Ο Kirk Hammet για τον τρόπο που γράφει μουσική: «Όλες οι νότες είναι εκεί, απλά πρέπει να τις βρεις»
Music

Ο Kirk Hammet για τον τρόπο που γράφει μουσική: «Όλες οι νότες είναι εκεί, απλά πρέπει να τις βρεις»

Σε συνέντευξη στο Goldmine o Kirk Hammet μίλησε για τις μεγάλες καθυστερήσεις ανάμεσα στα άλμπουμ των Metallica και τόνισε ότι πλέον το έχει αποδεχθεί.

«Απλώς, έχουμε έναν τρόπο να δουλεύουμε. Έχουμε μια διαδικασία που δυστυχώς διαρκεί πολύ. Έτσι δουλεύουμε, και έτσι λειτουργούμε ως συγκρότημα. Και πλέον το έχω αποδεχθεί αυτό» δήλωσε ο κιθαρίστας της μπάντας που τόνισε πάντως ότι η κυκλοφορία του προσωπικού του EP πριν από μερικούς μήνες, τον απελευθέρωσε και του έδειξε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για να διοχετεύσει τη δημιουργικότητα του.

Όσο για τον τρόπο που προσεγγίζει τη σύνθεση για τους Metallica, ο Kirk Hammet λέει ότι διοχετεύει όλη του τη δημιουργικότητα στη μπάντα.

«Όταν δημιουργώ πράγματα για τους Metallica, βάζω εκεί όλη μου την ενέργεια. Ο τρόπος που το βλέπω, είναι ότι όλες οι νότες είναι ήδη εκεί. Απλά πρέπει να τις βρεις. Μιλάω σοβαρά. Είναι ήδη εκεί. Απλά πρέπει να τις βρεις. Είναι αυτό λοιπόν αλλά υπάρχει και η εμπιστοσύνη στον αυθορμητισμό, στη δημιουργία της στιγμής. Νομίζω ότι εκεί είμαι πιο αποτελεσματικός.

Όταν πάω να γράψω κάτι που θέλω να είναι αυθόρμητο, καταλήγει να ακούγεται πολύ περιορισμένο. Το να πιάνεις τον εαυτό σου μία αυθόρμητη στιγμή νομίζω ότι είναι πιο ενθουσιώδες και πιο ειλικρινές. Αυτό που λέω ίσως να μην με κάνει να ακούγομαι σαν τον Eddie Van Hallen, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα». 

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Metallica, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 και κατά διαστήματα έχουν δηλώσει ότι έχουν δουλέψει σε νέο υλικό. Προς το παρόν πάντως, τίποτα.


Αυτή είναι η μουσική στους τίτλους αρχής του Rings of Power

Red Hot Chili Peppers: Αυτό είναι το πρώτο single από το νέο άλμπουμ

House of the Dragon: Ανακοινώθηκε η αποκλειστική προβολή του για την Ελλάδα

Τεράστια ανατροπή με τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ