Τι μπορεί να σημαίνει το τραγούδι που ακούστηκε στο Game of Thrones για το φινάλε της σειράς
News

Τι μπορεί να σημαίνει το τραγούδι που ακούστηκε στο Game of Thrones για το φινάλε της σειράς

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Προσοχή ακολουθούν spoilers για το δεύτερο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones

Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα στο Γουίντερφελ το τελευταίο βράδυ πριν εμφανιστούν οι White Walkers για τη μεγάλη μάχη, ήρθε και το τραγούδι του Πόντρικ γύρω από τη φωτιά και έστειλε την ψυχολογία μας στα τάρταρα.

Το Jenny of Oldstones ακούστηκε και στους τίτλους τέλους σε μία εκτέλεση από τους Florence + the Machine που θα περιέχεται στο soundtrack που έρχεται στις 26 του μήνα.

Το τραγούδι βασίζεται σε στίχους που υπάρχουν στα βιβλία του George RR Martin (εμφανίζεται για πρώτη φορά στο τρίτο βιβλίο «Θύελλα από ατσάλι») και αναφέρεται στην ιστορία μιας γυναίκας ταπεινής καταγωγής, που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τελικά τον Duncan Targaryen.

Ο Duncan ήταν πρωτότοκος γιος του του Aegon Targaryen του πέμπτου και δικαιωματικός διάδοχος του θρόνου, όμως εγκατέλειψε το δικαίωμα αυτό για να παντρευτεί την Jenny. Τον θρόνο πήρε τελικά ο ο αδελφός του Jaehaerys Targaryen,  πατέρας του τρελού βασιλιά ( Aerys Targaryen) και παππούς των Rhaegar, Viserys και Daenerys.

Ο Duncan Targaryen πέθανε στη φωτιά του Summerhall όταν ο πατέρας του προσπάθησε να φέρει ξανά στη ζωή δράκους χρησιμοποιώντας μαγεία, αλλά η τύχη της Jenny δεν έγινε ποτέ γνωστή.

Η χρήση του συγκεκριμένου τραγουδιού στη σειρά, λίγο πριν τη σκηνή που ο Jon Snow αποκαλύπτει στην Daenerys την πραγματική καταγωγή του, ίσως να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για το πως ο Duncan εγκατέλειψε κάποτε το δικαίωμα του για το θρόνο. Κάτι που δεν αποκλείεται να κάνει τελικά και ο Τζον Σνόου.

Αυτοί είναι οι στίχοι που υπάρχουν στα βιβλία του Martin, ενώ οι δημιουργοί της σειράς πρόσθεσαν μερικούς ακόμα.

High in the halls of the kings who are gone
Jenny would dance with her ghosts.
The ones she had lost and the ones she had found.
And the ones who had loved her the most.
The ones who’d been gone for so very long
She couldn’t remember their names
They spun her around on the damp, cold stone
Spun away her sorrow and pain
And she never wanted to leave.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε, ότι το παρατσούκλι του Duncan Targaryen ήταν Prince of Dragonflies (λιβελούλες) με μία από τις πρωταγωνίστριες να φοράει τέτοια μενταγιόν διαχρονικά στη σειρά. Η Σάνσα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ