«Λύση έως την 1η Σεπτεμβρίου αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές»
Movies

«Λύση έως την 1η Σεπτεμβρίου αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές»

Για καταστροφικές συνέπειες στο χώρο του κινηματογράφους και της τηλεόρασης προειδοποιεί ο Barry Diller, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα στούντιο και τους απεργούς (ηθοποιούς και σεναριογράφους) μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Diller που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «κεφάλια» στο χώρo των Media μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την απεργία και πρότεινε μία λύση που θα έδειχνε την καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.

Ποια είναι αυτή; Να δεχθούν οι επικεφαλής των στούντιο αλλά και οι δημοφιλέστεροι ηθοποιοί του Hollywood, μείωση 25% στις απολαβές τους για να μικρύνει το τεράστιο χάσμα, ανάμεσα σε αυτούς και τους χαμηλόμισθους.  Βέβαια, αυτή η λύση δεν βοηθάει καθόλου τους χαμηλόμισθους, αλλά που να το εξηγήσεις αυτό σε ένα δισεκατομμυριούχο.

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη», είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή στο Face the Nation του CBS. «Έχετε το συνδικάτο ηθοποιών να λέει: “Πώς τολμούν αυτοί οι δέκα άνθρωποι που διοικούν αυτές τις εταιρείες να κερδίζουν όλα αυτά τα χρήματα και να μην μας πληρώσουν;”. Ενώ, αν το δει κανείς από την άλλη πλευρά, οι δέκα κορυφαίοι ηθοποιοί αμείβονται περισσότερο από τα δέκα κορυφαία στελέχη. Δεν λέω ότι κανένα από τα δύο είναι σωστό. Στην πραγματικότητα, όλοι είναι πιθανώς υπερπληρωμένοι στην κορυφή».

Στη συνέχεια χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για όλες τις πλευρές, μιλώντας ακόμα και για κατάρρευση της  κινηματογραφικής βιομηχανίας ως αποτέλεσμα μία κινητοποίησης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τον επόμενο χρόνο.

«Αυτό που θα συμβεί εάν δεν διευθετηθεί το θέμα μέχρι τα Χριστούγεννα ή τις αρχές της επόμενης χρονιάς είναι ότι δεν θα υπάρχουν πολλά προγράμματα για να παρακολουθήσει κανείς, Και τότε θα δείτε ότι θα αρχίσουν να ακυρώνονται οι συνδρομές, κάτι που θα μειώσει τα έσοδα όλων αυτών των κινηματογραφικών εταιρειών, των τηλεοπτικών εταιρειών. Και τη στιγμή που η απεργία μπορεί να διευθετηθεί,  τότε δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα. Έτσι, αυτό θα έχει πραγματικά καταστροφικές συνέπειες. Η αλήθεια είναι ότι το Hollywood είναι μια τεράστια επιχείρηση τόσο εγχώρια όσο και για εξαγωγές παγκοσμίως. Αυτές οι συνθήκες θα προκαλέσουν δυνητικά την απόλυτη κατάρρευση μιας ολόκληρης βιομηχανίας».

Η απεργία των σεναριογράφων συνεχίζεται από τις πρώρες ημέρες του Μαΐου, ενώ πλέον βρισκόμαστε και στην πρώτη εβδομάδα της απεργίας των ηθοποιών. Αυτό έχει οδηγήσει στην παύση σχεδόν του συνόλου των παραγωγών σε αμερικανικό έδαφος, με κάποιες εξαιρέσεις να έρχονται από σειρές και ταινίες που γυρίζονται σε άλλες χώρες με ηθοποιούς που δεν ανήκουν στο συνδικάτο της SAG-AFTRA.


Τι ώρα βγαίνουν στη σκηνή οι Arctic Monkeys

Δέκα μικρές ιστορίες από την… καταστροφή του Appetite for Destruction

To trailer για τη σειρά της Ahsoka μας βουτάει ξανά στον κόσμο του Star Wars

Οι Tenacious D εμπνεύστηκαν το Tribute από τους Metallica


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: