Ο άνθρωπος που ξεπέρασε το μισό δισ. στο Spotify... προσγειώνεται στην Ελλάδα
Music

Ο άνθρωπος που ξεπέρασε το μισό δισ. στο Spotify… προσγειώνεται στην Ελλάδα

Στην εποχή του streaming, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ακροάσεων έρχονται κυρίως για καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, o Weeknd και ο Ed Sheeran, ενώ από το rock πεδίο οι συνήθεις ύποπτοι (Guns N Roses, Metallica, Linkin Park) κυριαρχούν με τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος.

Φυσικά υπάρχουν και οι εκπλήξεις, που τα τελευταία 2-3 χρόνια έρχονται με viral στιγμές του tiktok. Κάπως έτσι έχουμε δει το Can you Feel My Heart των Bring Me the Horizon να ξεπερνά το μισό δισ., το Mary On A Cross των Ghost να γίνεται ξαφνικά μεγάλη επιτυχία και συγκροτήματα να ανεβαίνουν επίπεδο από τη μία στιγμή στην άλλη, με κυριότερα παραδείγματα τους Sleep Token και τους Bad Omens.

Υπάρχει όμως ένα καλλιτέχνης, που κινείται στο ευρύτερο alternative πεδίο και έχει στην κατοχή του μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της streaming εποχής και ήταν μάλιστα το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε στην καριέρα του. Είναι ο Grandson, το τραγούδι είναι το Blood//Water και η ευτυχής συγκυρία είναι ότι θα τον δούμε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας για το δεύτερο άλμπουμ του.

O Jordan Benjamin, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις καλλιτεχνών, που τα τραγούδια του μπορεί να έχουν φτάσει μέχρι και σε ένα πολύ κάζουαλ κοινό που δεν ψάχνεται ιδιαίτερα, αλλά ανεβαίνει ακόμα ένα-ένα τα σκαλιά της αναγνωρισιμότητας.

Ο Grandson ξεκίνησε να γράφει το Blood//Water το φθινόπωρο του 2016. Ήθελε να αποτυπώσει το κάρμα που τελικά μπορεί να έρθει για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις σε υψηλό επίπεδο και σπάνια βιώνουν τις επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων. H δημιουργία του πέρασε από πολλά στάδια και χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος μέχρι τελικά να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2017 ως πρώτο δείγμα μέσα από το ντεμπούτο EP, A Modern Tragedy Vol. 1. 

Ένα αντι-καπιταλιστικό anthem από αυτά που χαρακτηρίζουν και μεγάλο μέρος της πορείας του τα επόμενα πέντε χρόνια, με κάποιους να χαρακτηρίζουν τη μουσική του ως «Rage Against the Machine για την Gen Z». Βέβαια μουσικά πιο κοντά έρχεται με συγκροτήματα όπως οι Twenty One Pilots, αλλά το attitude και η στιχουργική του προσέγγιση, έχουν προσελκύσει μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Tom Morello που τον κάλεσε να συμμετέχει στο άλμπουμ του πριν από δύο χρόνια.

Το Blood// Water μέχρι σήμερα μετράει σχεδόν 600 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify και έχει περίοπτη θέση σε δημοφιλείς λίστες του Spotify όπως το 10’s Rock Anthems και το Just Rock. Θα το ακούσουμε ζωντανά στην Ελλάδα στις 21 Οκτωβρίου στο Gagarin, στην πρώτη εμφάνιση του Grandson στη χώρα μας.


Sold out οι Blind Guardian στο Floyd – Ανακοινώθηκε δεύτερη μέρα

Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Το απόλυτο χάος στα γυρίσματα του Duality των Slipknot

Οι Metallica έβγαλαν δεύτερο βίντεο για το Too Far Gone


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: