Red Hot Chili Peppers: Διπλός θρίαμβος στα charts και ένα σπάνιο rock επίτευγμα
Music

Red Hot Chili Peppers: Διπλός θρίαμβος στα charts και ένα σπάνιο rock επίτευγμα

Σας γράφαμε από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι οι Red Hot Chili Peppers είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κατακτήσουν την κορυφή και στην μερική αλλά και στην Αγγλία με το νέο τους άλμπουμ. Έτσι και έγινε αφού το Unlimited Love πήγε στο νούμερο ένα του Billboard με 97.000 πωλήσεις με τις 82.500 από αυτές να είναι φυσικές και τις υπόλοιπες να προέρχονται από streaming.

Για να καταλάβετε λίγο και τα μεγέθη αυτή την εποχή, το Impera των Ghost στην πρώτη εβδομάδα του είχε 62.500 φυσικές πωλήσεις και το Senjutsu των Iron Maiden 61.000.

Και στην Αγγλία, η νέα δουλειά των Καλιφορνέζων  πήγε στο νούμερο ένα, αφήνοντας δεύτερο τον Ed Sheeran και είναι η πέμπτη φορά που κατακτούν την κορυφή μετά τα μετά τα Stadium Arcadium, I’m With You, By The Way και Live in Hyde Park.

Η μπάντα είχε καταφέρει τη διπλή πρωτιά μόνο μία φορά στην καριέρα της, με το Stadium Arcadium του 2006, αφού αυτό ήταν το μοναδικό άλμπουμ τους που έχει πάει στο νούμερο 1 της Αμερικής μέχρι σήμερα. Ναι, έχουν πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια άλμπουμ, αλλά στην περίπτωση τους αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος τα αγοράζει διαχρονικά και όχι επειδή είχαν τεράστιες πωλήσεις στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Το By The Way είχε φτάσει μία ανάσα, στο νούμερο δύο, ενώ οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας τους, τα Californication και Blood, Sugar,Sex, Magik είχαν πάρει και τα δύο την τρίτη θέση.

Με το Unlimited Love των Red Hot Chili Peppers στην κορυφή, είχαμε ένα rock επίτευγμα που σπάνια συμβαίνει πλέον. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με rock άλμπουμ στην κορυφή, αφού οι Peppers διαδέχθηκαν τον Machine Gun Kelly και το Mainstream Sellout, ενώ υπάρχει ένα ενδεχόμενο να τριτώσει το… καλό.

Το νέο άλμπουμ του Jack White που κυκλοφόρησε την Παρασκευή που μας πέρασε, είναι η μοναδική δουλειά που κοντράρει το soundtrack του Encanto με ελπίδες να πάρει την πρωτιά, κάτι που θα ξέρουμε με σιγουριά την Παρασκευή.

Papa Roach: Έπαιξαν σε πιτσαρία με το κοινό να κάνει Wall of Death!

Γουίλ Σμιθ: Τον απέκλεισαν από τα όσκαρ για δέκα χρόνια

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι μετά από 28 χρόνια!

Rammstein: Στο νέο τραγούδι τους είναι… αγνώριστοι!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ