Το μεγάλο παρασκήνιο γύρω από την επιλογή του διαδόχου του Game of Thrones
Music

Το μεγάλο παρασκήνιο γύρω από την επιλογή του διαδόχου του Game of Thrones

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην πρεμιέρα του πρώτου prequel του Game of Thrones παρουσιάζει το Hollywood Reporter. Το House of The Dragon κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου στο HBO, τρία χρόνια μετά το φινάλε της μεγαλύτερης τηλεοπτικής επιτυχίας όλων των εποχών και το στοίχημα που θα επιχειρήσει να κερδίσει είναι φυσικά τεράστιο.

Η ιστορία του διαδόχου ξεκινάει το καλοκαίρι του 2016, όταν ανακοινώθηκε ότι το φινάλε του Game of Thrones θα έρθει με την 8η σεζόν και οι showrunners του είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύουν να συνεχίσουν με άλλο πρότζεκτ από τον κόσμο που έπλασε ο George RR Martin.

Το HBO ήθελε πολύ κάτι νέο, όμως στην πορεία του στην τηλεόραση δεν είχε κάνει ποτέ ξανά spin-off άλλης σειράς. Έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις, το ψάξιμο και το brainstorming που κράτησε πολύ καιρό. Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση καλά, στο τραπέζι έπεσαν και μερικές πολύ παράξενες ιδέες.

Για παράδειγμα, ένα concept έμοιαζε με σειρά για σούπερ-ήρωες και προσέγγιζε τους επτά θεούς του Γουέστερος σαν να ήταν πραγματικοί άνθρωποι. Η πλοκή θα ακολουθούσε τον Πατέρα, τη Μητέρα και τους υπόλοιπους στις περιπέτειες τους και πώς έφτασαν να λατρεύονται. Αλλά αυτή η ιδέα δεν προχώρησε πολύ.

Πιο σοβαρά εξετάστηκαν πέντε concept και ένα από αυτά δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα. Θα αφορούσε την κατάκτηση του Γουέστερος από τον Αίγκον και θα τον παρουσίαζε ως έναν μεθύστακα. Η ιστορία γύρω από τον περίφημο Χορό των Δράκων έμοιαζε ως το πιο λογικό prequel, αυτό δηλαδή που θα μοιραζόταν τα πιο κοινά στοιχεία με το Game of Thrones.

Όμως η απόφαση που πάρθηκε το 2018 ήταν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό, έτσι δόθηκε το πράσινο φως για να γυριστεί ο πιλότος για το Bloodmoon, που θα μας μετέφερε χιλιάδες χρόνια πίσω, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης νύχτας.

Το πρόβλημα με αυτή τη σειρά, ήταν ότι ο Martin είχε γράψει ελάχιστα πράγματα στα έργα του για αυτή την περίοδο, έτσι θα έπρεπε οι σεναριογράφοι να δημιουργήσουν από την αρχή πράγματα και καταστάσεις. Κάτι που προσπάθησαν, έτσι ο πιλότος γυρίστηκε με κόστος 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Και στο τέλος απορρίφθηκε χωρίς καν ο Martin (που ήταν ήδη προβληματισμένος για την επιλογή) να τον έχει δει.

«Δεν ήταν κακό ή τίποτα τέτοιο. Ήταν μια πολύ προσεγμένη παραγωγή και η εικόνα που έβγαζε ήταν εντυπωσιακή. Αλλά δεν με έκανε να νιώσω όπως η αρχική σειρά. Δεν έμοιαζε να έχει το βάθος και τον πλούτο που είχε ο πιλότος του Game of Thrones» λέει ο Robert Greenblatt που ήταν τότε ο πρόεδρος της WarnerMedia.

Όπως καταλήγει το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, ο λόγος που το HBO αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα με το House of the Dragon, ήταν επιμονή του George RR Martin ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο prequel.

Οι άνθρωποι του καναλιού κατέληξαν, ότι η ελάχιστη εμπλοκή του συγγραφέα στις τελευταίες σεζόν του Game of Thrones αλλά και στον πιλότο του Bloodmoon, ήταν λάθος κινήσεις και η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που έπλασε αυτό τον κόσμο πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Άργησαν αλλά το κατάλαβαν.


Εντελώς ακατάλληλο για ανηλίκους το νέο βίντεο της Μάγια Χοκ του Stranger Things

Ολόκληρο το σκηνικό με το καπνογόνο και τα μπινελίκια του Dickinson

Judas Priest: Αν αυτή ήταν η τελευταία φόρα τότε το αντίο ήταν συγκλονιστικό

Slipknot: Νέο τραγούδι και όλες οι λεπτομέρειες για το άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ