Πέθανε ο Taylor Hawkins των Foo Fighters
Music

Πέθανε ο Taylor Hawkins των Foo Fighters

O Taylor Hawkins, ο ντράμερ των Foo Fighters, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών το βράδυ της Παρασκευής. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή το ίδιο το συγκρότημα, που βρισκόταν στην Κολομβία για μία εμφάνιση σε φεστιβάλ της Μπογκοτά.

«H οικογένεια των Foo Fighters είναι συγκλονισμένη από την τραγική και πρόωρη απώλεια του αγαπημένου μας Taylor Hawkins. Το μουσικό πνεύμα του και το μεταδοτικό γέλιο του, θα μείνουν για πάντα μαζί μας. Η καρδιά μας βρίσκεται με τη γυναίκα του, τα παιδιά και την οικογένεια του και ζητάμε η ιδιωτικότητα τους να έχει τον απόλυτο σεβασμό σε αυτή την αφάνταστα δύσκολη στιγμή» αναφέρει η ανακοίνωση του συγκροτήματος. 

Προς το παρόν δε υπάρχει καμία πληροφορία για την αιτία του θανάτου του, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι βρισκόταν στην Κολομβία μαζί με την υπόλοιπη μπάντα, αφού η εμφάνιση του ακυρώθηκε λίγες ώρες πριν.

O Taylor Hawkins γεννήθηκε το 1972 και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήταν ο ντράμερ στις μεγάλες περιοδείες της Allanis Morisset. Έγινε μέλος των Foo Fighters λίγο μετά την ηχογράφηση του The Colour and the Shape και παρέμεινε από τότε. Μπήκε μαζί με τη μπάντα στο Rock and Roll Hall of Fame το 2021, ενώ φυσικά τον είχαμε δει μαζί τους στην Ελλάδα όταν έπαιξαν στο Ηρώδειο.

Είχε το πρότζεκτ Taylor Hawkins and the Coattail Riders που έβγαλε δύο άλμπουμ, το 2006 και το 2019, ενώ η άλλη μπάντα του, Birds of Satan κυκλοφόρησε το άλμπουμ της το 2014. Οι Foo Fighters είχαν προγραμματισμένες πολλές εμφανίσεις το επόμενο διάστημα ενώ θα έπαιζαν και στα βραβεία Grammy την επόμενη Κυριακή.

Ένας χαμογελαστός και πολυτάλαντος άνθρωπος, ο Hawkins που έπαιρνε συχνά το μικρόφωνο και τραγουδούσε στις συναυλίες της μπάντας, ήταν κολλητός φίλος του Dave Grohl και νούμερο δύο στο συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια.

Το 2001 νοσηλεύθηκε μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης και ήταν σε κώμα για δύο εβδομάδες. Παντρεύτηκε τη σύζυγο του, Alison, το 2005 και είχαν μαζί τρία παιδιά.

Διαβάστε ακόμα:

Stranger Things: Γιατί ρίχνουν το βάρος στο horror στοιχείο οι δημιουργοί

Μοιράζεσαι τον κωδικό του Netflix; Έρχεται νέα χρέωση

Όσκαρ: Τι δείχνουν οι αποδόσεις της τελευταίας στιγμής

Machine Gun Kelly: «Το rock χρειαζόταν μία ένεση ζωής»


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ