Batman: Η επιτυχία της δεύτερης εβδομάδας είναι ακόμα μεγαλύτερη
Movies

Batman: Η επιτυχία της δεύτερης εβδομάδας είναι ακόμα μεγαλύτερη

Η νέα ταινία του Batman έχει κλείσει ήδη ένα δεκαήμερο στους κινηματογράφους και αν οι πολύ καλές εισπράξεις του πρώτου τριημέρου, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες, λόγω του μεγέθους της ταινίας και της αναγωρισιμότητας του χαρακτήρα, το δεύτερο τριήμερο ήταν αυτό που πιστοποίησε ότι μιλάμε πλέον για μία μεγάλη επιτυχία.

Η ταινία του Ματ Ριβς, με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έφερε άλλα 66 εκατομμύρια στα ταμεία, με πτώση μόλις 51% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ποσοστό εντυπωσιακό για ταινία του είδους. Ήταν μικρότερο από τα Batman v. Superman (-69%), Dark Knight Rises (-61%), Justice League (-56%) και The Dark Knight (-53%), ενώ και οι ταινίες της Marvel στη δεύτερη εβδομάδα έχουν ένα μέσο όρο πρώτης γύρω στο 60%.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για μία ταινία με διάρκεια σχεδόν τρεις ώρες, στοιχείο που δεν το λες και ελκυστικό για όσους ακόμα διστάζουν να επιστρέψουν στους κινηματογράφους. Η ταινία έχει φτάσει τα 240 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στην Αμερική και έχει ήδη ξεπεράσει τις συνολικές εισπράξεις και της Justice League και του Batman Begins και όλες τις ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη στην προ-Νόλαν, εποχή εκτός από την πρώτη του Τιμ Μπάρτον, κάτι που θα γίνει στο επόμενο διήμερο.

Οι επιδόσεις του Batman εκτός Αμερικής

Στις υπόλοιπες χώρες η ταινία έφερε άλλα 66,6 εκατομμύρια στα ταμεία. Το σύνολο εκτός Αμερικής έφτασε τα 220 εκατομμύρια και το μισό δις παγκοσμίως είναι πλέον 2-3 μέρες μακριά. Το νούμερο θα ανέβει ακόμα περισσότερο το προσεχές τριήμερο, αφού θα γίνει και η πρεμιέρα της ταινίας στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

H νέα ταινία του Batman συνοδεύεται από πολύ καλές κριτικές, με το σκορ στο Rotten Tomatoes να βρίσκεται στο 85%. Στην Ελλάδα στο πρώτο τριήμερο προβολής της έκοψε 75.000 εισιτήρια, το τρίτο καλύτερο άνοιγμα στην εποχή της πανδημίας, μετά το No Way Home και το No Time to Die.


Διαβάστε ακόμα:

The Boys: Το πρώτο trailer της τρίτης σεζόν

Deadpool: Βρήκε σκηνοθέτη και προχωράει η πρώτη ταινία του MCU

Νέα αύξηση στις τιμές του ανακοίνωσε το Netflix

Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Μάρτιο


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: