Η δεύτερη μέρα του Download Festival έδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά τους Metallica
Music

Η δεύτερη μέρα του Download Festival έδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά τους Metallica

Τα χρόνια περνάνε και αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, σε μία δεκαετία δεν θα συζητάμε για το πότε παίζουν στην Ευρώπη οι Metallica και οι Iron Maiden. Γιατί λογικά θα έχουν αποσυρθεί και άντε να προσθέσουμε και ένα-δύο χρόνια στην περίπτωση των Metallica.

Βρισκόμαστε ήδη σε μία κατάσταση που οι headliners των μεγάλων φεστιβάλ του εξωτερικού είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και για διάφορους λόγους δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε σε μεγάλα γκρουπ της τελευταίας 25ετίας όπως οι Linkin Park και οι System of a Down. Μιλάμε φυσικά για μπάντες που μαζεύουν το πολύ κοινό και όχι για περιπτώσεις που εμείς θα θέλαμε ψηλά αλλά οι αριθμοί δεν θα δικαιολογούσαν μία headline εμφάνιση.

Για αυτό και πιστεύουμε ότι η δεύτερη μέρα του Download Festival έδειξε ότι υπάρχει μέλλον, αρκεί να επενδύσουμε σε αυτό. Ηeadliners της Παρασκευής ήταν οι Bring me the Horizon για πρώτη φορά στην καριέρα τους και μπορεί οι παραδοσιακοί μεταλάδες να ξίνισαν ήδη τα μούτρα τους, όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι μιλάμε για μία μπάντα που έχτισε όλα αυτά τα χρόνια τον δικό της κόσμο και πλέον δικαιολογημένα απολαμβάνουν αυτούς τους καρπούς.

Προφανώς και οι Bring me the Horizon δεν είναι νέα μπάντα, όμως ανήκει στη νέα γενιά των headliners. Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια μέχρι το Download Festival να ρισκάρει ξανά όπως είχε κάνει το 2014 με τους Avenged Sevenfold.

Δεν υπολογίζουμε φυσικά μπάντες όπως οι Muse και οι Biffy Clyro, γιατί ήταν ήδη τεράστιες (οι δεύτεροι κυρίως στην Αγγλία) και αποτέλεσαν απλά ένα άνοιγμα του φεστιβάλ σε πιο alternative rock ήχους. Το στοίχημα τότε με τους Avenged είχε πετύχει και επέστρεψαν τέσσερα χρόνια μετά, ενώ κατάφεραν να πάρουν την κορυφαία θέση στο billing σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ όπως το Hellfest το 2018.



Και υπάρχουν κι άλλοι που έρχονται από κάτω. Υπάρχουν οι Architects που έπαιξαν επίσης την Παρασκευή ακριβώς πριν τους BMTH. Υπάρχουν οι Parkway Drive που ετοιμάζονται να κάνουν το παραπάνω βήμα, ενώ στην Ελλάδα θα τους δούμε ως headliners στις 27 του μήνα στο Release. Θα στηρίξουμε εμείς ως Ελλάδα τη νέα γενιά των headliners εκείνη την ημέρα; Είναι στο χέρι μας. Και προφανώς θα μπορούσαμε να αναφέρουμε άλλες πέντε-δέκα μπάντες που βρίσκονται οριακά σε αυτό το επίπεδο ή αναμένεται να βρεθούν σύντομα.

Όσο για τη δεύτερη μέρα του Download Festival, οι κριτικές για την εμφάνιση των Bring me the Horizon ήταν αποθεωτικές και από το βρετανικό Metal Hammer αλλά και από το Kerrang, δύο μέσα που στηρίζουν τη νέα γενιά και καθορίζουν τις τάσεις.

«Για την μπάντα και τους οπαδούς ήταν μία τεράστια νίκη και ας ελπίσουμε ότι είναι ένα σημάδι για τα όσα θα έλθουν στο Download τα επόμενα χρόνια» έγραψε χαρακτηριστικά το Kerrang«Τα αισθήματα ανάμεσα στη μπάντα και το κοινό ήταν αμοιβαία και πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Αν το αποψινό μας έδειξε κάτι, ήταν ότι η νέα γενιά των headliners επιτέλους έφτασε και η rock σκηνή είναι έτοιμη για αυτούς» ήταν το σχόλιο του βρετανικού Metal Hammer.

To μέλλον είναι εδώ, αρκεί φυσικά να το αποδεχθούμε. Θα αργήσουμε να το κάνουμε στην Ελλάδα ως συνήθως, αλλά που θα πάει…


Λύθηκε το μυστήριο με την αλλαγή στους In Flames λίγο πριν το Release

Witcher: Το νέο trailer έχει πολλά τέρατα και μπόλικο αίμα

Θα παίξουν και δεύτερη μέρα οι IDLES στην Ελλάδα

Ο τραγουδιστής των Trivium πήδηξε από τη σκηνή για να σώσει οπαδό


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ