Ποιο ήταν το μεγάλο πρόβλημα στο φινάλε του Last of Us
TV

Ποιο ήταν το μεγάλο πρόβλημα στο φινάλε του Last of Us

Το βράδυ της Κυριακής προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Last of Us που χωρίς καμία αντίρρηση αποτελεί την καλύτερη μεταφορά video game στη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη. Η πλοκή παρέμεινε πιστή στο παιχνίδι και το τέλος της ιστορίας ήταν όσο δραματικό και ανατριχιαστικό περιμέναμε ότι θα είναι. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS.

Μετά από την εναρκτήρια σκηνή που μας μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω, στη γέννηση της Ellie και την εξήγηση για την ανοσία της, ερχόμαστε ξανά στο παρόν και στα τελευταία βήματα της διαδρομής της πιτσιρίκας με τον Joel.

Υπάρχει ένα κενό στην επικοινωνία τους όμως. Ο Joel μοιάζει άλλος άνθρωπος, αφού δείχνει να έχει βρει ξανά σκοπό στη ζωή του, όμως από την άλλη πλευρά η Ellie βαδίζει με τη συνειδητοποίηση ότι η ολοκλήρωση της αποστολής τους, λογικά θα φέρει και το δικό της τέλος.

Και ακριβώς έτσι είναι αφού όπως εξηγούν οι fireflies στον Joel, η εγχείρηση για να πάρουν όσα ιατρικά στοιχεία θέλουν για να δημιουργήσουν το φάρμακο, θα σημάνει και το τέλος της ζωής της μικρής.

O Joel όμως δεν είναι έτοιμος να χάσει και αυτό τον άνθρωπο από τη ζωή του, έτσι σε καθηλωτική σεκάνς αφήνει πτώματα πίσω του μέχρι να φτάσει στο χειρουργείο. Δεν είναι ο καλός της υπόθεσης και το ευρύτερο καλό δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να τον αντιμετωπίσουμε ως «κακό», αφού οι εννιά στους δέκα από εμάς θα κάναμε το ίδιο. Πιθανότατα δεν θα τα καταφέρναμε τόσο αποτελεσματικά βέβαια αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

the last of us

Το τέλος της ιστορίας, μας φέρνει ξανά μία συζήτηση του Joel με την Ellie. Της έχει πει ότι υπήρχαν πολλά παιδιά πριν από αυτή με ανοσία, αλλά θεραπεία δεν υπήρξε. Του ζητάει να ορκιστεί ότι λέει αλήθεια και αυτός το κάνει. Και κάπου εκεί έρχεται και το τέλος. Αν σας φαίνεται μικρή η περιγραφή, δεν είναι επειδή τα είπαμε σύντομα, αλλά επειδή το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ήταν και το μικρότερο σε διάρκεια ολόκληρης της σεζόν.

Κάποιος που δεν παρακολουθεί την ειδησεογραφία στο internet και δεν ήξερε τη διάρκεια, είναι λογικό να έχει ως πρώτη αντίδραση «αυτό ήταν;». H μικρή διάρκεια του επεισοδίου σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει τη βαρύτητα των εξελίξεων και το πως αποτυπώθηκαν στο φινάλε, όμως δεν μπορούμε πάρα να διαπιστώσουμε ότι δεν προλαβαίνεις να «βυθιστείς» στον κόσμο και οι τίτλοι τέλους πέφτουν.

Δεν θέλουμε να γίνουμε από αυτούς τους τύπους που φωνάζουν «που είναι τα ζόμπι, που είναι τα ζόμπι», αλλά η αλήθεια είναι ότι η σχεδόν παντελής απουσία τους από το φινάλε κόβει πόντους από τη καλύτερη αποτύπωση του «από τι προσπαθούμε να σωθούμε». Το video game είχε δείξει τον δρόμο με μία σκηνή μέσα σε τούνελ και ένα φλογοβόλο, πριν ο Joel και η Ellie φτάσουν στις «πυγολαμπίδες», όμως εδώ κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει.

Αρκετά όμως με τη γκρίνια. Η σειρά ήταν καταπληκτική και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια για να δούμε τη δεύτερη σεζόν.


Rolling Stone: Αυτά είναι τα 100 καλύτερα heavy metal τραγούδια

To Everything Everywhere All at Once σάρωσε στα όσκαρ

Τέσσερις προσθήκες στις metal μέρες του Release Athens!

Το αφεντικό της Disney μας προετοιμάζει για αλλαγή στρατηγικής στο MCU


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ