Οι Nova Twins βάζουν στο rock τις επιρροές από Destiny's Child και Timbaland
Music

Οι Nova Twins βάζουν στο rock τις επιρροές από Destiny’s Child και Timbaland

Με τις Nova Twins είχαμε κλείσει συνέντευξη άλλες δύο φορές. Την πρώτη φορά το ραντεβού ακυρώθηκε λόγω ενός προβλήματος στη περιοδεία τους, αρκετό καιρό πριν κυκλοφορήσει το Supernova. Τη δεύτερη φορά συνέβη κάτι παρόμοιο, έτσι πιστέψαμε ότι μάλλον δεν ήταν γραφτό να γίνει.

Η τρίτη φορά όμως ήταν και φαρμακερή, αφού η Georgia South και η Amy Love συντονίστηκαν απόλυτα με το Roxx, που για μην ξεχνιόμαστε είχε τοποθετήσει το περσινό άλμπουμ τους στο νούμερο 5 της λίστας με τα αγαπημένα της χρονιάς.

Οι Nova Twins επιστρέφουν στην Ελλάδα για το Release Athens στις 26 Ιουνίου και αυτή είναι μία μόνο από τις δεκάδες εμφανίσεις που έχουν προγραμματίσει για φέτος το καλοκαίρι στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

Georgia: Είμαστε ενθουσιασμένες για τη φετινή φεστιβαλική σεζόν. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη της καριέρας μας, αφού αν δεν κάνω λάθος έχουμε συνολικά 26 εμφανίσεις, κάτι που είναι τρελό. Και είναι τόσο συναρπαστικό να πηγαίνεις σε διαφορετικές χώρες και να βλέπεις πώς αντιδρούν διαφορετικά πλήθη. Η Ευρώπη είναι τόσο διαφορετική από την Αμερική ενώ θα πάμε στην Ιαπωνία για πρώτη φορά, έτσι ανυπομονούμε και για αυτό. Απλώς νιώθουμε περήφανες που αντιπροσωπεύουμε μαύρες γυναίκες που ροκάρουν με κιθάρες σε αυτά τα φεστιβάλ, στα οποία μερικές φορές δεν υπάρχει πολλή εκπροσώπηση. Οπότε κάνουμε την καλύτερο σόου που μπορούμε και διασκεδάζουμε ενώ το κάνουμε.

Από τότε που η κανονικότητα στο συναυλιακό κομμάτι επανήλθε μετά την πανδημία, περιοδεύουν ασταμάτητα. Πάνω από 100 συναυλίες το 2022 ενώ και φέτος αναμένεται να πλησιάσουν αυτό το νούμερο. Τις ρωτάμε αν έχουν σκοπό να ξεκουραστούν κάποια στιγμή. 

Amy: Δεν ξέρω για ξεκούραση… Ανυπομονούμε να πάμε ίσως στο σπίτι, αλλά στη συνέχεια θα γράψουμε νέο υλικό και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε ενώ υπάρχουν και μερικά ακόμα νέα που έχουμε να μοιραστούμε. Οπότε δεν σταματάει τίποτα και συνεχίζουμε απλώς με τον ίδιο τρόπο γιατί απλά πρέπει να παίρνεις την κάθε στιγμή όπως έρχεται. Ζούμε στο τώρα ως το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε.

Οι επιρροές που είχαν μεγαλώνοντας για να καταλήξουν να παίζουν τη μουσική που παίζουν, είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από rock συγκροτήματα. Λογικά αυτή θα είναι και μοναδική φορά που θα αναφερθούν στο Roxx οι Destiny’s Child και ο Timbaland.

Georgia: Είχαμε ένα αρκετά μεγάλο εύρος μουσικών προτιμήσεων μεγαλώνοντας. Πήραμε και οι δύο πολύ διαφορετικές επιρροές στην πραγματικότητα. Αλλά ενωθήκαμε μαζί λόγω της κοινής αγάπης για τις Destiny’s Child. Και οι δύο αγαπήσαμε τους Prodigy. Λατρεύω τους καλλιτέχνες hip-hop όπως ο Timbaland. Και οι δύο αγαπήσαμε τη Missy Elliott, τον Stevie Wonder, τον Skrillex και οι δύο λατρεύουμε να ακούμε Melody Garda. Και η Amy έχει ακόμα περισσότερα.

Amy: Ναι, μου αρέσουν όλα αυτά. Και επίσης μου αρέσουν πολύ οι εποχές του του glam rock, του garage rock. Άρχισα να ακούω New York Dolls και στη συνέχεια ανακάλυψα συγκροτήματα όπως οι Kiss. Λάτρεψα τον Jack White και επίσης αγαπώ τον James Blake. Είναι ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων και επιρροών. Η μουσική είναι μουσική. Για εμάς δεν παίζει ρόλο το είδος.  Απλώς έχει να κάνει περισσότερο με την αίσθηση που νιώθεις από οτιδήποτε έχεις ακούσει. Άρα δεν έχει σημασία τι είναι ή από πού προέρχεται. Απλώς τι είναι αυτό; Τι λέει; Τι μας δίνει; Είτε μας δίνει ενέργεια, είτε μας βοηθάει να ξεπεράσουμε μια κακή διάθεση είτε μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε πάρτι. Οπότε αυτό είναι πραγματικά το θέμα.



Πάνω από έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει το Supernova, οι Nova Twins έγιναν γνωστές σε ένα μεγαλύτερο κοινό, μετά τη συμμετοχή τους σε ένα τραγούδι από το Survival Horror των Bring me the Horizon. To 1×1 έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του άλμπουμ, ενώ τις είδαμε να ανεβαίνουν στη σκηνή με την μπάντα και στην πρόσφατη headline εμφάνιση των BMTH στο Download Festival. Τις ρωτήσαμε αν θεωρούν αυτή τη συνεργασία ως την πόρτα που άνοιξε για μία ευρύτερη αποδοχή.

Georgia: Νομίζω ότι ήταν σίγουρα ένα τεράστιο μέρος του ταξιδιού μας. Και ήταν καταπληκτικό. Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε περιοδεία σε αρένες μαζί με τους Bring me the Horizon, αμέσως μετά την πανδημία. Αλλά πλέον έχουμε μεγάλη πορεία ως συγκρότημα. Έτσι νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός με μερικούς ανθρώπους που μας υποστήριξαν, όπως ο Tom Morello και ο Jason από τους Fever333, η Sophie K και η καταπληκτική ομάδα μας στην πορεία. Είναι απλώς ένα αποτέλεσμα όλων αυτών. Αλλά περιοδεύουμε και γράφουμε υλικό συνεχώς εδώ και τόσο καιρό, που δεν έχουμε πάρει μια ανάσα για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί.

Οι Nova Twins αναδείχθηκαν συγκρότημα της χρονιάς από το Kerrang, ενώ το Supernova ήταν υποψήφιο για το Mercury Prize, την ανώτατη διάκριση στη βρετανική μουσική. Και δικαίως αφού ήταν ένα άλμπουμ γεμάτο επιτυχίες. Για την ακρίβεια κάθε τραγούδι από τα δέκα θα μπορούσε να είναι single και η ανταπόκριση θα ήταν ίδια με τα υπόλοιπα. Τις ρωτήσαμε πως επέλεξαν τα τραγούδια που θα προωθήσουν. 

Amy: Νομίζω ότι είναι απλώς ένα συναίσθημα που νιώθεις, υπάρχουν μερικά τραγούδια στα οποία έχεις την αίσθηση ότι αυτό θα είναι υπέροχο για το ραδιόφωνο και ένα εντελώς διαφορετικό στυλ τραγουδιού, μπορεί να πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είναι single, αλλά θα βγει καλά ζωντανά. Οπότε δεν ξέρω, περνάς από ένα συναίσθημα, όπως εμείς αν ενθουσιαστούμε με ένα τραγούδι, τότε αυτό θέλουμε να σπρώξουμε εκεί έξω. Οπότε ναι, παίζει ρόλο το πώς νιώθουμε τη συγκεκριμένη στιγμή.

Δεν είναι σίγουρα υπερβολή να πούμε, ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ξανά η σκηνή του heavy rock στη Μεγάλη Βρετανία και από εκεί μας έρχονται πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, που βγάζουν ένα αίσθημα φρεσκάδας και ανανέωσης.

Georgia: Νομίζω ότι μεγάλο μέρος από τη συναρπαστική νέα μουσική προέρχεται από γυναίκες και non binary καλλιτέχνες.  Και είναι ακριβώς επειδή είχαν μια διαφορετική εμπειρία από τη rock μουσική μεγαλώνοντας, ο ήχος ακούγεται φρέσκος, γιατί έπρεπε να τον πάρουμε από διαφορετικές επιρροές, όχι μόνο από όλες τις ανδρικές μπάντες, από τις οποίες μπορεί να έχουν επηρεαστεί οι άλλες μπάντες. Και για το Ηνωμένο Βασίλειο, νομίζω ότι είχαμε μια τόσο μακρά ιστορία της πανκ σκηνής, αλλά και της σκηνής του grime…  Άρα είναι ούτως ή άλλως μια εμβληματική χώρα μουσικής. Οπότε νομίζω ότι είναι λογικό πολλά πράγματα να ξεκινούν από εκεί. Αλλά υπάρχουν πολλά μέρη που προσφέρουν πολλά αυτή την εποχή.

Κλείνοντας, τις ρωτήσαμε τι θυμούνται από την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, πριν από τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο του Street Mode Festival.

Amy: Ω ναι, ήταν πραγματικά διασκεδαστικό. Το φαγητό είναι πάντα τόσο εκπληκτικό. Υπάρχει πολύ καλό φαγητό. Το φεστιβάλ ήταν πραγματικά υπέροχο. Και θυμόμαστε τους Gang of Four και τον αείμνηστο Andy Gill, ήταν εκεί στα παρασκήνια. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε. Ήταν υπέροχο να τον βλέπω να κάνει ακόμα πράγματα. Οπότε ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία ανάμνηση.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τις Nova Twins για το Release Athens Festival όπου θα εμφανιστούν στις 26 Ιουνίου μαζί με τους Disturbed, Bullet For my Valentine και τους O.Y.D.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ