Ξεκινούν τα γυρίσματα για μία από τις πιο σημαντικές σκηνές του Game of Thrones
Game of thrones

Ξεκινούν τα γυρίσματα για μία από τις πιο σημαντικές σκηνές του Game of Thrones

Οι αναγνώστες των βιβλίων την περιμένουν πως και πως. Είναι μία από τις σημαντικότερες σκηνές στο A Song of Ice and Fire του George Martin και ο τρόπος χειρισμού της αναμένεται να δώσει πολλά στοιχεία για τι θα περιμένουμε μέχρι το φινάλε.

Μιλάμε για την περίφημη σκηνή του Tower of Joy τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 28 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθούν δύο ημέρες μετά.

Φυσικά κανένας από την παραγωγή του Game of Thrones δεν έχει παραδεχθεί ότι τα γυρίσματα αφορούν τη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά τα συμπεράσματα από την τοποθεσία και τον πύργο που βρίσκεται εκεί (κάστρο του 12ου αιώνα στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας) βγαίνουν εύκολα και δεν αφήνουν αμφιβολίες.

Zafra Castle (Castillo de Zafra) is a 13th century fortress located in Guadalajara province, Spain.

Ας δούμε όμως τι συνέβη σε αυτό τον πύργο και γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εξέλιξη των βιβλίων.

Στο πρώτο βιβλίο για την ακρίβεια όταν ο Νεντ Σταρκ, ενώ είναι σοβαρά τραυματισμένος και του έχει δοθεί γάλα παπαρούνας για τον πόνο βλέπει ένα όνειρο για το περιστατικό του «Tower of Joy».

Η επανάσταση του Ρόμπερτ Μπαράθιον που οδήγησε στην πτώση των Ταργκάριεν, ξεκίνησε όταν ο Ρεγκαρ Ταργκάριεν απήγαγε την αδελφή του Νεντ, Λιάνα.

Την θεωρία της απαγωγής υποστήριζε ο Ρόμπερτ Μπαράθιον αλλά σύμφωνα με άλλες πηγές η ιστορία δεν ήταν ακριβώς έτσι αφού πιθανότατα μεταξύ Ρέγκαρ και Λιάνα υπήρχε κρυφό ρομάντζο.

Στο τέλος της επανάστασης ο Νεντ μαζί με επτά ακόμα συντρόφους τους φτάνουν στον πύργο και βρίσκουν εκεί τρία μέλη της βασιλικής φρουράς. Ο Ρέγκαρ δεν είναι εκεί πια, παρά μόνο η Λιάνα η οποία είναι βαριά άρρωστη.

Πολλοί αναγνώστες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της παραμονής της βασιλικής φρουράς στον πύργο είναι ένα μωρό που μόλις έχει γεννηθεί. Η μάχη ανάμεσα στον Νεντ Σταρκ και τους συντρόφους του με τα μέλη της Βασιλικής φρουράς είναι σκληρή και στο τέλος μόνο ο Νέντ και ο Χαουλαντ Ριντ μένουν ζωντανοί.

Ο Νεντ τρέχει στον πύργο και βρίσκει την αδελφή του Λιάνα ετοιμοθάνατη. Λίγο πριν ξεψυχήσει του λέει μόνο να τη υποσχεθεί κάτι. Και αυτός της υπόσχεται. Δεν μαθαίνουμε ποτέ ποια είναι η υπόσχεση, αλλά αυτό ακριβώς το συμβάν που περιγράφεται στο όνειρο του Νεντ, έχει δημιουργήσει τη θεωρία που λέει ότι ο Τζον Σνόου είναι στην πραγματικότητα γιος του Ρέγκαρ και της Λιάνα. Μίσος Ταργκάριεν, μισός Σταρκ δηλαδή!

Όλα αυτά φυσικά (αν επιβεβαιωθούν) σημαίνουν ότι ο Τζον Σνόου έχει σημαντικό ρόλο να παίξει ακόμα και θα επιστρέψει. Άλλωστε ο ίδιος ο Κιτ Χάρινγκτον το επιβεβαίωσε. Περίπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ