Tα 30 rock άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια στην Αμερική
News

Tα 30 rock άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια στην Αμερική

Λίγο πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, το Fallen των Evanescence πήρε τη «διαμαντένια» πιστοποίηση στην Αμερική, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Οι πωλήσεις του παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ακόμα και σήμερα, ενώ μέσα στη χρόνια είχαμε τη νέα «έκρηξη» του Bring me to Life που μπήκε ξανά στο HOT 100 των singles και μάλιστα χωρίς viral επιτυχία στo tiktok ή κάποια χρησιμοποίηση του σε τηλεοπτική σειρά τύπου Stranger Things.

Η τελευταία φορά που το άλμπουμ είχε λάβει πιστοποίηση από την αρμόδια εταιρεία (RIAA), ήταν το 2008 ,όταν είχε ανακοινωθεί ότι είχε ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια, κάτι που δείχνει ότι οι ανακοινώσεις πολλές φορές έρχονται μια και καλή και δεν είναι απαραίτητο ότι οι επιδόσεις να επισημοποιούνται κάθε φορά που προστίθεται ένα εκατομμύριο στις πωλήσεις.

Και με την αφορμή που μας έδωσαν οι Evanescence, πάμε να δούμε όλα τα rock άλμπουμ που έχουν λάβει τη διαμαντένια πιστοποίηση στην Αμερική. Στο σύνολο τους είναι 30, με πέντε από αυτά να ανήκουν στους Led Zeppelin και τους Pink Floyd, Def Leppard, Van Hallen και Bon Jovi να έχουν από δύο άλμπουμ στη λίστα.

Η κορυφή ανήκει φυσικά στους AC/DC και το Back in Black, που έχει και σχετικά φρέσκια πιστοποίηση, αφού το γεγονός ότι ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια ανακοινώθηκε το 2019. Ακόμα πιο πρόσφατη η πιστοποίηση του Led Zeppelin IV με 24 εκατομμύρια το 2021, αλλά δεν αποκλείεται και τα δύο άλμπουμ να έχουν μείνει πίσω από το The Wall των Pink Floyd που έχει 23 εκατομμύρια πιστοποιημένα το μακρινό 1999.

Τα 18 εκατομμύρια του Appetite for Destruction των Gun N’ Roses ανακοινώθηκαν το 2008, έτσι σίγουρα πρέπει πλέον να έχει ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια, ενώ τα 16 εκατομμύρια του Physical Graffiti των Led Zeppelin πήραν σφραγίδα το 2006.

Στην 6η θέση όλων των εποχών για rock άλμπουμ είναι το Black Album των Metallica, με 16 εκατομμύρια πωλήσεων, που ανακοινώθηκαν τέτοιες ημέρες το 2012, έτσι με τους ρυθμούς που συνέχισε να πουλάει τα χρόνια που ακολούθησαν, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν όταν έρθει η ώρα της νέας πιστοποίησης έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 20 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι από τα τριάντα άλμπουμ της λίστας, μόνοι τρία έχουν κυκλοφορήσει στον αιώνα που διανύουμε. Το Hybrid Theory των Linkin Park με 12 εκατομμύρια, το Fallen των Evanescence που προαναφέραμε και τέλος το All the Right Reasons των Nickelback που με 11 εκατομμύρια από το 2005 είναι το πιο πρόσφατο άλμπουμ της λίστας.

Αυτά είναι τα rock άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική: 

AC/DC Back in Black (25M)

Led Zeppelin Led Zeppelin IV (24M)

Pink Floyd The Wall (23M)

Guns N’ Roses Appetite for Destruction (18M)

Led Zeppelin Physical Graffiti (16M)

Metallica Metallica (16M)

Journey Greatest Hits (15M)

Pink Floyd Dark Side of the Moon (15M)

Meat Loaf Bat Out of Hell (14M)

Pearl Jam Ten (13M)

Aerosmith Greatest Hits (12M)

Bon Jovi Slippery When Wet (12M)

Def Leppard Hysteria (12M)

Led Zeppelin Led Zeppelin II (12M)

Linkin Park Hybrid Theory (12M)

Creed Human Clay (11M)

Kid Rock Devil Without a Cause (11M)

Led Zeppelin Houses of the Holy (11M)

Def Leppard Pyromania (10M)

Evanescence Fallen (10M)

Green Day Dookie (10M)

Journey Escape (10M)

Led Zeppelin Led Zeppelin (10M)

Nickelback All the Right Reasons (10M)

Nirvana Nevermind (10M)

No Doubt Tragic Kingdom (10M)

Smashing Pumpkins Mellon Collie… (10M)

Van Halen Van Halen (10M)

Van Halen 1984 (10M)

ZZ Top Eliminator (10M)


Οι Pantera ξανά στη σκηνή – Δείτε βίντεο από την πρώτη εμφάνιση

Οι Helloween έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens!

Guardians of the Galaxy: Αυτό είναι το καταπληκτικό πρώτο trailer

Τι σημαίνει ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Metallica


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ