Ακυρώθηκε φεστιβάλ επειδή δεν μπορούσε να απαγορεύσει την είσοδο σε θεατές με όπλα!

Roxx |
φεστιβάλ

Το φεστιβάλ Music Midtown που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ατλάντα τον Σεπτέμβριο, ακυρώθηκε, για λόγους που εδώ στην Ευρώπη φυσικά μας φαίνονται εξωφρενικοί. Θα έπαιζαν ανάμεσα σε άλλου οι  My Chemical Romance, Jack White, Fallout Boy, Turnstile και A Day To Remember.

Αν και οι διοργανωτές δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες για την ακύρωση, τα ρεπορτάζ λένε ότι σε αυτή την απόφαση έπαιξε καθοριστικό ρόλο, η αδυναμία να απαγορεύσουν την οπλοκατοχή στους χώρους του φεστιβάλ μετά από δικαστική απόφαση του 2019.H πολιτεία της Τζόρτζια είχε ήδη από το 2014 ιδιαίτερα ευνοϊκή νομοθεσία για την οπλοκατοχή, αφού έδινε το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αποφασίζουν αν επιτρέπουν στους πελάτες να έχουν μαζί τους όπλα και το 2019 ήρθε μία απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της πολιτείας να ανοίξει την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Η απόφαση αφορά δημόσια γη. Αν ο χώρος έχει μακροχρόνια μίσθωση τότε ο ενοικιαστής μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει τα όπλα, αν όμως μιλάμε για χρήση του χώρου για μικρό χρονικό διάστημα, όπως δηλαδή η διάρκεια του φεστιβάλ στο Piedmont Park, τότε τα πράγματα περιπλέκονται και το λόμπι της οπλοκατοχής είναι έτοιμο να κινήσει νομικές διαδικασίες.

Ο νόμος λοιπόν δημιούργησε ένα παραθυράκι, που δίνει το δικαίωμα σε όποιον έχει αγοράσει εισιτήριο και δεν του επιτραπεί είσοδος επειδή έχει μαζί του όπλο, να κάνει μήνυση στους διοργανωτές. Η Live Nation που διοργανώνει το φεστιβάλ, εξετάζει πλέον τις επιλογές για το μέλλον με το ενδεχόμενο να βρει ιδιωτικό χώρο για τη διεξαγωγή του, αφού προφανώς δεν θέλει όπλα μέσα στο φεστιβάλ.


Οι Metallica έβγαλαν βίντεο για το Master of Puppets!

Avengers: Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας

H στιγμή που η πλατεία νερού εκτoξεύθηκε στο Spit it Out των Slipknot

Επιτέλους ανατριχίλες με το κανονικό trailer του Rings of Power!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ