O James Hetfield ήθελε άλλο όνομα στο νέο άλμπουμ των Metallica και δούλεψε τα φωνητικά εντελώς διαφορετικά
Music

O James Hetfield ήθελε άλλο όνομα στο νέο άλμπουμ των Metallica και δούλεψε τα φωνητικά εντελώς διαφορετικά

Η μεγαλύτερη κυκλοφορία της χρονιάς, δεν είναι άλλη φυσικά από το νέο άλμπουμ των Metallica. Το επίσημο site της μπάντας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα ξεχωριστές συνεντεύξεις με τα μέλη και μετά τον Robert Trujillo ήρθε η ώρα του James Hetfield που από τις κριτικές που έχουν δημοσιευθεί χαρακτηρίζεται ως ο MVP της νέας δουλείας.

Και είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να δούμε τι σκέφτεται για το 72 Seasons, αφού δεν συμμετέχει στον κύκλο συνεντεύξεων που δίνουν τα υπόλοιπα μέλη σε περιοδικά, site για την προώθηση του άλμπουμ.

H συνέντευξη που δίνει ο James Hetfield στον επί δεκαετίες συνεργάτη της μπάντας, Stefan Chirazi, είναι απολαυστική και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθούν κάποια σημαντικά αποσπάσματα που επιλέξαμε και ξεκινάμε με την πιο ανοιχτή διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύνθεση βάζοντας στο παιχνίδι και τον Kirk Hammet αλλά και τον Robert Trujillo.

«Υπάρχουν πολλές… επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς κατά κάποιο τρόπο σε αυτό το άλμπουμ. Ανοιχτήκαμε. Ήμουν πολύ πιο έτοιμος να ανοίξω την καρδιά μου σε όλους στο συγκρότημα: στιχουργικά, συναισθηματικά και δημιουργικά. Ήμουν πραγματικά ανοιχτός και έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια να πω, ‘Στείλτε τα riff σας. Χρειαζόμαστε πράγματα, άντε’, δεν θέλω πια να κάθομαι μόνο με τον Lars και να δημιουργώ τα τραγούδια.

Θέλω όλοι να είναι μέρος σε αυτό. Μπορούμε να εμφανιστούμε όλοι; Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί στο στούντιο; Μπορούμε να μαζέψουμε αυτά τα πράγματα μαζί; Μπορείς να μιλήσεις και να πεις αυτό που πιστεύεις ότι μπορεί να είναι υπέροχο και αυτό που ίσως δεν είναι τόσο καλό; Ήθελα πραγματικά να είναι πιο ανοιχτή η διαδικασία και σίγουρα υπήρχαν προκλήσεις σε αυτό. Αλλά νομίζω ότι ξεπεράσαμε τις περισσότερες».

Σας γράψαμε και πιο πάνω ότι ο τρόπος που τραγουδάει ο James Hetfield στο 72 Seasons αποτελεί το highlight της δουλειάς και στη συνέχεια λέει πως προέκυψε αυτή η διαφορετική προσέγγιση.

O γρήγορος τρόπος τραγουδιού, δεν είναι για βαθιά, έντονα λόγια. Δεν ξέρω πραγματικά πώς να εξηγήσω, πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία… Θέλω απλώς να πω ότι νομίζω ότι η πανδημία, το να είμαι στο σπίτι, να παίρνω μερικά από αυτά τα τραγούδια στο σπίτι, να τα δουλεύω στο δικό μου στούντιο με έκανε να νιώσω λίγο πιο ανοιχτό και λίγο πιο ελεύθερο να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα. Μετά τους τα έστελνα και όταν τα άκουγαν μου έλεγαν:  δεν έχεις ακουστεί ποτέ έτσι πριν ή έκανες αυτό και είναι υπέροχο ή δεν μου αρέσει. Αλλά ένιωθα άνετα στο δικό μου δωμάτιο στο σπίτι, που μπορούσα να κάνω αυτά τα πράγματα. 

Δούλεψα πολύ στο σπίτι πάνω σε αυτά πράγματα, στους στίχους, στα φωνητικά και σε ορισμένες νότες. Τραγουδάω σε υψηλότερες νότες από ποτέ σε αυτόν τον δίσκο. Υπάρχουν επίσης και πιο βαριά φωνητικά από ότι συνήθως. Ένιωθα πολύ πιο ελεύθερος μόνο με εμένα και το μικρόφωνό μου στο σπίτι. Προσωπικά, αντιμετωπίζω πραγματικά τα φωνητικά ως ένα άλλο όργανο. Είμαι κιθαρίστας. Λατρεύω τα ρυθμικά, μου αρέσουν τα κρουστά, μου αρέσει να παίζω ντραμς. Τα φωνητικά είναι ένα άλλο μέρος αυτή της διαδικασίας.

Τέλος, ο James αποκαλύπτει ότι η προτίμηση του για τον τίτλο ήταν να ονομαστεί το άλμπουμ Lux Aeterna από όπου και προκύπτει το έντονο κίτρινο χρώμα στο εξώφυλλο.

Το όραμά μου ήταν ότι ήθελα αυτό το άλμπουμ να ονομαστεί Lux Æterna, γιατί αυτό συνόψιζε όλα τα τραγούδια για μένα, ένα αιώνιο φως που ήταν πάντα μέσα μας που ίσως μόλις τώρα βγαίνει. Αλλά δεν πέρασε η άποψη μου. Το 72 Seasons είναι σίγουρα πιο ανοιχτό σε ερμηνείες. Πρέπει να καταλάβεις τι είναι. Μπορείτε να σκάψετε και να το ψάξετε λίγο περισσότερο. Αλλά αυτό το χρώμα στο εξώφυλλο βγήκε από το “Lux Æterna”.


Οι Ghost κυκλοφόρησαν νέα διασκευή και έχουν έτοιμο EP!

Βόμβες από το Star Wars: Ανακοινώθηκαν τρεις ταινίες

Χάος στους Motley Crue: Μηνύσεις, δηλώσεις και τεράστια κόντρα

Οι In Flames επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ