Ο Ville Valo σχολιάζει παλιά βίντεο των HIM: «Λιποθύμησα και μου έβαλαν χειροπέδες»
Music

Ο Ville Valo σχολιάζει παλιά βίντεο των HIM: «Λιποθύμησα και μου έβαλαν χειροπέδες»

O Ville Valo είναι μία από τις πιο αγαπητές μορφές στην Ελλάδα, αφού γνώρισε τεράστια επιτυχία με τους HIM, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι και το 2017 όταν η μπάντα διαλύθηκε. Θα τον δούμε ξανά στη χώρα μας, τον Απρίλιο στα πρώτα headline solo show στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με 25 χρόνια καριέρας στην πλάτη του, έχει πάρα πολλές ιστορίες να διηγηθεί και εδώ θα επικεντρωθούμε σε μερικά από τα πιο γνωστά βίντεο της μπάντας, τα οποία σχολίασε πρόσφατα στο DIFFUS, ενώ είχε μερικά λόγια να πει και για το περσινό Loveletting που τον βρήκε να πρωταγωνιστεί παρέα με ένα μαύρο πρόβατο.

Έχουμε λοιπόν -ανάμεσα σε άλλα- ιστορίες για το πόσο λάθος στην κρίση για το Join me in Death ήταν η δισκογραφική τους εταιρία στη Γερμανία, τις.. γυμνές γυναίκες που δεν μπήκαν τελικά στο Gone with the Sin, αλλά και το ατελείωτο πάρτι στο Άμστερνταμ που τον βρήκε λιπόθυμο με χειροπέδες…

Wicked Game (1998)

H δισκογραφική μας εταιρεία στη Γερμανία, είχε πολύ συγκεκριμένη άποψη, για το ποια θα έπρεπε να είναι η εμφάνιση μας, έτσι κάναμε μερικές διαφορετικές εκδοχές του βίντεο. Ήταν εντελώς τρελό, γιατί είχαμε διαφορετική εμφάνιση ανάλογα το βίντεο και τα γυρίσματα γενικά ποτέ δεν ήταν διασκεδαστικά. Ο καλλιτέχνης δεν είχε πολλά να πει για το θέμα, έτσι χαίρομαι για το πώς έχουν γίνει τα πράγματα στις μέρες μας και δεν κυριαρχεί η τρέλα με τα βίντεο-κλιπ. Θυμάμαι για το Wings of a Butterfly είχαμε χαλάσει μισό εκατομμύριο δολάρια. Ήταν πεταμένα λεφτά.


Join me in Death (Film Version)

Είχαμε γυρίσει το βίντεο για την ταινία του Ρόναλντ Έμεριχ, Thirteenth Floor. Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε ένα τραγούδι για το soundtrack και το μόνο που ήταν έτοιμο ήταν το Join Me. H πλάκα ήταν ότι στη δισκογραφική εταιρεία δεν άρεσε καθόλου. Πίστευαν ότι δεν θα τα πάει καλά. Δεν τους άρεσε καθόλου η μίξη και έλεγαν ότι είναι… απαίσιο. Όταν όμως πήγε στο νούμερο ένα, ξαφνικά άρχισαν να λένε παντού ότι το ήξεραν από την πρώτη στιγμή που το άκουσαν ότι θα πάει καλά. Θυμάμαι ότι ήμασταν με τον μπασίστα των HIM όταν μας πήραν τηλέφωνο από την εταιρεία να μας πουν για την επιτυχία και άνοιγαν σαμπάνιες, ειχαν στήσει ένα μεγάλο πάρτι. Εμείς είχαμε λεφτά μόνο για μία μπύρα για να το γιορτάσουμε.


Join me in Death – official video

Νέοι και όμορφοι. Το σκηνικό μου θυμίζει τη Νάρνια. Τα γυρίσματα είχαν γίνει στο Λονδίνο σε ένα μέρος που το αποκαλούσαν Ice Castle. Λίγο πριν ξεκινήσουμε ήμασταν στο Άμστερνταμ με τον σκηνοθέτη και καταλήξαμε να διασκεδάζουμε σαν τρελοί. Λιποθύμησα στο δωμάτιο μου και οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν ανησυχήσει πολύ. Ξύπνησα με την αστυνομία και γιατρούς πάνω από το κεφάλι μου. Λίγο πριν… λιποθυμήσω είχα παραγγείλει ένα σάντουιτς και όταν χτύπησαν την πόρτα μου και δεν απάντησα, πίστευαν ότι κάτι είχε συμβεί. Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα μου είχαν περάσει και χειροπέδες. Όταν τελικά διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά, ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση και με ρώτησαν αν θέλω μου ζεστάνουν ξανά το σάντουιτς. Ήμουν ακόμα μεθυσμένος και τους απάντησα «όχι ευχαριστώ».


Gone with the Sin

Αυτή η εκδοχή δεν άρεσε καθόλου στη γερμανική εταιρεία. Καθόλου. Θυμάμαι ότι ήθελαν γυμνές γυναίκες στο βίντεο. Νομίζω ότι ο μόνος λόγος ήταν κάποιοι από αυτούς θα ήταν στα γυρίσματα και ήθελαν να το κάνουν κάτι στα στριπ-σόου για τη διασκέδαση τους. Σε μία από τις εκδοχές είχαν προσθέσει, ένα πτώμα μέσα σε νεκροτομείο. Κάτι που φάνηκε πολύ κακόγουστο. Σε μία άλλη εκδοχή χρησιμοποίησαν κομμάτια του βίντεο κατά πρόβαλλαν με προτζέκτορα πάνω στα γυμνά κορμιά γυναικών.  


Loveletting

Ήθελα στο βίντεο ένα ζώο. Είναι όμορφη εικόνα. Σε πολλά βίντεο ανδρών καλλιτεχνών βλέπεις απλά γυναίκες να τους πλαισιώνουν. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Δεν θυμάμαι ποιος είχε την ιδέα για το μαύρο πρόβατο αλλά ταυτόχρονα είναι ένα σύμβολο για κάποιον που δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους. Γενικά έχω αλλεργίες όταν βρίσκομαι κοντά σε ζώα, αλλά σε αυτή την περίπτωση όλα πήγαν καλά. Είναι πάντα ωραίο να κάνεις κάτι διαφορετικό και περίεργο στα βίντεο και ήταν σίγουρα περίεργο να έχουμε ένα πρόβατο στα γυρίσματα. Δεν ήταν green screen, είναι αυτή η τεχνολογία με τις οθόνες, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν στο Μandalorian. Ήταν ακόμα η εποχή του covid έτσι είχαμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε σε αυτό. Ήταν αρκετά μοναχικό, αφού δεν υπήρχε μπάντα, να πούμε αστεία μεταξύ μας ή να πάμε για έναν καφέ στα διαλλείματα.


Ο VV για πρώτη φορά σε headline shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
H φωνή που σφράγισε τις μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς επιστρέφει στην Ελλάδα για να δώσει δύο μοναδικά headline shows την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Fuzz (Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.