The Sandman Βιβλίο 2: Το Κουκλόσπιτο - Από τις εκδόσεις Anubis
Books

The Sandman Βιβλίο 2: Το Κουκλόσπιτο – Από τις εκδόσεις Anubis

«The Sandman Βιβλίο 2: Το Κουκλόσπιτο»: Ο ονειρικός κόσμος που έπλασε ο Νο 1 best selling συγγραφέας των New York Times Neil Gaiman και τιμήθηκε με 26 συνολικά βραβεία Eisner επιστρέφει με το δεύτερο τόμο της βραβευμένης σειράς, λίγους μήνες πριν από την πρεμιέρα του στο NETFLIX.

Ένας αξεπέραστος σύγχρονος μύθος… Μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες σειρές κόμιξ όλων των εποχών, το βραβευμένο αριστούργημα του Neil Gaiman The Sandman έθεσε τον πήχη για ιστορίες λυρικής φαντασίας που στοχεύουν σε ένα πιο ώριμο κοινό στη σύγχρονη βιομηχανία των graphic novels. Εικονογραφημένη από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες, η σειρά είναι ένα πλούσιο μείγμα μοντέρνας και αρχαίας μυθολογίας, όπου συνυπάρχουν αρμονικά η σύγχρονη λογοτεχνία, το ιστορικό δράμα και οι θρύλοι.

«Το Κουκλόσπιτο», που περιλαμβάνει τα τεύχη #9-16 της σειράς The Sandman, ακολουθεί μια νεαρή κοπέλα, τη Ρόουζ Γουόκερ, καθώς εκείνη ανακαλύπτει το εκπληκτικό μυστικό της ταυτότητάς της. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι της Ρόουζ είναι ο Βασιλιάς των Ονείρων, για τον οποίο η ύπαρξή της αποτελεί ταυτόχρονα ένα σαγηνευτικό μυστήριο αλλά και μια τεράστια απειλή.

Έγραψαν για το «The Sandman»: 

«Το μεγαλύτερο έπος στην ιστορία των graphic novels.» Los Angeles Times Magazine

«Πολυεπίπεδες ιστορίες που συνδυάζουν τα παραμύθια, τους μύθους, τη θρησκεία, τους αστικούς θρύλους και μια ειρωνική αίσθηση του χιούμορ.» Library Journal

«Ένα μοναδικό λογοτεχνικό graphic novel που βρίθει από βαθύτερα νοήματα, χιούμορ, ακραία αρχέτυπα…» San Francisco Examiner

Η ιστορία του Neil Gaiman τιμήθηκε συνολικά με 26 βραβεία Eisner και ήταν υποψήφια για τα βραβεία Hugo και Bram Stoker. Το graphic novel «The Sandman» ενέπνευσε την υπερπαραγωγή του NETFLIX που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022. Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος της σειράς με τίτλο «The Sandman Βιβλίο 1: Πρελούδια και Νυχτωδίες».

Στοιχεία Βιβλίου:

Σενάριο: Neil Gaiman

Εικονογράφηση: Mike Dringenberg, Malcolm Jones III, Chris Bachalo, Michael Zulli, Steve Parkhouse

Μετάφραση: Ηλίας Τσιάρας

Τίτλος Πρωτότυπου: The Sandman Vol. 2: The Doll’s House

Σειρά: The Sandman

Κατηγορία: Graphic Novel

ISBN: 978-960-623-385-2

Διαστάσεις: 17 x 26 εκ.

Σελίδες: 232

Τιμή: € 29,40

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Η έκδοση περιλαμβάνει περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Neil Gaiman – Βιογραφικές πληροφορίες

Ο Neil Gaiman είναι ο δημιουργός και ο σεναριογράφος του διεθνούς αριστουργήματος The Sandman. Είναι το πρώτο κόμιξ που κατόρθωσε να πετύχει ευρεία λογοτεχνική αναγνώριση όταν το τεύχος #19 κέρδισε το World Fantasy Award for Short Fiction το 1991. Το πιο πρόσφατο έργο της σειράς, με τίτλο Sandman: Overture, κέρδισε το Hugo Award for Best Graphic Fiction.

Ο Gaiman βρίσκεται στη λίστα των New York Times ως συγγραφέας best seller μυθιστορημάτων, διηγημάτων, σεναρίων και graphic novels για όλες τις ηλικίες. Κάποια από τα πλέον διάσημα έργα του είναι το American Gods, το οποίο απέσπασε τα βραβεία Hugo, Nebula, Bram Stoker και Locus. Tο The Graveyard Book, που είναι το πρώτο βιβλίο που κέρδισε τόσο το Newbery όσο και το Carnegie Medal. Το The Ocean at the End of the Lane κέρδισε τον τίτλο Book of the Year στα National Book Awards.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, το Norse Mythology, είναι μια διασκευή των μύθων του σκανδιναβικού Πάνθεου και των γιγάντων. Το 2019, το Good Omens που συνέγραψε μαζί με τον Sir Terry Pratchett μεταφέρθηκε σε μια μίνι σειρά για το BBC και τα Amazon Studios.

Επιπρόσθετα από τις δουλειές του στη λογοτεχνία και την τηλεόραση, ο Gaiman είναι καθηγητής Καλών Τεχνών στο Bard College. Έχει τέσσερα παιδιά και είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα και καλλιτέχνιδα Amanda Palmer.

www.anubis.gr | Facebook | Instagram | YouTube


Διαβάστε ακόμα:

Muse: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ

Tool: Αυτό είναι το πρώτο τους βίντεο μετά από 15 χρόνια!

Crosses: Η μπάντα του Chino Moreno κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια

Αυτό είναι το νέο setlist των Slipknot!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ