Πέντε τραγούδια που ευχόμαστε να παίξουν οι Slipknot στο Release Athens
ON THE ROXX

Πέντε τραγούδια που ευχόμαστε να παίξουν οι Slipknot στο Release Athens

Οι Slipknot επιστρέφουν επιτέλους στην Ελλάδα μετά από 11 χρόνια για μία εμφάνιση στο Release Athens το Σάββατο 23 Ιουλίου και φυσικά από τώρα σκεφτόμαστε τα τραγούδια που θα ακούσουμε εκείνη την ημέρα. Η μπάντα έχει επισκεφθεί τη χώρα μας άλλες τρεις φορές, και με μία πρόχειρη ματιά στα setlist βλέπουμε ότι συνολικά έχουμε δει ζωντανά μόνο 20 διαφορετικά τραγούδια.

Γιατί; Γιατί έχουν παίξει τρεις φορές εννέα τραγούδια, άλλα έξι τραγούδια τα έχουν παρουσιάσει δύο φορές και τέλος, πέντε, τα ακούσαμε από μία. Η πρώτη φορά που είδαμε τους Slipknot ήταν τον Μάιο του 2005 στην περιοδεία τότε για το Vol.3, τέσσερα χρόνια μετά μας ήρθαν για το All Hope Is Gone, ενώ το 2011 είχαν δώσει εδώ την πρώτη τους συναυλία μετά τον θάνατο του Paul Gray.

Το νέο άλμπουμ θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τότε, έτσι σίγουρα το setlist θα περιλαμβάνει νέο υλικό, αλλά και τραγούδια από το We Are not Your Kind του 2019, έτσι σκεφτήκαμε πέντε πιο παλιά τραγούδια, που δεν έχουν παίξει στη χώρα μας και θα θέλαμε πολύ να δούμε στο Release. Δεν πήγαμε σε εντελώς απίθανες περιπτώσεις, αλλά σε πράγματα που έχουν έστω κάποιες πιθανότητες και έχουν ακουστεί ξανά ζωντανά.

Purity

Ένα από τα τραγούδια που αποτελούσε σταθερό μέρος του setlist στα πρώτα χρόνια της μπάντας και μέχρι το Subminimal Verses.  Από το 2005 και μετά οι παρουσίες του είναι σποραδικές με πιο πρόσφατες αυτές στην αμερικανική περιοδεία του 2015.


Gently

Με την πρώιμη μορφή του, οι Slipknot έπαιζαν το Gently πριν ακόμα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους το 1999. Το τραγούδι επέστρεψε για την περιοδεία του IOWA αφού εκεί έγινε η κανονική κυκλοφορία του, αλλά από το 2002 και μετά το έχουν παίξει 42 φορές με τελευταίες εμφανίσεις σε setlist τρεις συναυλίες του 2015.

https://youtu.be/PeplWvAYhiI


Skin Ticket

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού δεν το έπαιζαν καν στην περιοδεία για το IOWA. Συνολικά έχει κάνει την εμφάνιση του σε setlist 14 φορές, με τη μία να γίνεται ξαφνικά το 2005 και μετά να το… ξεθάβουν για 13 εμφανίσεις τους το 2016.


Snuff

Οι πιθανότητες σε αυτή την περίπτωση είναι με το μέρος μας, τουλάχιστον τώρα που μιλάμε. Αν και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια των Slipknot, πέμπτο σε views στο youtube και γενικά έχει παρουσία και στο ραδιόφωνο, δεν το είχαν παίξει σχεδόν καθόλου ζωντανά, αφού δεν το λες και ταιριαστό με τις καταιγιστικές τους εμφανίσεις. Στην περιοδεία της Αμερικής όμως που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες το παίζουν συνεχώς. Βέβαια μέχρι να έρθουν εδώ, λογικά θα έχει βγει και το άλμπουμ, οπότε ίσως πάρει τη θέση του κάποιο από τα νέα τραγούδια.


Killpop

Από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του Gray Chapter, το έπαιξαν πολύ την περίοδο 2015-2016 όμως από το 2019 και μέχρι σήμερα δεν το έχουν παρουσιάσει ξανά. Βέβαια για να τα λέμε όλα, επειδή μοιάζει αρκετά σαν τραγούδι με το Vermillion είναι δύσκολο να ακουστούν και τα δύο την ίδια μέρα πλέον.


Αυτά τα τραγούδια έχουν παίξει τρεις φορές στην Ελλάδα 

The Blister Exists
(sic)
Disasterpiece
Before I Forget
Duality
Wait and Bleed
Surfacing
People = Shit
Spit It Out

Αυτά από δύο φορές

Left Behind
Pulse of the Maggots
The Heretic Anthem
Get This
Psychosocial
Eyeless

Και αυτά από μία

Vermilion
Everything Ends
Sulfur
Dead Memories
Liberate

Tο Release Athens 2022 υποδέχεται τους τεράστιους Slipknot, μία από τις κορυφαίες μπάντες του σκληρού ήχου τα τελευταία 25 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού, σε ένα μοναδικό, ισοπεδωτικό show! Όλες οι λεπτομέρειες εδώ


Το πρώτο trailer για το Love and Thunder του Thor

Netflix: Δέκα σειρές και ταινίες που ξεχωρίζουμε για τον Μάιο

Τα πρώτα δέκα λεπτά του Batman είναι επίσημα στο youtube

Stranger Things: Ποιος είναι ο νέος μεγάλος κακός της σειράς


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ