Μουσείο Cliff Burton στη Σουηδία κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε
Music

Μουσείο Cliff Burton στη Σουηδία κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον Cliff Burton θα ανοίξει στη Σουηδία και πιο συγκεκριμένα στο Ljungby, που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το σημείο που έχασε τη ζωή του το 1986 στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο των Metallica.

Ανάμεσα στα εκθέματα θα είναι -όπως αναφέρει το Guitar World– φωτογραφίες, πόστερ, εισιτήρια συναυλιών ενώ προβάλλονται συνεντεύξεις και εικόνες από τον φωτογράφο Lennart Wennberg, που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο εκείνη την τραγική ημέρα.  Στο μουσείο θα δεσπόζει επίσης μία σκηνή-πιστό αντίγραφο αυτής που έπαιξαν οι Metallica στη Στοκχόλμη λίγες ώρες πριν τη μοιραία διαδρομή.

«Το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι τιμήσουμε τον Cliff Burton, που έχασε τη ζωή του τόσο τραγικά, και να μιλήσουμε για τον άνθρωπο και τον μουσικό. Ο δεύτερος στόχος μας είναι δημιουργήσουμε ένα σημείο συνάντησης για όσους επισκέπτονται το σημείο του δυστυχήματος. Θέλουμε να συνεχίσουμε την όμορφη δουλειά που ξεκίνησαν οι οπαδοί όταν συγκέντρωσαν χρήματα για την τιμητική πλάκα που υπάρχει στο σημείο» ανέφερε ένας από τους διοργανωτές.

Ήταν ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου του 1986 όταν το λεωφορείο που χρησιμοποιούσαν οι Metallica για την περιοδεία τους στη Σουηδία, ξέφυγε από την πορεία του και αναποδογύρισε στην άκρη του δρόμου.

Ο Cliff Burton που κοιμόταν στο κρεβάτι που ο ίδιος είχε επιλέξει (μετά από μία παρτίδα χαρτιά με τον Kirk Hammet) εκτοξεύτηκε από το παράθυρο και το λεωφορείο τον καταπλάκωσε, οδηγώντας τον στο θάνατο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από την παρουσίαση του μνημείου που βρίσκεται στο σημείο του δυστυχήματος και χρηματοδοτήθηκε από τους οπαδούς.

Papa Roach: Έπαιξαν σε πιτσαρία με το κοινό να κάνει Wall of Death!

Γουίλ Σμιθ: Τον απέκλεισαν από τα όσκαρ για δέκα χρόνια

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι μετά από 28 χρόνια!

Rammstein: Στο νέο τραγούδι τους είναι… αγνώριστοι!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ