Bruce Dickinson: «Για αυτό έφυγα από τους Iron Maiden»
Music

Bruce Dickinson: «Για αυτό έφυγα από τους Iron Maiden»

H απόφαση του Bruce Dickinson να αποχωρήσει από τους Iron Maiden το 1993 σόκαρε τότε τον κόσμο του Heavy Metal. Όλοι θεωρούσαν αδιανόητη αυτή την απόφαση και το πως θα μπορέσουν οι Maiden να συνεχίσουν χωρίς αυτόν. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του στον Καναδά για τη spoke wor περιοδεία του, ο Dickinson αναφέρθηκε σε εκείνη την απόφαση και το πως οδηγήθηκε σε αυτήν.

«Ειλικρινά, ήμουν τόσο έκπληκτος από την απόφαση μου, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος. Δεν νομίζω ότι αρχικά το πίστεψε κανένας. Απλά σκέφτηκα τότε ότι αν έμενα για πάντα στους Maiden, το μόνο που θα ήξερα ήταν το πως να είμαι μέλος των Maiden. Έτσι για να μάθω πώς ήταν τα πράγματα απ’ έξω έπρεπε να φύγω. Αν δεν είχα φύγει κανένας δεν θα έπαιρνε σοβαρά οτιδήποτε άλλο έκανα. Όλοι θα έλεγαν ‘ας διασκεδάσει λίγο μέχρι να κάνει ξανά δουλειά με τους Maiden’. Δεν το ήθελα αυτό, έτσι αποφάσισα να φύγω» τόνισε αρχικά ο τραγουδιστής των Iron Maiden.

«Και ο κόσμος έλεγε, τι θα γίνει αν η σόλο καριέρα σου δεν πάει καλά. Απαντούσα ότι αυτό θα το κρίνει ο θεός ή η μοίρα. Ήταν καλύτερα να δοκιμάσω κάτι άλλο στη ζωή μου από το να υπάρχει μόνο στη φαντασία μου και να καταλήξω μίζερος» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ο Dickinson έβγαλε τέσσερις προσωπικές δουλειές, με τα Accident of Birth και Chemical Wedding που έβγαλε με τον Roy Z να αποτελούν δύο από τις καλύτερες στιγμές του γενικά.

Μαζί με τον Adrian Smith επέστρεψαν στους Maiden το 1999 και τα υπόλοιπα φυσικά είναι ιστορία, με τη μπάντα να επιστρέφει στις δόξες του παρελθόντος και να γιγαντώνεται στο πέρασμα των χρόνων. Θα τους δούμε ξανά στην Ελλάδα στο ΟΑΚΑ στις 16 Ιουλίου.


Διαβάστε ακόμα:

Stranger Things: Γιατί ρίχνουν το βάρος στο horror στοιχείο οι δημιουργοί

Μοιράζεσαι τον κωδικό του Netflix; Έρχεται νέα χρέωση

Όσκαρ: Τι δείχνουν οι αποδόσεις της τελευταίας στιγμής

Machine Gun Kelly: «Το rock χρειαζόταν μία ένεση ζωής»


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ