Ασφαλιστικά μέτρα από τους Rammstein στη Viagogo για τις εξωφρενικές τιμές εισιτηρίων
News

Ασφαλιστικά μέτρα από τους Rammstein στη Viagogo για τις εξωφρενικές τιμές εισιτηρίων

Οι Rammstein πήραν την κατάσταση των εισιτηρίων στα χέρια τους και με δικαστική εντολή από δικαστήριο του Αμβούργου, απαγορεύουν στη Viagogo να πουλάει εισιτήρια για την επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

Η εταιρεία που αποτελεί πεδίο μεταπώλησης εισιτήριων με τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες από τις αρχικές έχει γίνει πολλές φορές στόχος έντονής κριτικής για τις πρακτικές της, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Ειδικά στα event που γίνονται sold-out γρήγορα, το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί τα εισιτήρια εμφανίζονται στη viagogo αμέσως με τιμές απλησίαστες.

To μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό, πως η πλατφόρμα κάνει μεταπώληση και δεν είναι ο αρχικός προμηθευτής. Έτσι κάποιος που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα της αγορά των εισιτήριων και πάει να κάνει μία online αγορά, πέφτει πάνω σε αυτά τα εισιτήρια που συνήθως είναι πρώτο αποτέλεσμα στο google με πολύ μεγαλύτερες τιμές και ενώ τα εισιτήρια για το event μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμα στις κανονικές τους τιμές.

«Οι αγοραστές συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι δεν αγοράζουν τα εισιτήριά τους από τον διοργανωτή αλλά από τη δευτερεύουσα αγορά εισιτηρίων», λέει ο δικηγόρος Sebastian Ott. «Ο νομοθέτης αναγνώρισε αυτή την έλλειψη και ενήργησε. Χαιρόμαστε που το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου συμμερίζεται τη γνώμη μας και απαγορεύει σταθερά τις παραβιάσεις του νόμου».

Τα ασφαλιστικά μέτρα διευκρινίζουν, ότι η μοναδική πλατφόρμα που επιτρέπεται να διαθέτει  εισιτήρια είναι η Eventim και το όνομα του αγοραστή θα πρέπει να αναγράφεται πάνω σε αυτά, ενώ για την είσοδο στη συναυλία θα πρέπει να έχει μαζί του και ταυτότητα. Η μεταπώληση είναι δυνατή, αλλά μόνο μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας.


Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στο ρόλο του Wolverine

Οι 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Τι σημαίνουν ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot

O Bruce Dickinson τράβηξε από τα μαλλιά οπαδό


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: