Το μεγάλο βαμπίρ, τα video games και οι πειραματισμοί: Οι Periphery αναλύουν όλα τα νέα τους τραγούδια
Music

Το μεγάλο βαμπίρ, τα video games και οι πειραματισμοί: Οι Periphery αναλύουν όλα τα νέα τους τραγούδια

Το νέο άλμπουμ των Periphery που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες έρχεται μετά από το μεγαλύτερο κενό ανάμεσα σε δουλειές τους. Τέσσερα χρόνια μετά λοιπόν η μπάντα είναι ξανά εδώ με το… παιχνιδιάρικο Djent is not a Genre, που η δημιουργία του επηρεάστηκε πολύ από την πανδημία.

Στο κείμενο που ακολουθεί ο κιθαρίστας, Mark Holcomb, αναλύει όλα τα τραγούδια του δίσκου για το Apple Music, μιλάει για την κοινή αγάπη των μελών για τα video games και τους Meshuggah και εξηγεί όλους τους πειραματισμούς και που κατέληξαν.

Wildfire

Αυτή ήταν η πρώτη ιδέα που ολοκληρώθηκε για το άλμπουμ. Το τελευταίο μας βράδυ δουλεύοντας πάνω σε αυτό, ο κιθαρίστας μας άρχισε να γράφει το jazzy τμήμα και συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε το πρώτο μας αληθινό τραγούδι για δίσκο. Έμοιαζε σαν καθοριστικός ήχος για το άλμπουμ και αυτό όπως φάνηκε στο τέλος ίσχυε. Νομίζω ότι αυτό το τραγούδι ήταν ένας μεγάλος καταλύτης για να μας σπρώξει προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι πραγματικά περιπετειώδες και παραβιάζει όλους αυτούς τους… κανόνες, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Και έχει ένα υπέροχο σόλο σαξόφωνο από τον Jørgen των Shining.”

Atropos

«Ο τίτλος είναι μία αναφορά σε ένα από τα αγαπημένα μας βιντεοπαιχνίδια τα τελευταία χρόνια που ονομάζεται Returnal. Ήταν ένα παιχνίδι για το PlayStation 5 που παίζαμε όλη την ώρα. Αρκετά νωρίς, είχαμε την αίσθηση ότι αυτό θα ήταν single επειδή έχει μία straight μελωδία, ειδικά στο πρώτο μισό του τραγουδιού. Νομίζω ότι αυτό περιμένει ο κόσμος όταν σκέφτεται τους Periphery – μεγάλα επτάχορδα grooves και μελωδία με κάποιες περιπετειώδεις αλλαγές συγχορδιών. Και στη συνέχεια, το τελευταίο μισό εξελίσσεται σε ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος, σαν αργό blast-beat τμήμα των Darkthrone, τους οποίους λατρεύω».

Wax Wings

«Όταν χτύπησε ο COVID και δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να βγει από τα σπίτια του, αποφάσισα να αντιμετωπίσω το γράψιμο σαν μια καθημερινή δουλειά, ξεκινώντας το πρωί και σταματώντας στις 5 ή 6 το απόγευμα. Άρχισα να γράφω τα κύρια riff για αυτό το τραγούδι πολύ νωρίς, και μετά ο Jake και ο Misha με βοήθησαν να το φτάσω σε ένα επίπεδο που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Έχει ένα πολύ περίεργο tuning που έκλεψα από ένα ιαπωνικό συγκρότημα που ονομάζεται Toe. Μόλις ο τραγουδιστής μας, άρχισε να ασχολείται με αυτό, είπε ότι θα μπορούσε να αποτέλεσε έναν πραγματικό πυλώνα στον δίσκο. Και έχει μια από τις πιο κινηματογραφικές στιγμές με το outro.

Everything Is Fine!

«Μας άρεσε πολύ η ιδέα να έχουμε ένα τραγούδι που θα περιελάμβανε πολλούς από αυτούς που εμείς αποκαλούμε ήχους-λέιζερ. Υπάρχει ένα συγκρότημα που ονομάζεται Car Bomb που αγαπάμε, και αν τους δείτε ζωντανά, θα παρατηρήσετε ότι κάνουν αυτά τα εφέ λέιζερ. Είχαμε συζητήσει μαζί τους για αυτό πριν από χρόνια σε περιοδεία. Μας έδειξαν τι συμβαίνει και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε. Υπάρχει σίγουρα και μία… λατρεία προς τους Dillinger Escape Plan σε αυτό το τραγούδι.

Silhouette

«Θέλαμε να έχουμε ένα τραγούδι που να ανήκει στην ίδια κατηγορία με το ηλεκτρονικό project του Jake. Είναι πολύ χαλαρωτικό και χαλαρό και σε χαμηλό tempo ενώ το sound design είναι απίστευτο. Έτσι, ξεκινήσαμε να γράφουμε σε αυτό το στυλ, αλλά όταν ο Spencer άρχισε να ασχολείται με τα φωνητικά, έγινε κάτι πολύ διαφορετικό – έγινε ένα full-on electro-pop τραγούδι. Θα μπορούσα εύκολα να οραματιστώ πολλούς φανατικούς του metal να το ακούνε και να λένε «Τι συμβαίνει με εσάς;», αλλά μου αρέσει το πώς βγήκε».

Dying Star

«Βασίστηκε σε ένα demo που είχε ο Misha ένα χρόνο πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε. Για μένα, ακουγόταν σαν Thrice αυτής της περιόδου, τους οποίους λατρεύω. Πολύ ευθύ, πολύ ροκ, καθόλου metal, αλλά είχε αυτή την ενέργεια. Έριξα μια δική μου ιδέα, την οποία δούλευα ανεξάρτητα από το τι έκανε ο Misha, αλλά έτυχε να είναι στο ίδιο τέμπο και ταίριαξε τέλεια. Ήταν ένα από εκείνα τα happy accidents και μια καταπληκτική απεικόνιση του πόσο χρήσιμο είναι να έχεις όλους στο συγκρότημα να συνεισφέρουν δημιουργικές ιδέες».

Zagreus

Ο τίτλος είναι μία αναφορά σε ένα βιντεοπαιχνίδι που ονομάζεται Hades με το οποίο είχαμε εμμονή κατά τη δημιουργία και την ηχογράφηση του δίσκου. Είχα ένα πρόχειρο demo του τραγουδιού που είχα δουλέψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είχε μέτρια ανταπόκριση από το συγκρότημα. Καταλήξαμε να κρατήσουμε ένα μικρό κομμάτι αυτής της ιδέας, και μετατράπηκε σε αυτό το πολύ διαφορετικό ηχητικό πράγμα με όλα αυτά τα τρελά ρυθμικά sections, τα παράξενα riff και ένα τμήμα γέφυρας με ήχους Opeth. Είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που θα έπαιζα για κάποιον που ήθελε να μάθει πώς ακούγονται οι Periphery.

Dracul Gras

«Πειραματιζόμασταν με όλα αυτά τα οκτάχορδα riff που ήταν εξαιρετικά βαριά, εξαιρετικά χαμηλά και με σκοτεινό τόνο. Μας έκαναν να οραματιστούμε ένα μεγάλης ηλικίας βαμπίρ, οπότε αρχίσαμε να το αποκαλούμε «Bat Dracula». Ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα στον δίσκο ήταν να φτιάξουμε μια μουσική για αυτό, που θα εξυπηρετούσε την επική σκηνοθεσία του τραγουδιού. Έτσι, αυτό έγινε άλλο ένα παράδειγμα του να περνάμε την κιθάρα μπρος-πίσω — γι’ αυτό πολλά από τα riff έχουν πολύ διαφορετικούς τόνους. Οι στίχοι αφηγούνται μια ιστορία ενός επιπόλαιου βαμπίρ και τις περιπέτειες στο χωριό του. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό τραγούδι και οραματίζομαι ότι θα είναι σταθερό μέρος στο setlist μας.

Thanks Nobuo

Ο τίτλος είναι μια αναφορά στον Nobuo Uematsu από το Final Fantasy. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές μας. Όταν συνάντησα τον Misha και τον Jake το 2007, μιλήσαμε για την αγάπη μας για τους Meshuggah και Deftones, αλλά επίσης δεθήκαμε από την κοινή αγάπη μας για τα βιντεοπαιχνίδια και τη μουσική από το Final Fantasy. Έχουμε περάσει χιλιάδες ώρες, συλλογικά, ακούγοντας αυτή τη μουσική ενώ παίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Ο λόγος που ονομάζεται “Thanks Nobuo” είναι επειδή υπάρχει μια φωνητική γραμμή στο ρεφρέν που είναι το θέμα από το Final Fantasy VII.


O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών επιστρέφει στους ελληνικούς κινηματογράφους

Rolling Stone: Αυτά είναι τα 100 καλύτερα heavy metal τραγούδια

Ποιο ήταν το μεγάλο πρόβλημα στο φινάλε του Last of Us

Τέσσερις προσθήκες στις metal μέρες του Release Athens!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: