Mother of Millions: «Η πανδημία δημιούργησε έδαφος για νέες ιδέες»
Music

Mother of Millions: «Η πανδημία δημιούργησε έδαφος για νέες ιδέες»

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου, οι Mother of Millions ανοίγουν ένα νέο συναυλιακό κεφάλαιο στο Gagarin 205. Μια από τις καλύτερες και πιο ενεργές δισκογραφικά μπάντες της ελληνικής σκηνής , έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι μόνο τυχαία δεν είναι πορεία που έχουν διαγράψει, μετρώντας 14 χρόνια από την ίδρυση τους.

Το 2019 δυστυχώς αποτέλεσε χρόνια επανεκκίνησης για το συγκρότημα, καθώς η απώλεια του keyboardιστα και αδερφικού φίλου Μάκη Τσαμκόσογλου τους έδωσε δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουν το έργο που τόσο αγαπούσε.

Οι Mother of Millions έχουν νέο EP το Orbit και με αυτή την αφορμή αλλά και στην επερχόμενη συναυλία τους το Roxx έκανε μια κουβέντα με τον ντράμερ της μπάντας, Γιώργο Μπουκαούρη.

Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις για το μέλλον του συγκροτήματος μετά τον χαμό του Μάκη;

Μετά τον χαμό του Μάκη δεν είχαμε πολλές σκέψεις πέρα από το ότι αποχωριστήκαμε έναν αγαπημένο φίλο. Οι Mother of Millions είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και έτσι ήταν πολύ δύσκολο να φανταστούμε τη βιωσιμότητα του σχήματος χωρίς έναν από τους συνδετικούς κρίκους. Παρόλα πιστεύουμε ότι και ο ίδιος δεν θα ήθελε να σταματήσουμε να προσπαθούμε για κάτι που τόσο πολύ αγάπησε και αφιέρωσε τόσο χρόνο και κόπο.

Πες μας λίγα λόγια για το νέο σας EP

Το «orbit» αποτελείται από τέσσερα κομμάτια από τα οποία τα δύο είναι καινούργια (where do we go from here, orbit) το ένα είναι διασκευή (no light – Florence and the machine) και το τέταρτο είναι το rome από το δεύτερο album μας «sigma» σε μία διασκευή με πιάνο και φωνή.

Αυτό το EP είναι το αποτέλεσμα της ψυχικής μας διεργασίας η οποία ακολούθησε μετά από όλο αυτό που συνέβη. Νιώσαμε ότι χρειαζόμασταν αυτή τη μουσική εκτόνωση για να μπορέσουμε να εκφράσουμε ένα μέρος αυτού που αισθανόμασταν και να βρούμε την δύναμη μέσα από αυτό ώστε να συνεχίσουμε την πορεία των mother of millions.

Ποιο συγκρότημα/άλμπουμ θεωρείς ως την μεγαλύτερη επιρροή στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Είναι σχεδόν αδύνατο να εστιάσω σε κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα/άλμπουμ καθώς η πορεία μας μέχρι σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα πολλών διαφορετικών ακουσμάτων και επιρροών από την κάθε διαφορετική προσωπικότητα που απαρτίζει τους mother of millions. Ενδεικτικά θα μπορούσα να αναφέρω μερικές προσωπικές επιρροές όπως: Esbjörn Svensson trio, Hans Zimmer, Sergei Rachmaninoff, tool κ.α.

Πως πιστεύεις ότι επηρέασε την μουσική σκηνή η πανδημία; 

Η πανδημία ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους πόσο μάλλον για τον τομέα των τεχνών συνεπώς και της μουσικής. Ταυτόχρονα αυτή η διστοκία, η αβεβαιότητα και η απομόνωση  δημιούργησε έφορο έδαφος για νέες ιδέες ως μία διέξοδο και μία αίσθηση ελευθερίας. Δεν ξέρω ποια είναι καλή και ποια κακή μουσική, αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η κατάσταση μας έφερε πιο κοντά στο να συνθέτουμε τη μουσική που μας αρέσει.

Ο βιοπορισμός μέσα από τη μουσική για μια ελληνική μπάντα, παραμένει ένα όνειρο τρελό;

Δυστυχώς εάν κάποιος έχει έρθει σε αυτόν τον χώρο για να βγάλει χρήματα και όχι πρωτίστως για να εκφραστεί και για να ζήσει αυτή την εμπειρία του να βρίσκεται σε ένα μουσικό σύνολο και να μοιράζεται ιδέες σίγουρα θα απογοητευτεί. Υπάρχουν μπάντες που κατάφεραν μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες να σταθούν στα πόδια τους, να βγουν έξω από τα όρια της χώρας και να καταφέρουν να βιοπορίζονται από αυτό.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι που βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο εργαζόμαστε σε άλλες δουλειές για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε οικονομικά το όραμα μας. Ελπίζουμε, καθώς υπάρχει πλέον πολύ καλό υλικό από μπάντες στην εγχώρια μουσική σκηνή, να μας δοθεί η δυνατότητα να προωθούμε ευκολότερα και με ευνοϊκότερες συνθήκες τη δουλειά μας και ίσως τότε να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στο να ζούμε αποκλειστικά από την τέχνη μας.

Οι συναυλίες σας έλειψαν περισσότερο ως μουσικοί ή σαν κοινό τα τελευταία δύο χρόνια; Τι να περιμένουμε στα επερχόμενα live;

Μου έχει λείψει πολύ το να παίζω μουσική λαμβάνοντας την ενέργεια του κοινού αλλά και το να είμαι εγώ ο ίδιος μέρος του κοινού και να λαμβάνω την ενέργεια των καλλιτεχνών επάνω στη σκηνή. Aνυπομονούμε πολύ να βρεθούμε στη σκηνή και να παίξουμε παλιό αλλά και καινούργιο υλικό μας. Με αυτό σαν γνώμονα τα επερχόμενα live να περιμένετε ότι θα είναι γεμάτα ενέργεια και χαρά για την επιστροφή μας.


Παρασκευή 13 Μαΐου – Mother of Millions- Gagarin 205

Πληροφορίες

Εισιτήρια γενικής εισόδου 15 ευρώ

(συμπεριλαμβανομένου του κόστους ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά μέσω του www.ticketmaster.gr

Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster

211 1981535

Φυσικό σημείο προπώλησης

Metal Era: Εμμανουήλ Μπενάκη 22

Τηλέφωνο: 21 0330 4133


Τι έκανε ο Vin Diesel στα γυρίσματα του Fast X 

Rammstein: Δείτε το φανταστικό νέο βίντεο για το Angst

Οι Korn τραγουδάνε Backstreet Boys

Βόμβα στο Walking Dead: Αποχώρησε από το spin off η Carol!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ