Οι Judas Priest ήταν το πρώτο Heavy Metal συγκρότημα λέει ο Rob Halford
Music

Οι Judas Priest ήταν το πρώτο Heavy Metal συγκρότημα λέει ο Rob Halford

Οι Judas Priest και ο Rob Halord είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το Heavy Metal. Κάποιος θα τους έλεγε μέχρι και Metal Gods. Βασικά εντάξει, όλοι τους λέμε Metal Gods. Και ο ίδιος ο Halford τονίζει ότι μπορεί αυτός να θεωρεί τους Black Sabbath, ως ένα Heavy Metal συγκρότημα, όμως αφού ο Tonny Iommi δεν το δέχεται είναι έτοιμος να αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό «πρώτο heavy metal συγκρότημα για τους Judas Priest.

O Halford ήταν καλεσμένος στο podcast του Marc Maron και η κουβέντα πήγε εκεί.  «Κάποιοι λένε ότι το όνομα heavy metal προέρχεται από τον στίχο “heavy metal thunder” στο Born to be Wild των Steppenwolf. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι λέξεις “heavy” και “metal” χρησιμοποιήθηκαν πολύ στο πρώιμο λεξικό της της ροκ μουσικής» είχε αρχικά ο Rob Halford και συνέχισε αναφερόμενος στον ήχο και στους Black Sabbath.

«Αλλά όσον αφορά τον ήχο, αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση. Χρησιμοποιώντας τους Sabbath ως κύριο παράδειγμα. Πάντα υποστήριζα ότι οι Sabbath ήταν ένα συγκρότημα heavy metal, αλλά ο φίλος μου ο Tony Iommi λέει πάντα, όχι, είμαστε ένα rock συγκρότημα, ένα Hard Rock συγκρότημα. Του έλεγα, όχι είσαστε heavy metal, αλλά συνέχιζε να το αρνείται» είπε και κατέληξε.

«Αφού δεν το θέλει λοιπόν, ο Iommi, θα πάρω αυτό το τρόπαιο για τους Judas Priest. Ότι ήταν το πρώτο, συγκρότημα Heavy Metal. Ξέρω ότι είναι σημαντική δήλωση. Ο Halford λέει ότι οι Priest ήταν το το πρώτο heavy metal συγκρότημα. Επιμένω στη δήλωση για πολλούς λόγους. Είναι ένας συγκεκριμένος ήχος, μια καλοφτιαγμένη τέχνη που προήλθε από τα μέλη αυτή της μπάντας που όλοι είχαν τον δικό τους ορισμό για το τι θα έπρεπε να είναι αυτός ο βαρύς ήχος, αυτή η βαριά εμπειρία».

Οι Judas Priest επέστρεψαν πριν από μερικές μέρες με το πρώτο νέο τραγούδι τους μετά από πέντε χρόνια, ενώ το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Invincible Shield θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.


Νέο άλμπουμ από τους IDLES – Ακούστε το πρώτο single

Αναβολή στην κυκλοφορία των εισιτηρίων για Rammstein

Το Max έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2024

Οι Judas Priest επέστρεψαν με… κρίση πανικού!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ