Τι σημαίνει ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Metallica και πως συνδέεται με το εξώφυλλο
Music

Τι σημαίνει ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Metallica και πως συνδέεται με το εξώφυλλο

Όλα έδειχναν ότι το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου θα ήταν ένα ήσυχο απόγευμα στη μουσική επικαιρότητα που έχει μπει εδώ και αρκετές ημέρες στο ρελαντί όπως γίνεται πάντα όταν πλησιάζει ο Δεκέμβριος, αλλά οι Metallica είχαν διαφορετική γνώμη. Το συγκρότημα δεν άρχισε απλά το teasing της νέας εποχής, αλλά έφερε τη νέα εποχή με απανωτές ανακοινώσεις.

Και πως να προλάβεις να διαχειριστείς όλες τις πληροφορίες μαζεμένες. Είχαμε το νέο τραγούδι. Τι διάρκεια έχει; Τι ήχο έχει; Τι σημαίνει ο τίτλος Lux Aeterna, τι λένε οι στίχοι; Είχαμε επίσης την ανακοίνωση της περιοδείας που θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024, αλλά η Ελλάδα δεν ήταν ξανά μέσα στις χώρες. Υπάρχει περίπτωση να τους δούμε τελικά;

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει φυσικά και ο τίτλος του άλμπουμ. 72 Seasons. Τον λες και παράξενο για τους Metallica. Τι σημαίνει και πως συνδέεται με το κίτρινο εξώφυλλο και τα καμένα  αντικείμενα; Τόσες πολλές ερωτήσεις που μας έκαναν να αισθανόμαστε σαν τους Insane Clown Pose στο βίντεο του Miracle.

Την απάντηση για το νόημα του τίτλου, την δίνει ο ίδιος ο James Hetfield.

«72 εποχές. Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον πραγματικό ή τον ψεύτικο εαυτό μας. Η περίοδος που γονείς μας λένε ποιοι είμαστε. Μία στεγνή κατηγοριοποίηση της προσωπικότητας μας. Νομίζω ότι το σημείο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων που αποκτούμε και πως επηρεάζουν την αντίληψη μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος των εμπειριών μας ως ενήλικοι είναι μία αναπαράσταση ή μία αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Δέσμιοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθερωμένοι από τα δεσμά που κουβαλάμε» λέει ο frontman των Metallica κάνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα του τίτλου.

Το εξώφυλλο που σχεδίασε ο David Turner και η ομάδα του συνδέεται ξεκάθαρα με αυτά δήλωσε ο Hetfiled. Ο Turner συνεργάζεται με το συγκρότημα από την εποχή του Death Magnetic και έχει βραβευθεί με grammy για τη δουλειά του.

Όλα τα αντικείμενα που βλέπουμε καμένα σε κίτρινο φόντο, έχουν να κάνουν με  αυτά τα πρώτα 18 χρόνια. Από την κούνια που δεσπόζει, στα παιχνίδια, τα κουκλάκια, τα ακουστικά, μία κιθάρα, κουτάκια από μπύρα για την εφηβεία, ακόμα και ένα στιλέτο και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ σε ένα πολύ διαφορετικό για τα δεδομένα της πάντας εξώφυλλο.

Το νέο άλμπουμ των Metallica κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου. Για την Ελλάδα είναι μέσα στο Πάσχα αφού 14 Απριλίου είναι Μεγάλη Παρασκευή. Θα το ακούμε παράλληλα με καμπάνες δηλαδή.

Στην παραγωγή είναι ξανά ο Greg Fidelman που συνεργάζεται με τους Hetfield και Ulrich και τα 12 τραγούδια έχουν συνολική διάρκεια 77 λεπτών. Οι λίγες λεπτομέρειες που δεν ξέρουμε ακόμα και θα έρθουν μέχρι τότε, είναι η ξεχωριστή διάρκεια των τραγουδιών και το αν υπάρχει συνθετικό credit σε άλλο μέλος εκτός από τα δύο αφεντικά.

Αυτό είναι το Lux Æterna. 

Αυτό είναι το tracklisting:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

Και αυτό είναι το εξώφυλλο του 72 Seasons.

metallica


1899: Πότε τελειώνει η ιστορία της νέας σειράς του Netflix

Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Δεκέμβριο

Οι Imagine Dragons έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Blind Guardian επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: