52 χρόνια μετά αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα από το εξώφυλλο του Led Zeppelin IV
Music

52 χρόνια μετά αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα από το εξώφυλλο του Led Zeppelin IV

Για πάνω από μισό αιώνα η ταυτότητα του άνδρα που βρίσκεται στο εξώφυλλο του Led Zeppelin IV αποτελούσε ένα μεγάλο μυστήριο, κανένας δεν ήξερε ποιος είναι. Ούτε καν ο Robert Plant που ανακάλυψε τη φωτογραφία κορνιζαρισμένη σε ένα μαγαζάκι με αντίκες κοντά στο σπίτι του Jimmy Page στο Pangbourne.

Ακριβώς 52 χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, έρχεται η απάντηση, όπως γράφει ο Guardian και η New York Post. O άνδρας είναι ένας εργάτης που έζησε στο Wiltshire τον 19ο αιώνα.

Το όνομα του ήταν Lot Long, γεννήθηκε το 1823 και πέθανε το 1893. Την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, λογικά μετά το 1880, ο Long είχε χάσει τη γυναίκα του και ζούσε σε μία μικρή καλύβα.

Ένα μικρό μέρος της υπογραφής που υπάρχει και πάνω στο άλμπουμ, δείχνει ότι ο φωτογράφος ήταν ο Ernest Howard Farmer που γεννήθηκε το 1856 και πέθανε το 1944. Ήταν καθηγητής φωτογραφία στο Regent Street Polytechnic που πλέον είναι μέρος του πανεπιστημίου του Westminster.

Την ανακάλυψη της αρχικής φωτογραφίας έκανε ο Brian Edwards που κάνει έρευνα για την ιστορία της περιοχής, μέσω του πανεπιστημίου West of England και τυγχάνει μάλιστα να είναι μεγάλος οπαδός των Led Zeppelin.

«Οι Led Zeppelin δημιούργησαν το soundtrack που με συνόδευε από τα εφηβικά μου χρόνια, οπότε ελπίζω πραγματικά η ανακάλυψη αυτής της βικτωριανής φωτογραφίας να ευχαριστήσει και να διασκεδάσει τον Robert, τον Jimmy και τον John Paul» δήλωσε ο Edwards.

To τέταρτο άλμπουμ των Led Zeppelin, που δεν είχε ούτε τίτλο ούτε καν το όνομα του συγκροτήματος στο εξώφυλλο, θεωρείται από πολλούς η καλύτερη δουλειά τους και με πάνω από 37 εκατομμύρια πωλήσεις είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Αυτή είναι η ορίτζιναλ φωτογραφία:


Οι τιμές των εισιτηρίων για την εμφάνιση των Rammstein

Έδιωξαν τον ντράμερ τους οι Slipknot

Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι των Beatles

Οι Pulp έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens 2024!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ