Born to Run: Η αυτοβιογραφία του Bruce Springsteen κυκλοφορεί επιτέλους στα Ελληνικά
Books

Born to Run: Η αυτοβιογραφία του Bruce Springsteen κυκλοφορεί επιτέλους στα Ελληνικά

Το βιβλίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Key Books στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Bruce Springsteen αφοσιώθηκε για επτά χρόνια στη συγγραφή της ιστορίας της ζωής του και προσφέρει την ίδια ειλικρίνεια, το χιούμορ και την αυθεντικότητα που βρίσκει κανείς και στα τραγούδια του.

Περιγράφει πώς μεγάλωσε σε μια καθολική οικογένεια στο Freehold του New Jersey, μέσα στην ποίηση, τον κίνδυνο και το σκοτάδι που πυροδότησε τη φαντασία του μέχρι τη στιγμή που περιγράφει ως τη «Μεγάλη Έκρηξη»: όταν είδε την πρώτη εμφάνιση του Elvis Presley στην αμερικανική τηλεόραση. Αφηγείται γλαφυρά το πάθος που είχε να γίνει μουσικός, τα πρώτα του live στα μπαρ του Asbury Park και την άνοδο της E Street Band.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μοιράζεται για πρώτη φορά τις προσωπικές του μάχες που ενέπνευσαν τις καλύτερες δουλειές του και μας δείχνει γιατί το τραγούδι «Born to Run» αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζαμε.

Το Born to Run θα είναι διαφωτιστικό για όποιον έχει απολαύσει τα τραγούδια του Bruce Springsteen, αλλά το βιβλίο αυτό είναι κάτι μεγαλύτερο από μια αυτοβιογραφία ενός θρυλικού αστέρα της ροκ. Είναι ένα βιβλίο για εργάτες και ονειροπόλους, για γονείς και παιδιά, για ερωτευμένους και μοναχικούς, για καλλιτέχνες, φρικιά ή για όποιον άλλο ήθελε να βουτήξει στα νερά του ιερού ποταμού της ροκ εν ρολ.

Σπάνια ένας καλλιτέχνης έχει μοιραστεί την ιστορία του με τέτοια δύναμη και ειλικρίνεια. Όπως πολλά από τα τραγούδια του («Thunder Road», «Badlands», «Darkness on the Edge of Town», «The River»,

«Born in the U.S.A», «The Rising», και «The Ghost of Tom Joad»), η αυτοβιογραφία του Bruce Springsteen είναι γραμμένη με τον λυρισμό ενός μοναδικού τραγουδοποιού και τη σοφία ενός άνδρα που έχει στοχαστεί σε βάθος τις εμπειρίες της ζωής του.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Είναι σαν να κάθεσαι δίπλα στη φωτιά και ο Springsteen να σου αφηγείται την ιστορία της ζωής του – θα εκλιπαρείς για άλλο ένα αγαπημένο ρεφρέν».

– People

«Στο Born to Run o Bruce ρισκάρει το μυθικό του εκτόπισμα, αλλά αναδύεται πιο ουσιαστικός, πιο αξιοθαύμαστος. Τώρα ο κ. Springsteen δεν είναι απλώς ένας αστέρας. Είναι ένας άντρας –ένας γιος, ένας σύζυγος, ένας πατέρας και ένας φίλος– και είναι πρόθυμος να μοιραστεί όλα όσα έχει μάθει».

– Wall Street Journal

Όλες οι πληροφορίες για το βιβλίο εδώ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.