30 χρόνια από την πρώτη φορά των Metallica στην Ελλάδα
Music

30 χρόνια από την πρώτη φορά των Metallica στην Ελλάδα

Η πρώτη εμφάνιση των Metallica στην Ελλάδαπίσω στο 1993 έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις ( όπως είναι λογικό), αφού ήταν η πρώτη φορά που το τεράστιο αυτό συγκρότημα ήρθε στη χώρα μας και μάλιστα στην περιοδεία για το Black Album.

30 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη την ημέρα και σε αντίθεση με τις άλλες φορές που μας ήρθαν, με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει στο ενδιάμεσο και τις καταγραφές να είναι περισσότερες, τα πλάνα είναι ελάχιστα όπως και οι φωτογραφίες. Έπρεπε με λίγα λόγια να ήσουν εκεί, σε μια εντελώς διαφορετική εποχή, μια εντελώς διαφορετική χώρα και ένα εντελώς διαφορετικό κοινό.

Οι Metallica είχαν αρχίσει ήδη να γίνονται τεράστιοι, το Black Album παρέμενε στα charts, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του και όσοι το έζησαν τότε σίγουρα βίωσαν μία στιγμή της ιστορίας που πέρασε και δεν ξαναγυρνά. Όπως όλες οι στιγμές βέβαια, αλλά εκείνο το σημείο στον χρόνο ήταν σίγουρα ξεχωριστό.

20 τραγούδια συνολικά στο setlist με το ένα από αυτά να αποτελεί medley με τα Orion, To live is to die και Call of Ktulu και έξι τραγούδια από το Black Album. Και Whiplash και Last Caress και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Αμέσως μετά έχουμε και τα βίντεο που υπάρχουν από τότε, με τα δύο πρώτα να έρχονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πριν από περίπου τρία χρόνια.

  1. CREEPING DEATH
  2. HARVESTER OF SORROW
  3. WELCOME HOME (SANITARIUM)
  4. OF WOLF AND MAN
  5. WHEREVER I MAY ROAM
  6. THE THING THAT SHOULD NOT BE
  7. THE UNFORGIVEN
  8. DISPOSABLE HEROES
  9. INSTRUMENTAL MEDLEY
  10. THE FOUR HORSEMEN
  11. FOR WHOM THE BELL TOLLS
  12. FADE TO BLACK
  13. MASTER OF PUPPETS (SHORT VERSION)
  14. SEEK & DESTROY
  15. WHIPLASH

ENCORE

  1. NOTHING ELSE MATTERS
  2. SAD BUT TRUE
  3. LAST CARESS
  4. ONE

ENCORE #2

  1. ENTER SANDMAN


Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Ιούλιο: Αναλυτικά η λίστα

Οι Ghost μας έδειξαν γιατί είναι τεράστιοι

Ο Ville Valo σχολιάζει παλιά βίντεο των HIM

13 χρόνια πέρασαν από την τελευταία εμφάνιση των Metallica στην Ελλάδα!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: