Οι Bring me the Horizon στο Roxx: Ο ήχος του επόμενου EP και το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα
News

Οι Bring me the Horizon στο Roxx: Ο ήχος του επόμενου EP και το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα

Οι Bring me the Horizon έχουν κάνει πολύ δρόμο από τις μέρες που πολύς κόσμος τους είχε βάλει στο «μάτι» για το ίματζ τους αρχικά αλλά και για τη μουσική τους. Με κάθε νέα δουλειά τους τροποποιούν τον ήχο τους και δημιουργούν δρόμους που πολλές μπάντες ακολουθούν στη συνέχεια, ενώ η εμπορική τους επιτυχία τους κατατάσσει πλέον στα πολύ μεγάλα ονόματα παγκοσμίως.

Το πρόσφατο EP τους Post Human: Survival Horror μπορεί να κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου, όμως οι φυσικές μορφές ήρθαν στα τέλη Ιανουαρίου και μαζί τους άλλη μία κορυφή στα charts της Αγγλίας, η δεύτερη μετά το amo του 2019.

Με αυτή την αφορμή το Roxx μίλησε με τον Jordan Fish, τον άνθρωπο που καθόρισε τον ήχο τους από το Sempiternal και μετά και μαζί με τον Oli Sykes χαράσσουν την πορεία της μπάντας  όλο αυτό το διάστημα.

Συνέντευξη στον Θανάση Ράλλη

Ο Jordan Fish περνάει την καραντίνα όλο αυτό τον καιρό στο σπίτι μαζί με την οικογένεια του και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Kerrang, είχε πει ότι αν και πρωτάρης, οι επιδόσεις του στο τρέξιμο είναι πολύ καλές, αφού είχε καταφέρει να κάνει τα πέντε χιλιόμετρα, σε 20 λεπτά. Η κουβέντα μας ξεκίνησε από αυτό ακριβώς το σημείο, αφού ο άνθρωπος που γράφει αυτές τις γραμμές λιώνει στο τρέξιμο τρία χρόνια τώρα και κάτω από τα 24 λεπτά στα πέντε χιλιόμετρα δεν έχει πέσει.

Πώς το κατάφερε λοιπόν αυτό ο Jordan Fish;

«Ναι είναι αλήθεια ότι το έχω ρίξει στο τρέξιμο, αλλά ο χρόνος μου δεν ήταν 20 λεπτά. Ήταν γύρω στο 21.20. Αλλά η διάθεση μου δεν είναι πια η ίδια, από τότε που ένα φίλος μου είπε ότι έχει καλύτερο χρόνο στα 18 λεπτά».

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τα πολύ σημαντικά και διαπιστώσαμε ότι αυτή δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη συνέντευξη της μπάντας σε ελληνικό μέσο (αν δεν είναι διορθώστε μας), η συζήτηση πήγε στη μεγάλη επιτυχία του Post Human: Survival Horror και την κατάκτηση της κορυφής στα αγγλικά charts.

«Πραγματικά ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να γίνει και δεν το είχαμε σαν στόχο αυτή τη φορά, για αυτό και η κυκλοφορία του άλμπουμ έγινε σε δύο δόσεις. Πρώτα κυκλοφόρησε ψηφιακά και τον Ιανουάριο ήρθαν οι φυσικές εκδόσεις του άλμπουμ. Φυσικά και είμαστε τρομερά ικανοποιημένοι με αυτό και χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας».

Το Survival Horror πρέπει να είναι το άλμπουμ με τις πιο extreme στιγμές που πάει στο νούμερο ένα στην Αγγλία, μαζί με τα IOWA και We Are not Your Kind των Slipknot. Τραγούδια όπως το Dear Diary και το Kingslayer δεν είναι φτιαγμένα για ραδιοφωνικό airplay.

«Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία είναι εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη του amo. Το προηγούμενο άλμπουμ ήταν κάτι που ξένισε τους οπαδούς μας ηχητικά παρόλα αυτά κατάφερε να πάει στην κορυφή, ενώ το Survival Horror περιέχει πολλές extreme στιγμές και ήχους που δεν είχαμε επισκεφθεί εδώ και πολλά χρόνια».

Τις τελευταίες εβδομάδες συνέβη κάτι πολύ παράξενο και σας το γράψει και εδώ στο Roxx. Το Can you Feel my Heart μέσα από το Sempiternal του 2013, έγινε ξαφνικά viral αφού το χρησιμοποιούσαν πιτσιρικάδες για τα βίντεο τους στο tiktok. Αυτό μεταφράστηκε σε υψηλές θέσεις του τραγουδιού στο spotify, αλλά και σε πρωτιά δύο εβδομάδων στο Hard Rock Streaming Songs Chart της Αμερικής.

Ένα chart που έχει σταθερά στο νούμερο ένα τις περισσότερες εβδομάδες του χρόνου το Bohemian Rhapsody των Queen. O Jordan φυσικά και μετέφερε την ικανοποίηση της μπάντας για το άνοιγμα τους σε νέο κοινό, όμως δεν θέλει να εστιάσει στο tiktok.

 «Ναι, μου το είπε κάποιος και χρειάστηκε να μου το εξηγήσει. Δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει με το TikTok. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχει κόσμος που ήρθε σε επαφή με τη μουσική μας με αυτό τον τρόπο και ελπίζουμε ότι θα μείνουν και θα ανακαλύψουν κι αλλά. Αλλά μεταξύ μας τώρα το γεγονός ότι το TikTok κάνει διάσημο ένα τραγούδι δεν πάει να πει ότι αυτό το τραγούδι είναι ποιοτικό. Χαιρόμαστε λοιπόν για την επιτυχία αλλά θέλουμε ο κόσμος να μένει για την ποιότητα και όχι επειδή έγινε κάτι viral».

Πέρυσι το καλοκαίρι όταν άρχισαν να ξετυλίγονται τα πλάνα για τα επόμενα βήματα της μπάντας, ο Oli Sykes είχε αποκαλύψει ότι σκοπέυουν να κυκλοφορήσουν συνολικά τέσσερα EP μέχρι το τέλος του 2021. Το πρώτο από αυτά ήρθε τελικά καθυστερημένα και όλα δείχνουν ότι το αρχικό πλάνο δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά στη χρονικά απόσταση των κυκλοφοριών.

«Το Survival Horror ξεκίνησε ως EP και τελικά κατέληξε αρκετά μεγαλύτερο. Μας πήρε παραπάνω χρόνο από όσο υπολογίζαμε και βάλαμε όλη την ενέργεια μας σε αυτό. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για τα τρία επόμενα EP αν και βρισκόμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη διαδικασία. Επειδή έχουμε κανονίσει κάποιες συναυλίες για τον Σεπτέμβριο που ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την υλοποίηση τους, δεν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε ολόκληρο EP πριν από αυτές. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ακούσει πολλά τραγούδια από το Survival Horror αφού τα έχει αγκαλιάσει».

Ο Jordan τονίζει ότι  και αυτή τη φορά δουλεύουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του προηγούμενου EP μάλιστα, κατέγραφαν μεγάλο μέρος της διαδικασίας και ανέβαζαν στο youtube αποσπάσματα, σε μία κίνηση που αγκαλιάστηκε από τους οπαδούς τους. Όπως μας είπε δεν αποκλείεται να το κάνουν και τώρα αλλά πιο μετά.  Άρα αφού δεν έχουμε ακόμα οπτικό και ηχητικό υλικό από τη διαδικασία, δεν μπορούμε ακόμα να μαντέψουμε την ηχητικά κατεύθυνση. Ή μήπως μπορεί ο Jordan να μας διαφωτίσει. Ναι, μπορεί, έστω και λίγο.

«Μπορώ να πω ότι θα είναι πιο… emotional. Δεν θα είναι σίγουρα τόσο heavy όσο το Survival Horror, αλλά δεν αποκλείουμε την περίπτωση να έχει heavy στιγμές. Μπορώ να πω ότι σαν σύνολο το τελευταίο EP έκλεινε περισσότερο προς το nu metal, αυτό που έχουμε τώρα στο μυαλό μας είναι κάτι πιο κοντά στον emo ήχο αλλά και πάλι προσαρμοσμένο στα δικά μας δεδομένα».

Η αναφορά που μας κάνει σε τραγούδια όπως το Drown και το Throne που μπορεί να αποτελέσουν οδηγό για τη νέα δουλειά, μόνο αισιόδοξους μας κάνει για το αποτέλεσμα, ενώ όταν τον ρωτήσαμε για το αν θα ακούσουμε κάτι πριν το καλοκαίρι άφησε την πόρτα ορθάνοιχτη.

«Σίγουρα, σίγουρα, μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, αλλά όταν θα έχουμε κάτι έτοιμο και αντιπροσωπευτικό θα το κυκλοφορήσουμε και δεν θα περιμένουμε πολύ».

Οι Bring me the Horizon μας έχουν συνηθίσει σε συνεργασίες από το ξεκίνημα της καριέρας τους, ενώ το μισό Survival Horror είχε guest εμφανίσεις σε τραγούδια, με τις BABYMETAL, Nova Twins, την Amy Lee αλλά και τον YUNGBLUD να βάζουν τις πινελιές τους στα τραγούδια. Και οι συνεργασίες δεν θα σταματήσουν εδώ.

«Ναι, νομίζω ότι θα έχουμε και πάλι συμμετοχές. Ίσως όχι τόσες όσες την προηγούμενη φορά, αλλά είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε. Ακόμα πάντως δεν έχει κλείσει κάτι αφού είναι πολύ νωρίς στη διαδικασία».

Η κουβέντα μας με τον Jordan Fish δεν κράτησε πολύ, αφού είχαμε μόνο 15 λεπτά στη διάθεση μας, αλλά ελπίζουμε ότι θα γίνει το θαύμα και θα τα πούμε ξανά σε ζωντανή εμφάνιση τους στην Ελλάδα, όταν με το καλό αρχίσουν και πάλι οι συναυλίες.

«Έχω ακούσει κατά καιρούς να γίνονται κουβέντες για την Ελλάδα, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι χειροπιαστό από αυτές. Ελπίζω όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα από το 2022 να καταφέρουμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί δεν έχω ταξιδέψει στη χώρα σας ποτέ».

Το κρατάμε και περιμένουμε το επόμενο βήμα τους.

To Post Human: Survival Horror κυκλοφορεί από τη Sony Music και την Panic Records.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ