Το φαινόμενο... Barbenheimer σάρωσε στο box-office και έγραψε ιστορία
Movies

Το φαινόμενο… Barbenheimer σάρωσε στο box-office και έγραψε ιστορία

Όλα τα βλέμματα του κινηματογραφικού πλανήτη ήταν στραμμένα στο φαινόμενο Barbenheimer αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ταυτόχρονη πρεμιέρα της Barbie και του Oppenheimer, όχι μόνο δικαίωσε το τζέρτζελο και την κουβέντα που είχε γίνει από πριν, αλλά έσπασε και πολλά ρεκόρ στις Η.Π.Α.

Η ταινία της Greta Gerwig, έφτασε τα 155 εκατομμύρια σε εισπράξεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις που μίλαγαν για ένα ποσό κοντά στα 110 εκατομμύρια και έσπασε το ρεκόρ ταινίας από γυναίκα σκηνοθέτη, που κρατούσε η Captain Marvel από το 2019. Έκανε επίσης το καλύτερο άνοιγμα του 2023, πάνω από το The Super Mario Bros. Movie και το Spider-Man: Across the Spider-Verse, ενώ έφερε τις καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα της Μάργκο Ρόμπι αλλά και του Ράιν Γκόσλινγκ. 

Συνολικά το τριήμερο ήταν το τέταρτο καλύτερο όλων των εποχών για τις Η.Π.Α, ενώ ήταν η πρώτη φορά που δύο ταινίες το ίδιο Σαββατοκύριακο έκαναν εισπράξεις πάνω από 100 και 50 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Και πάμε στο Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν, που απευθύνεται φυσικά σε ένα ένα εντελώς διαφορετικό κοινό και η R-Rated σήμανση του, δεν θα επέτρεπε να φτάσει στα επίπεδα της Barbie. Και μιλάμε για ένα τρίωρο ιστορικό δράμα, από αυτά που δεν λες ότι δημιουργούν ουρές στους κινηματογράφους. Κι όμως! Και ουρές έγιναν και οι προσδοκίες ξεπεράστηκαν ξανά, αφού η ταινία με τον Κίλιαν Μέρφι ξεπέρασε τα 80 εκατομμύρια σε εισπράξεις και είναι το τρίτο καλύτερο στην καριέρα του σκηνοθέτη, πίσω από μόνο από τις δύο ταινίας του Dark Knight.

Όλα αυτά τα νούμερα είναι φυσικά τεράστια πνοή για την κινηματογραφική εμπειρία, αφού τέτοια νούμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο σε super-hero ταινίες και σίκουελ.

Στην Ελλάδα η ταινία της Barbie προβάλλεται ήδη, αλλά για το Oppenheimer θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 24 Αυγούστου. Κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις ταινίες του Νόλαν, αφού η αγαπημένη του εποχή για πρεμιέρα είναι τα τέλη Ιούλιου και στη χώρα μας αυτό το διάστημα θεωρείται σχεδόν «νεκρό» για τις αίθουσες.


Δείτε όλο το ΟΑΚΑ να τραγουδάει Happy Birthday στον Slash

Μαζικές ανακοινώσεις για το Walking Dead

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Και τίποτα άλλο να μη βλέπαμε φέτος οι Prodigy στο Release Athens ήταν αρκετοί


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ