Ο James Hetfield για το νέο άλμπουμ των Metallica: «Χωρίς σκοτάδι δεν υπάρχει φως»
Music

Ο James Hetfield για το νέο άλμπουμ των Metallica: «Χωρίς σκοτάδι δεν υπάρχει φως»

To επόμενο διάστημα ανήκει στους Metallica αφού μέχρι τον Απρίλιο θα παίρνουμε συνεχώς πληροφορίες για το νέο τους άλμπουμ, που κυκλοφορεί επιτέλους μετά σχεδόν επτά χρόνια. Το πρώτο single το ακούσαμε πριν λίγες ημέρες, ενώ ο James Hetfield έκανε και μια αναφορά στο κόνσεπτ γύρω από τον τίτλο του άλμπουμ (72 seasons).

Τώρα ο frontman της μπάντας ανέλυσε λίγο περισσότερο τη σκέψη του για το συναίσθημα που βγάζει το άλμπουμ αλλά και πρώτο  single.

«Υπήρξε πολύ σκοτάδι στη ζωή μου αλλά και στην καριέρα μας. Μας συνέβησαν πολλά, αλλά πάντα υπάρχει το αίσθημα της ελπίδας και το φως που υπάρχει μέσα στο σκοτάδι. Χωρίς σκοτάδι δεν υπάρχει φως και βοηθάει να εστιάζεις στο φως από το να σκέφτεσαι πάντα το πόσο άσχημα μπορεί να ήταν τα πράγματα. Το να κοιτάω τα καλά με βοηθάει να έχω ισορροπία στη ζωή μου. Ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό στη ζωή του που του προσφέρει αυτή την ελπίδα, για μένα είναι η μουσική. Και το signle συγκεκριμένα μιλάει για αυτή τη συγκέντρωση ανθρώπων σε μία συναυλία  και τη χαρά και την αγάπη που βγαίνει από τη μουσική και γενικά αυτή την ανεβασμένη διάθεση». 

Όταν βγήκε η ανακοίνωση για το άλμπουμ ο Hetfield είπε τα εξής: 

«72 εποχές. Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον πραγματικό ή τον ψεύτικο εαυτό μας. Η περίοδος που γονείς μας λένε ποιοι είμαστε. Μία στεγνή κατηγοριοποίηση της προσωπικότητας μας. Νομίζω ότι το σημείο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων που αποκτούμε και πως επηρεάζουν την αντίληψη μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος των εμπειριών μας ως ενήλικοι είναι μία αναπαράσταση ή μία αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Δέσμιοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθερωμένοι από τα δεσμά που κουβαλάμε» λέει ο frontman των Metallica κάνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα του τίτλου.

Το εξώφυλλο που σχεδίασε ο David Turner και η ομάδα του συνδέεται ξεκάθαρα με αυτά δήλωσε ο Hetfiled. Ο Turner συνεργάζεται με το συγκρότημα από την εποχή του Death Magnetic και έχει βραβευθεί με grammy για τη δουλειά του.

To 72 Season των Metallica κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή για την Ελλάδα. 


Οι Pantera ξανά στη σκηνή – Δείτε βίντεο από την πρώτη εμφάνιση

Οι Helloween έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens!

Guardians of the Galaxy: Αυτό είναι το καταπληκτικό πρώτο trailer

Τι σημαίνει ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Metallica


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ