Η συμφωνία της Apple με τον Μπραντ Πιτ που αλλάζει το κινηματογραφικό τοπίο
Movies

Η συμφωνία της Apple με τον Μπραντ Πιτ που αλλάζει το κινηματογραφικό τοπίο

Ένα νέο μεγάλο πρότζεκτ που φέρνει συνεργασία του Μπραντ Πιτ με τον σκηνοθέτη του νέου Top Gun και της Apple, αλλάζει το τοπίο στις κινηματογραφικές συμφωνίες και το streaming.

H ταινία που θα μας βάλει στον κόσμο της Formula 1 αποτελεί ιδέα του Joseph Kosinski που σκηνοθέτησε το Top Gun: Maverick με τον Τομ Κρουζ. Η ταινία γνωρίζει τεράστια επιτυχία αυτές τις μέρες και όπως είναι λογικό ο Kosinski είναι περιζήτητος.

Η πλοκή της ταινίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμφωνία που έγινε για την προβολή της και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Hollywood Reporter επήλθε μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν πέντε μήνες.

Η Apple θα χρηματοδοτήσει την ταινία και η προβολή της θα γίνει στους κινηματογράφους, όχι όμως σε περιορισμένη διαθεσιμότητα όπως γίνεται συνήθως με τα πρότζεκτ που έρχονται από μεγάλες streaming πλατφόρμες, αλλά ούτε και με ταυτόχρονη πρεμιέρα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει αποκλειστική προβολή στους κινηματογράφους για τουλάχιστον 30 ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται το διάστημα να φτάσει και τους δύο μήνες, αλλά το ακόμα πιο σημαντικό είναι το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Ενώ μέχρι σήμερα, οι συντελεστές των ταινιών που προορίζονταν για streaming συμφωνούσαν σε μία φιξ αμοιβή, αυτή τη φορά το deal βασίστηκε και σε φιξ αμοιβή αλλά και σε χρήματα που θα προέλθουν από την πορεία της ταινίας στους κινηματογράφους.

Η ταινία που θα έχει για πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, αποτέλεσε αντικείμενο δημοπρασίας πριν από μερικούς μήνες με το Netflix, την Amazon και την MGM, να τη διεκδικούν, αλλά ήταν η Apple αυτή που πήρε τελικά τον τελικό έλεγχο. Από εδώ και πέρα βέβαια θα πρέπει να βρει συνεργάτη για την κινηματογραφική διανομή αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.


Joker: Το σίκουελ ανακοινώθηκε – Έτοιμο το σενάριο!

Έρχεται ακυκλοφόρητο τραγούδι των Queen με τον Freddie Mercury!

Sandman: Έρχεται στο Netflix στις 5 Αυγούστου 

Stranger Things: Έσπασε όλα τα ρεκόρ του Netflix!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ