Ντράμερ Rammstein: «Ο Till έχει αποστασιοποιηθεί, λυπάμαι για όποιον δεν ένιωσε ασφαλής στα παρασκήνια μαζί μας»
Music

Ντράμερ Rammstein: «Ο Till έχει αποστασιοποιηθεί, λυπάμαι για όποιον δεν ένιωσε ασφαλής στα παρασκήνια μαζί μας»

Θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τον Till Lindemann, πήρε με ανοιχτή επιστολή ο ντράμερ των Rammstein, Christoph Schneide. Θυμίζουμε ότι η γερμανική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τραγουδιστή, με αφορμή καταγγελίες γυναικών ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά σε ιδιωτικά πάρτι που διοργανώθηκαν πριν αλλά και μετά από συναυλίες της μπάντας.

Ο Schneide, λέει ότι οι κατηγορίες έχουν κλονίσει όλα τα μέλη του συγκροτήματος και πώς ο Till έχει αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας το δικό του περιβάλλον. Φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι τα συγκεκριμένα πάρτι δεν έχουν σχέση με αυτά που διοργανώνουν οι Rammstein και πως ενώ πιστεύει ότι δεν έχει συμβεί κάτι παράνομο, σίγουρα δεν ανταποκρίνονται όλα αυτά στις αξίες των υπόλοιπων μελών.

Διαβάστε ολόκληρη τη μακροσκελή επιστολή που δημοσιεύθηκε στα social media: 

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα προσωπικά μου συναισθήματα και σκέψεις. Οι κατηγορίες των τελευταίων εβδομάδων έχουν ταράξει βαθιά εμάς ως συγκρότημα και εμένα ως άνθρωπο. Σίγουρα το ίδιο συμβαίνει και με εσάς τους οπαδούς της μπάντας. Νιώθω σοκαρισμένος από τα πράγματα που έχουν κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο και στα έντυπα, για τον τραγουδιστή μας. Όλα αυτά έχει δημιουργήσει μία πλημμύρα συναισθημάτων για εμάς τα μέλη και το crew του συγκροτήματος.

Όχι, δεν νομίζω ότι συμβεί κάτι ποινικά κολάσιμο (όπως η τοποθέτηση ουσιών στα ποτά). Όχι. Δεν νομίζω ότι συνέβαινε κάτι παράνομο, δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο, ούτε άκουσα κάτι από κανένα από τα 100 άτομα που δουλεύουν για εμάς. Το μόνο που άκουσα από τα πάρτι του Till ήταν ότι ενήλικες γιόρταζαν μαζί. Και όμως, φαίνεται ότι συνέβησαν πράγματα που, αν και νομικά εντάξει, προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι εντάξει. Έχουν αναπτυχθεί ορισμένες δομές που ξεπέρασαν τα όρια και τις αξίες των άλλων μελών της μπάντας. Είναι επίσης σημαντικό για εμάς τα πάρτι του Till να μην συγχέονται με τα επίσημα πάρτι μας μετά την εμφάνιση.

Ο Till έχει αποστασιοποιηθεί από εμάς τα τελευταία χρόνια και δημιούργησε τη δική του… φούσκα.

Με τους δικούς τους ανθρώπους, τα δικά τους πάρτι, τα δικά τους πρότζεκτ. Αυτό με στεναχώρησε, σίγουρα. Πιστεύω τον Till όταν μας λέει ότι πάντα ήθελε και θέλει να περνάει καλά με τους καλεσμένους του. Το πώς ακριβώς το είχαν φανταστεί αυτοί οι καλεσμένοι, ωστόσο, φαίνεται να διαφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις, από τις δικές του ιδέες. Οι επιθυμίες και οι προσδοκίες των γυναικών που έχουν πλέον εμφανιστεί μάλλον δεν εκπληρώθηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, ένιωθαν άβολα, στα όρια μιας κατάστασης που δεν μπορούσαν πλέον να ελέγξουν.

Λυπάμαι και νιώθω συμπόνια. Ωστόσο, είναι σημαντικό για μένα να τονίσω κάτι αντικειμενικό: κάθε καλεσμένος στον χώρο των παρασκηνίων είναι ελεύθερος να φύγει (ίσως χρειαστεί να περιμένουν μια στιγμή για να τους οδηγήσει η ασφάλεια στην έξοδο). Όλα τα μπουκάλια είναι σφραγισμένα και σε πλήρη θέα των επισκεπτών, είναι πρόσφατα ανοιγμένα ή τα ανοίγουν μόνοι τους.

Νερό και σνακ είναι διαθέσιμα όπως και το προσωπικό ασφαλείας και η ιατρική περίθαλψη διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Θέλουμε όλοι οι καλεσμένοι μας να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς μαζί μας!

Αυτό είναι το πρότυπό μας. Λυπάμαι λοιπόν που ακούω ότι κάποιοι δεν ένιωσαν έτσι. Έχουμε τους καλύτερους θαυμαστές στον κόσμο και όλοι τους αξίζουν να τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό! Λυπάμαι για όποιον δεν του φέρθηκαν ευγενικά ή ένιωσε ανασφαλής στα παρασκήνια μαζί μας.

Επίσης να πω για τη Shelby (σ.σ. η πρώτη γυναίκα που μίλησε δημόσια για το θέμα), της άξιζε μια υπέροχη συναυλία και μια υπέροχη βραδιά.

Αλλά δεν θέλω όλη αυτή η δημόσια διαμάχη για το συγκρότημα μας να τροφοδοτεί τα άκρα: ούτε το θηρίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη εξημερωθεί από την κοινωνία μας, ούτε οι τάσεις να αρνούνται στις γυναίκες στα μέσα των 20 τους την ικανότητα να παίρνουν προσωπικές αποφάσεις για τη σεξουαλικότητά τους και επίσης σε καμία περίπτωση να μην κατηγορούνται τα θύματά. Έτσι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να βγαίνουν ραντεβού και θα μιλούν ανοιχτά αν τους συμβεί κάτι. Εύχομαι έναν ήρεμο, οριζόντιο προβληματισμό και επεξεργασία, επίσης στο συγκρότημα μας.

Και όλοι μαζί, εμείς και οι έξι, στεκόμαστε ενωμένοι.


Ο άνθρωπος που σχεδίασε το Alexander the Great μιλάει στο Roxx

Τι συνέβη με τις πωλήσεις των Avenged Sevenfold

Live Streaming από το Hellfest

Τεράστιες καθυστερήσεις για Avengers, Avatar και Star Wars


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: