Πέθανε στα 56 της η Sinéad O’Connor
Music

Πέθανε στα 56 της η Sinéad O’Connor

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 56 ετών άφησε η Sinéad O’Connor όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Σε δήλωσή της, η οικογένεια της τραγουδίστριας ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Sinéad. Η οικογένειά της και οι φίλοι της είναι συντετριμμένοι και έχουν ζητήσει ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η Sinéad O’Connor γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της, “I Do Not Want What I Haven’t Got”, το οποίο περιελάμβανε μία νέα εκτέλεση στο “Nothing Compares 2 U”, ένα τραγούδι που γράφτηκε αρχικά από τον Prince.

Το τραγούδι έφτασε στην κορυφή σε πολλές χώρες, και παρέμεινε στο νούμερο ένα στην Ιρλανδία για 11 εβδομάδες. Το τραγούδι της κέρδισε ένα βραβείο Grammy για την ηχογράφηση της χρονιάς, άλλο ένα για καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, ενώ και το άλμπουμ βραβεύθηκε στην κατηγορία του εναλλακτικού.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η O’Connor έχει κερδίσει τη φήμη για την ειλικρινή φύση της. Το 1992,  έκανε κομμάτια μια εικόνα του Πάπα ενώ τραγουδούσε μια a capella εκδοχή του “War” του Bob Marley στο “Saturday Night Live” ως διαμαρτυρία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση εντός της εκκλησίας. Ως αποτέλεσμα, το NBC έλαβε περισσότερες από 4.400 κλήσεις παραπόνων.

Η O’Connor αποκάλυψε σε συνέντευξή της το 2007,  ότι διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή το 2003 και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1999 στα 33α γενέθλιά της. Επτά χρόνια αργότερα, ωστόσο, δήλωσε ότι είχε λάβει άλλες τρεις απόψεις που έλεγαν ότι δεν ήταν διπολική.

Τον Αύγουστο του 2017, δημοσίευσε ένα βίντεο στη σελίδα της στο Facebook, δηλώνοντας ότι είχε τρεις ψυχικές ασθένειες και ένιωθε μόνη αφού έχασε την επιμέλεια του 13χρονου γιου της Shane. Συνέχισε λέγοντας ότι ήθελε να αυτοκτονήσει πολλά χρόνια και ότι μόνο οι ψυχίατροι και ο γιατρός της την κρατούσαν στη ζωή. Παρακάλεσε κάποιον στην οικογένειά της να τη φροντίσει και πρόσθεσε ότι ήταν «ένα από τα εκατομμύρια» που στιγματίζονται για την ψυχική τους ασθένεια.

Ο 17χρονος , Shane, πέθανε πέρυσι, λίγες μέρες αφότου είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του. Γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατό του, είπε ότι «αποφάσισε να τερματίσει τον επίγειο αγώνα του» και ζήτησε «κανείς να μην ακολουθήσει το παράδειγμά του».


Θα παίξουν και δεύτερη μέρα στο ΟΑΚΑ οι Coldplay λόγω πρωτοφανούς ζήτησης

Οι καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων

Οι καλύτερες ταινίες των τελευταίων 25 χρόνων

Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ