Γιατί το Blonde με την Άνα Ντε Αρμάς έλαβε την πιο αυστηρή «ταμπέλα»
Movies

Γιατί το Blonde με την Άνα Ντε Αρμάς έλαβε την πιο αυστηρή «ταμπέλα»

Μεγάλη κουβέντα έγινε το τελευταίο διάστημα και πριν την πρεμιέρα, για τη σήμανση που έλαβε το Blonde που προβάλλεται πλέον από το Netflix. Η ταινία για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε δεν πήρε το R-Rating που είχαν ταινίες όπως το Joker και σημαίνει ότι για την παρακολουθήσει ανήλικος πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από ενήλικα.

Το Blonde έχει την «ταμπέλα» NC-17 που είναι η ονομασία που αντικατέστησε το «Χ» το 1990, μετά από απαίτηση των στούντιο που θεωρούσαν ότι το μυαλό των θεατών πήγαινε σε πορνογραφικό περιεχόμενο.  Σύμφωνα με ειδικούς του Hollywood, οι περισσότερες σκηνές σεξουαλικού περιεχόμενου που περιλαμβάνει η ταινία δεν δικαιολογούσαν αυτή την ακραία σήμανση, υπάρχει όμως μία συγκεκριμένη που οδήγησε τους αρμόδιους σε αυτή την απόφαση.

Είναι η σκηνή που η πρωταγωνίστρια ενώ βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών, οδηγείται «σηκωτή» από ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών μπροστά στο πρόεδρο Κένεντι που βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι.  Εκεί αναγκάζεται να ικανοποιήσει στοματικά τον πρόεδρο σε μία σκηνή που διαρκεί περίπου 90 δευτερόλεπτα και μπορεί να μην φτάνει σε πορνογραφικά επίπεδα είναι όμως σαφής σε αυτό που δείχνει στον θεατή.

«Δεν κατάλαβα γιατί συνέβη αυτό. Μπορώ να σας πω πολλές σειρές ή ταινίες με περισσότερο και πιο έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο. Αλλά για να πούμε αυτήν την ιστορία ήταν σημαντικό να δείξουμε όλες αυτές τις στιγμές στη ζωή της Μέριλιν που την έκαναν να καταλήξει όπως κατέληξε. Όλοι στο καστ ήξεραν ότι έπρεπε να πάμε σε άβολα μέρη» δήλωσε σχετικά με τη σήμανση της ταινίας η Άνα Ντε Αρμάς.

«Έμεινα έκπληκτος. Νόμιζα ότι παραμείναμε εντός ορίων.  Αλλά νομίζω ότι όταν κλείνονται σε ένα δωμάτιο άντρες και γυναίκες για να αποφασίσουν τέτοια θέματα, ίσως οι άντρες να ανησυχούν για το τι θα σκεφτούν οι γυναίκες. Είναι απλά μια περίεργη εποχή. Δεν δείχνουμε σκηνές χαρούμενης σεξουαλικότητας. Είναι περιγραφές δύσκολων καταστάσεων. Και οι αμερικανοί είναι αρκετά παράξενοι στο θέμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς, δεν ξέρω γιατί. Φτιάχνουν περισσότερο πορνό από κάθε άλλον στον κόσμο» ήταν το σχόλιο του σκηνοθέτη Andrew Dominik.

Τo NC-17 θεωρείται από πολλούς ο εμπορικός θάνατος μίας ταινίας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού είναι διαθέσιμη στο Netflix για όποιον επιθυμεί να τη δει.


Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στο ρόλο του Wolverine

Οι 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Τι σημαίνουν ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot

O Bruce Dickinson τράβηξε από τα μαλλιά οπαδό


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ