Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ πρωταγωνιστής στο σίκουελ της Λάμψης!

Roxx |
Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ πρωταγωνιστής στο σίκουελ της Λάμψης! - Roxx.gr

Από τις αρχές της χρονιάς και ως αποτέλεσμα της τεράστιας επιτυχίας της κινηματογραφικής μεταφοράς του IT, η Warner Bros είχε μπει στη διαδικασία συζητήσεων για άλλο ένα πρότζεκτ από βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Πρόκειται για το Doctor Sleep που κυκλοφόρησε το 2013 και αποτελεί ένα άτυπο σίκουελ της Λάμψης αφού ασχολείται με τον Ντάνι Τόρανς που τον βλέπουμε πλέον ως ενήλικα. O Mike Flanagan που υπέγραψε το Gerald’s Game για το Netflix (με μεγάλη επιτυχία) και έχει στο βιογραφικό του τα Oculus και Hush, θα είναι ο σκηνοθέτης ενώ πλέον μάθαμε και ποιος πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Είναι ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ που θα υποδυθεί τον Ντάνι ως μεσήλικα με τα φαντάσματα του παρελθόντος να τον ακολουθούν ακόμα. Υπάρχει μία μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια στο θέμα. Η ταινία θα αποτελεί σίκουελ του βιβλίου και όχι της ταινίας του Κιούμπρικ, έτσι αρκετά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά πιθανολογούμε ότι η ταινία πάει για το 2020. Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

Αυτή που ακολουθεί είναι η πλοκή του βιβλίου:

Στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής, μια ομάδα που αποκαλείται Ο Αληθινός Δεσμός ταξιδεύει με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αναζητώντας τροφή. Τα μέλη της δείχνουν άκακοι, συνηθισμένοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι. Όπως όμως ξέρει ο Νταν Τόρανς, και ανακαλύπτει η θαρραλέα μικρή Ίμπρα Στόουν, είναι σχεδόν αθάνατοι και ζουν με τον «ατμό» που παράγουν τα παιδιά που έχουν τη «λάμψη» όταν θανατώνονται αργά και βασανιστικά.

Στοιχειωμένος από τους ενοίκους του Ξενοδοχείου Η Θέα όπου πέρασε μια φρικαλέα χρονιά όταν ήταν παιδί, ο Νταν τριγυρίζει άσκοπα επί δεκαετίες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να απαλλαγεί από την κληρονομιά της απελπισίας, του αλκοολισμού και της βίας που του άφησε ο πατέρας του. Καταλήγει σε μια κωμόπολη του Νιου Χάμσαϊρ, σε μια κοινότητα των ΑΑ που τον στηρίζει, και σε μια δουλειά σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου με όση δύναμη λάμψης του έχει απομείνει προσφέρει την ύστατη ανακούφιση στους ετοιμοθάνατους. Γίνεται γιa αυτούς ο «Δόκτωρ Ύπνος».

Μέχρι που γνωρίζει την Αμπρα Στόουν… Το θεαματικό χάρισμά της, η πιο δυνατή λάμψη που έχει υπάρξει ποτέ, ξυπνάει τους δαίμονες του Νταν και τον καλεί σε μια μάχη για τη σωτηρία της ψυχής της Αμπρα και της ζωής της. Πρόκειται για έναν επικό πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό, μια αιματηρή, μεγαλειώδη ιστορία που θα συναρπάσει τα εκατομμύρια των αφοσιωμένων αναγνωστών της «Λάμψης» και θα ικανοποιήσει κάθε νεοφερμένο στο σύμπαν του έργου του Στίβεν Κινγκ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ