Οι αλλαγές στους Avengers και όλες οι διορθωτικές κινήσεις στη Marvel
MCU

Οι αλλαγές στους Avengers και όλες οι διορθωτικές κινήσεις στη Marvel

To 2024 είναι η χρονιά που η Marvel θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το brand τους τελευταίους μήνες.

Μέσα στη χρονιά που ήδη διανύουμε θα προβληθεί στους κινηματογράφους μόνο μία ταινία του MCU, που δεν είναι άλλη από το Deadpool και Wolverine που κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο, με το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες να σπάει το ρεκόρ προβολών σε ένα 24ωρο.

Το Hollywood Reporter δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα, με όλο το παρασκήνιο των τελευταίων μηνών, που έχει οδηγήσει σε πολλές αλλαγές ακόμα και σε πρότζεκτ που ήταν σχεδόν ολοκληρωμένα.

Όλα αυτά φυσικά ήρθαν μετά την απογοήτευση του Quantumania πέρυσι τέτοιο καιρό, τις κακές κριτικές και την απογοήτευση του κοινού από το Secret Invasion και την κακή πορεία του The Marvels στους κινηματογράφους, που με 206 εκατομμύρια δολάρια έγινε η ταινία με τις μικρότερες εισπράξεις στην 15ετη πορεία του MCU.

Το σύνθημα έχει δοθεί εδώ και καιρό από τον Bob Iger. Έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα που ήταν ο μεγάλος στόχος από το 2019 και μετά για να βοηθηθεί το Disney Plus στα πρώτα του βήματα.

Το σημαντικότερο θέμα που βγαίνει από το ρεπορτάζ, είναι ότι η Marvel έχει ήδη αποφασίσει να αλλάξει τον τίτλο, αλλά και την πλοκή της πρώτης ταινίας των Avengers μετά το Endgame. Πλέον θα  πρέπει να ξεχάσουμε τον τίτλο The Kang Dynasty, αφού ο Jonathan Majors αποτελεί παρελθόν μετά την καταδίκη του για ενδοοικογενειακή βία πρόσφατα.

Οι πληροφορίες λένε, ότι υπήρχε ήδη η σκέψη, να περιοριστεί ο ρόλος του Kang στις εξελίξεις μετά την μέτρια πορεία και αποδοχή του Quantumania, αλλά πλέον αυτό είναι δεδομένο και οριστικό.

Θα έχουμε νέο τίτλο και αυτός θα ανακοινωθεί σύντομα, με την ταινία να έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις αίθουσες για το 2026. Χρόνος υπάρχει δηλαδή και ο Kevin Feige σκοπεύει να τον εκμεταλλευτεί για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη αποκάλυψη αφορά το Thunderbolts, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Marvel προχώρησε στην πρόσληψη της showrunner του The Bear για να δουλέψει στο σενάριο της ταινίας που θα έχει για πρωταγωνίστρια την Florence Pugh. Σύμφωνα με άνθρωπο που είχε διαβάσει το πρώτο draft η αποστολή των anti-heroes και villains που αποτελούν την ομάδα των Thunderbolts, θα ολοκληρωνόταν με τον θάνατο όλων, κάτι που πλέον αναμένεται να αλλάξει.

Όσον αφορά στους Fantastic 4, τονίζεται ότι η πρόσληψη του Eric Pearson για να «γυαλίσει» το σενάριο, δείχνει ότι η Marvel έχει ρίξει μεγάλο βάρος εκεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με στόχο να καθιερώσει τους νέους ήρωες, σε ένα MCU που ψάχνει εδώ και καιρό ηγετικές μορφές μετά την αποχώρηση των Robert Downey Jr. και Chris Evans.

Τέλος το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η απεργία στο Hollywood μπορεί να αποτέλεσε πλήγμα για τα περισσότερα στούντιο, όμως για τη Marvel ήταν μια μεγάλη ανάσα που δίνει χρόνο για να μπορέσει να διορθωθεί η πορεία του πιο επιτυχημένου κινηματογραφικουfranchise όλων των εποχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.