Σάρωσαν στην Αμερική οι Ghost - Πούλησαν παραπάνω από τους Iron Maiden
Music

Σάρωσαν στην Αμερική οι Ghost – Πούλησαν παραπάνω από τους Iron Maiden

H πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του Impera ήταν η καλύτερη στην καριέρα των Ghost που έφτασαν και στην υψηλότερη θέση που έχουν πάρει ποτέ στην Αμερική. Μετά τη δεύτερη θέση που πήραν στην Αγγλία, πήραν ακριβώς την ίδια και στην Αμερική και μάλιστα με πωλήσεις αντίστοιχες λίγο καλύτερες με αυτές που έκανε πριν από μερικούς μήνες το Senjutsu των Iron Maiden.

Πιο συγκεκριμένα, το Impera έφτασε τις 70.000 πωλήσεις με τις 62.500 να είναι σε φυσικό προϊόν και τις υπόλοιπες να προέρχονται από streaming. Πριν από τρία χρόνια, το Prequelle είχε πάει στην τρίτη θέση με 61.000 πωλήσεις φυσικού προϊόντος, όμως υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Τότε στις πωλήσεις υπολογίστηκε και ένα πακέτο εισιτήριου για συναυλία-άλμπουμ, πρακτική που ακολουθούσαν πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες για να ανέβουν οι πωλήσεις, όμως πλέον το billboard έχει σταματήσει να αποδέχεται αυτό το -ας το πούμε- κόλπο.

Το ακόμα σπουδαιότερο της υπόθεσης είναι, ότι το Impera έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες φυσικές πωλήσεις στην πρώτη εβδομάδα του, από κάθε άλλο άλμπουμ μέσα στο 2022. Στην πρώτη θέση του Billboard για την εβδομάδα που τελειώνει βρέθηκε ο Lil Durk με 120.000, που προήλθαν όμως σχεδόν στο σύνολο τους από το streaming, με το Impera να βρίσκεται με τεράστια διαφορά από το δεύτερο στην πρώτη θέση των φυσικών πωλήσεων.

Συγκριτικά, τον Σεπτέμβριο, το Senjutsu των Iron Maiden είχε πουλήσει συνολικά 66.000 με το φυσικό προϊόν στις 61.000.

Τι έκανε το Impera των Ghost στις άλλες χώρες

Το Impera κατέκτησε την  κορυφή στη Γερμανία για πρώτη φορά, αλλά και στην πατρίδα τους τη Σουηδία, πήγε στο νούμερο δύο σε Βέλγιο και Νορβηγία, στο τρία στην Αυστραλία, στο πέντε σε Γαλλία και Ιρλανδία και στο νούμερο 20. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να μάθουμε πως τα πήγε και στην Ελλάδα.


Διαβάστε ακόμα:

Μοιράζεσαι τον κωδικό του Netflix; Έρχεται νέα χρέωση

Tool: Αυτό είναι το πρώτο τους βίντεο μετά από 15 χρόνια!

Crosses: Η μπάντα του Chino Moreno κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια

Αυτό είναι το νέο setlist των Slipknot!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: