Η επιστροφή των Guns 'N Roses στην Ελλάδα ήταν ταυτόχρονα και ένα νοσταλγικό αντίο
Music

Η επιστροφή των Guns ‘N Roses στην Ελλάδα ήταν ταυτόχρονα και ένα νοσταλγικό αντίο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσεις την εμφάνιση των Guns ‘N Roses στην Ελλάδα στις 22 Ιουλίου και οι περισσότεροι είναι σωστοί. Μπορείς να πεις ότι από την ανακοίνωση και μόνο, μας έβαλε ξανά στον συναυλιακό χάρτη, αφού για χρόνια ακούγαμε ότι ήταν ένα πανάκριβο και απλησίαστο event που δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε.

Τελικά και το πλησιάσαμε και το υποστηρίξαμε με πάνω από 40.000 ανθρώπους να δίνουν το παρών στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, για μία από τις μεγαλύτερες rock ‘n roll μπάντες όλων των εποχών.

Μπορείς να πεις ότι έκαναν αυτό που υπόσχονται από πριν. Τρεις ώρες γεμάτες μουσική. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν τίμησαν τα λεφτά που πλήρωσε ο κόσμος για τα εισιτήρια του. Και το σόου τους έκαναν και ενέργεια είχαν και ακούσαμε ζωντανά θρυλικά τραγούδια που παραμένουν μέχρι και σήμερα εξαιρετικά δημοφιλή στο mainstream κοινό.

Είναι όμως το ίδιο mainstream κοινό που μπορεί να βρει μεγάλη «κοιλιά» σε αυτό το τρίωρο σετ, γιατί είναι λογικό άνθρωποι που δεν είναι φανατικοί της μπάντας, να μην έχουν ιδέα τι είναι αυτό που ακούνε σε αρκετά σημεία. Είναι αλήθεια μια παράξενη ισορροπία. Ένα σετ φτιαγμένο για φανατικούς που απευθύνεται όμως σε ένα κατά βάση casual κοινό. Είμαστε σίγουροι ότι με ένα σφιχτο δίωρο σετ η κουβέντα που θα κάναμε θα ήταν εντελώς διαφορετική.



Μπορείς επίσης να πεις ότι ο Axl Rose δεν είναι πια σε καμία περίπτωση αυτός που ήταν μέχρι και μερικά χρόνια πριν. Σαν να γύρισε ένας διακόπτης και η φωνή του να λύγισε τελικά μετά από τόσο καιρό στα πανύψηλα επίπεδα. Αυτό είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται και όσοι παρακολουθούν έστω και επιδερμικά τη μουσική επικαιρότητα το ήξεραν από πριν. Αλλά μπορείς επίσης να πεις ότι ήταν σε αρκετά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την περιοδεία του 2022.

Η υπόλοιπη μπάντα ήταν όμως άψογη, με τον Slash να δεσπόζει και να θυμίζει σε όλους ότι αποτελεί έναν εν ζωή guitar god που ήμασταν τυχεροί που είδαμε από κοντά.

Γιατί λοιπόν, λέμε για νοσταλγικό αντίο στον τίτλο. Είναι απλό. Ήταν τέτοιες οι επιλογές των μελών (του Axl κυρίως), που έκαναν τους Guns ‘ Roses ένα nostalgia act. Μια μπάντα που βασίζεται μόνο στις δάφνες του πολύ μακρινού πια παρελθόντος, χωρίς όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να υποστηρίξει στο 100% το tribute σε εκείνες τις περασμένες εποχές. Και είναι λογικό, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα περίμενε την καταιγίδα των πρώτων ημερών τους. Ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους.



Αλλά επειδή δεν περιμένουμε ότι θα τους δούμε ξανά από τα μέρη μας, θεωρούμε ότι έδωσαν αυτό που μπορούσαν. Και τους αποχαιρετούμε από τις (συναυλιακές) ζωές μας με ένα χαμόγελο στα χείλη. Και αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι πλέον χρέος μας, είναι η στήριξη σε νεότερες μπάντες που ελπίζουμε ότι θα γεμίζουν το ΟΑΚΑ κάποια στιγμή, όχι με τις παλιές επιτυχίες τους, αλλά με τα πρόσφατα μεγαλεία τους. Στο χέρι μας είναι.



Δείτε όλο το ΟΑΚΑ να τραγουδάει Happy Birthday στον Slash

Μαζικές ανακοινώσεις για το Walking Dead

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Και τίποτα άλλο να μη βλέπαμε φέτος οι Prodigy στο Release Athens ήταν αρκετοί


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ