Οι Emperor έρχονται στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία!
Music

Οι Emperor έρχονται στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία!

Κάνουμε από τώρα τα πλάνα μας και δεν κανονίζουμε τίποτα, για τις 6 Απριλίου του 2024, γιατί εκείνη την ημέρα έρχονται στην Ελλάδα οι Emperor! Ναι, σε έναν χρόνο από τώρα, ο Ihsahn και η παρέα του θα κάνουν απόβαση στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο νέο club Floyd που θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του.

Τα εισιτήρια κυκλοφορούν ήδη και η αρχική τιμή τους είναι στα 38 ευρώ. Όλες οι λεπτομέρειες για επιστροφή των Emperor στη χώρα μας μετά από 27 χρόνια (!) στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Για κάποιους οι Emperor είναι συνώνυμοι του ακραίου ήχου της Σκανδιναβικής χερσονήσου, για άλλους το επιδραστικότερο σχήμα που γέννησε η Νορβηγική μαυρομεταλλική σκηνή. Μία σκηνή την οποία οι ίδιοι άνδρωσαν, με συνοδοιπόρους τους επίσης εμβληματικούς Mayhem, Enslaved, Darkthrone, Immortal, Satyricon και Arcturus, μεταξύ άλλων.

Ήταν Φεβρουάριος του 1994, όταν το ντεμπούτο των Emperor “In The Nightside Eclipse” έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφήνοντας το αποτύπωμά του ως ένα album-σταθμός της παγκόσμιας black metal σκηνής και αλλάζοντας το παιχνίδι του ήχου αυτού, με άκρως διαχρονικά τραγούδια όπως τα “I Am the Black Wizards” και “Inno a Satana”. Αρκεί μια ματιά στο εξώφυλλο του δίσκου, που παντρεύει την μυθολογία του J.R.R. Tolkien και μίας εικονογραφικής απόδοσης του Minas Morgul από τον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών, με την Χριστιανική παράδοση και πιο συγκεκριμένα έναν από τους 4 καβαλάρηδες της Αποκαλύψεως, κατά την απεικόνιση του Γάλλου σχεδιαστή του 19ου αιώνα Gustave Doré. Εδώ οι Emperor δίνουν τις νόρμες του είδους και όλων των υποειδών του, απλώνοντας τα σκοτεινά πλοκάμια τους ακόμη και έξω από αυτό. Ήταν μόνο η αρχή.

Τον Ιούλιο του 1997, το “Anthems To The Welkin At Dusk” παντρεύει την epically sophisticated κληρονομιά των προπατόρων Celtic Frost και Bathory, με την οργανοπαικτική και συνθετική εξέλιξη του σχήματος, εισάγοντας με θράσος την prog προσέγγιση στον black metal ήχο. Οι Emperor κάθονται στον θρόνο των πλέον όχι μεγάλων, μα τεράστιων επιδραστικών. Η κιθαριστική πολυπλοκότητα του διδύμου Samoth – Ihsahn κόβει και οι περιπλοκότερες του παρελθόντος synthesizer performances του δεύτερου ράβουν, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν τα πρώτα καθαρά φωνητικά, συντελώντας σε ένα επικά επικό (sic) αποτέλεσμα που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Οι πρώτες χρυσές σελίδες έχουν ήδη γραφτεί.

Αν και δίχασε τους fans την περίοδο της κυκλοφορίας του, το “IX Equilibrium” του 1999 ήρθε σε μία εποχή που οι σταθερές του είδους άλλαζαν. Πιστοί στους κανόνες που οι ίδιοι έθεσαν για την εξελικτική τους πορεία, εδώ οι Emperor ηχούν πιο συμφωνικοί και πιο υπερηχητικοί ταυτόχρονα, με την δικαίωση να έρχεται χρόνια μετά, και το τρίτο σε σειρά πλήρες album τους να θεωρείται σήμερα ένα ακόμη timeless classic.



Σε μία παράφραση του γνωστού ρητού, αξίζει για το “Prometheus: The Discipline of Fire & Demise” να πούμε πως “Η ιστορία γράφεται από τους τολμηρούς”. Το τέταρτο σε σειρά δισκογραφικό δημιούργημά των Νορβηγών φέρει μία αμίμητα μοναδική ηχητική σφραγίδα. Ο Ihsahn στρογγυλοκάθεται στο τιμόνι της σύνθεσης και εν γένει δημιουργίας και γεννά εδώ τις πιο εγκεφαλικές, prog-thinking και intellectual συνθέσεις του σχήματος, ως ένα σπάνια πομπώδες κύκνειο άσμα, που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του grand finale που άξιζε στους σπουδαίότερους των σπουδαίων, Emperor.

Στο τρίτο σε σειρά και μακροσκελέστερο συναυλιακό τους reunion, έχοντας πλέον εμφανιστεί ζωντανά ως headliners στα μεγαλύτερα festivals σκληρού και ακραίου ήχου, οι Emperor ξεχύνονται ξανά στις σκηνές ανά τον κόσμο, για one-off shows, την άνοιξη του 2024. Με αυτή την αφορμή, επιστρέφουν στην χώρα μας, 27 ολόκληρα χρόνια μετά, με μία best-of setlist, σε μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση, που ήδη προβλέπεται θρυλική και που θα λάβει χώρα στο νεοσύστατο Floyd Live Music Venue της Αθήνας.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι δικοί μας Lucifer’s Child, που τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή είσοδο στα πανευρωπαϊκά black metal δρώμενα, με δύο εξαιρετικές full length κυκλοφορίες, το “The Wiccan” του 2015 και το “The Order” του 2018. Έχουν επίσης εμφανιστεί ζωντανά σε κάποια από τα σπουδαιότερα metal festivals της Ευρώπης, αποτελώντας τη στιγμή που μιλάμε τους μάλλον πιο υποσχόμενους, ανερχόμενους εκπροσώπους του είδους για την χώρα μας. Αναμφίβολα μία επιλογή που θα ζεστάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σκηνή, πριν την πολυαναμενόμενη έλευση των Νορβηγών θεών.

*** Τα εισιτήρια κοστίζουν 38€ στην πρώτη φάση της προπώλησης. Στην δεύτερη φάση, η προπώληση θα διαμορφωθεί στα 40€.

*** Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του (Media Markt, Public, βενζινάδικα Eko, Shell, BP κ.α.).

*** Οι μεταπωλητές χρεώνουν προμήθεια βάσει των τιμοκαταλόγων τους.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

https://www.viva.gr/tickets/music/emperor

ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

  • Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια)
  • Monstervile (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι)

Οι Ghost κυκλοφόρησαν νέα διασκευή και έχουν έτοιμο EP!

Βόμβες από το Star Wars: Ανακοινώθηκαν τρεις ταινίες

Χάος στους Motley Crue: Μηνύσεις, δηλώσεις και τεράστια κόντρα

Οι In Flames επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: