Η κρίση στη Marvel και η επιστροφή των αρχικών Avengers
Movies

Η κρίση στη Marvel και η επιστροφή των αρχικών Avengers

Δεν χρειάζεται κάποιος να παρακολουθεί στενά τις κινηματογραφικές εξελίξεις, για να έχει καταλάβει, ότι τα πράγματα στη Marvel δεν πάνε και πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Από τη μεγάλη κορύφωση του MCU με το Endgame του 2019, σταδιακά είχαμε την κατηφόρα, τόσο σε ανταπόκριση από το κοινό όσο και τις κριτικές που συνοδεύουν τα πρότζεκτ.

Αυτό φυσικά το ξέρουν πολύ καλά και στη Marvel και ένα νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Variety μας βάζει μέσα στον αναβρασμό που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της εταιρείας. Όπως τονίζεται, στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε μία έκτακτη σύσκεψη διαχείρισης κρίσεων. Όχι μόνο λόγω των κακών κριτικών που συνόδευαν τα προτζεκτ που προηγήθηκαν όπως το Quantumania και το Secret Invasion αλλά επειδή υπήρχε και υπάρχει ακόμα κάτι που κινδυνεύει να βάλει «βόμβα» στα θεμέλια της φάσης που διανύουμε.

Είναι η δίκη του Jonathan Majors που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώος και το θύμα της υπόθεσης, όμως προς το παρόν οι δικαστές δεν έχουν πειστεί και προχωρούν στην εκδίκασης της υπόθεσης.

O Majors έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό ως η νέα μεγάλη απειλή του MCU μετά τον Thanos. Τον είδαμε για πρώτη φορά στην πρώτη σεζόν του Loki, ακολούθησε η συμμετοχή του στο Quantumania και τώρα τον βλέπουμε ξανά στη δεύτερη σεζόν του Loki που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και έναν άνθρωπο που έχει δει το τελευταίο επεισόδιο που θα προβληθεί στις 9 Νοεμβρίου, η Marvel έχει στριμωχτεί για τα καλά στη γωνία με αυτή την υπόθεση, αφού το φινάλε βάζει τις βάσεις για το Kang Dynasty που έχει προγραμματιστεί για το 2026.

Στη συνάντηση των κορυφαίων στελεχών που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Από την αντικατάσταση του Majors με άλλο ηθοποιό, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν μέχρι και τη στροφή σε άλλο κακό από τα κόμικ και πιο συγκεκριμένα τον Dr Doom.

Σίγουρη απάντηση για την κατάληξη δεν μπορεί να υπάρξει, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε απεργία των σεναριογράφων που έληξε πριν λίγο καιρό, αλλά αυτή των ηθοποιών συνεχίζεται, έτσι για παράδειγμα στο Loki ήταν αδύνατο να γίνουν αλλαγές.

Οι ξαφνικές αλλαγές στο πρόγραμμα και τα προβλήματα με τα εφέ

Ένα ακόμα μεγάλο θέμα είναι αυτό των ειδικών εφέ, που έγινε ιδιαίτερα αισθητό, στη σειρά της She-Hulk και στο Quantumania. To μεγάλο πρόβλημα με την ταινία του Ant-Man ήταν ότι η πρεμιέρα έγινε σχεδόν πέντε μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμό. Η ομάδα VFX ήταν αδύνατο να προλάβει να ετοιμάσει τα πάντα έτσι το τελικό αποτέλεσμα που είδαμε στη μεγάλη οθόνη ήταν απογοητευτικό για τα δεδομένα της Marvel.

To θέμα με τους εργαζόμενους σε αυτό τον τομέα των παραγωγών της εταιρείας κρατάει πολύ καιρό, με καταγγελίες για ατελείωτες υπερωρίες και αλλαγές της τελευταίας στιγμής που είναι ακατόρθωτο να εκπληρωθούν στην ώρα τους. Ένα πρώτο βήμα προς επίλυση, έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν οι εργαζόμενοι στα VFX ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου που θα διαπραγματεύεται τις συνθήκες και τους όρους εργασίας.

Ένα ακόμα παράδειγμα του οργανωτικού χάους, είναι η σειρά της She-Hulk. Μία σκηνή από το τελευταίο επεισόδιο, αποφασίστηκε ξαφνικά να μπει στην πρεμιέρα, έτσι ο χρόνος για την τελειοποίηση των εφέ ελαχιστοποιήθηκε με το αποτέλεσμα να μοιάζει σχεδόν ερασιτεχνικό. Το κόστος για κάθε επεισόδιο της σειράς εκτοξεύτηκε στα 25 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που είναι τα ταυτόχρονα για γέλια και για κλάματα αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία επεισόδια του Game of Thrones είχαν κόστος 10 με 15 εκατομμύρια το καθένα.

Τα επόμενα βήματα και οι Avengers

Μπορεί το εξιλαστήριο θύμα για το θέμα των VFX να βρέθηκε στο πρόσωπο της Victoria Alonso που απομακρύνθηκε πριν από μερικούς μήνες, όμως ο Kevin Feige παραμένει το απόλυτο αφεντικό της Marvel με τον πρώτο και τελευταίο λόγο να ανήκει σε αυτόν. Και προφανώς όσο υπεύθυνος ήταν για την επιτυχία μέχρι το 2019, αλλά τόσο μπορεί να πει κανείς ότι στις πλάτες του πέφτει το βάρος για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Η απόφαση έχει παρθεί λοιπόν και είναι μεγαλύτερη προσοχή σε όλα. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, αλλά υπήρχε μία εποχή που το νέκταρ της επιτυχίας ήταν πιο μεθυστικό από τον ρεαλισμό που έλεγε ότι ο όγκος περιεχομένου είναι τεράστιος και δεν υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό για να τον υποδεχθεί και να τον αντιμετωπίσει.

Ο Feige από εδώ και πέρα δεν δίνει το πράσινο φως για τίποτα, αν δεν υπάρχει πλήρες πλάνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταινία του Blade που έχει ανακοινωθεί από το 2019. Οι αλλαγές στο σενάριο είναι συνεχόμενες και κάποια στιγμή ο Mahershala Ali έφτασε πολύ κοντά στην αποχώρηση. Τελικά ο Feige αποφάσισε να προσλάβει τον άνθρωπο που έγραψε το σενάριο για το Logan και το μπάτζετ δεν θα ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μικρό για τα δεδομένα του MCU.

Η μεγαλύτερη ιδέα που κυκλοφορεί στα γραφεία της Marvel είναι η επιστροφή των αρχικών Avengers. Αυτό σημαίνει βέβαια εκτίναξη του κόστους, αφού θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες με τους Robert Downey Jr και Scarlett Johansson, των οποίων οι χαρακτήρες μας αποχαιρέτησαν στο Endgame, όμως τα κόμικ δίνουν πολλές επιλογές για τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν το επόμενο διάστημα όταν θα έχουμε και τις εξελίξεις με τον Jonathan Majors, αλλά προς το παρόν υπάρχει αισιοδοξία ότι το κλίμα μπορεί να αναστραφεί.


Οι Pulp έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens 2024!

Ανακοινώθηκε ο χώρος για τη συναυλία των Rammstein στην Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή στα 54 του ο Matthew Perry

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τελευταίο τραγούδι των Beatles


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: