O υποτιτλιστής του Stranger Things παραδέχεται ότι τρόλαρε
TV

O υποτιτλιστής του Stranger Things παραδέχεται ότι τρόλαρε

Ανάμεσα σε  όλα τα θέματα συζήτησης που έχουν προκύψει από την τέταρτη σεζόν του Stranger Things, το πιο διασκεδαστικό είναι σίγουρα αυτό με τους αγγλικούς υπότιτλους της σειράς που προορίζονται κυρίως για ανθρώπους με θέματα ακοής.

«tentacles undulating moistly», «Dissonant Gibbering», «Swarm Chiterring» και «FissureWrithing Wetly» είναι μερικές μόνο από τις εξαιρετικά λεπτομερής περιγραφές που όπως είναι λογικό έχουν γίνει viral στα social media.

Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τον υποτιτλισμό σε συνέντευξη τους τονίζουν ότι η διαδικασία δημιουργίας των υπότιτλων για τη σειρά έχει ως στόχο την πιο λεπτομερή περιγραφή των όσων συμβαίνουν σε όσους δεν μπορούν να ακούσουν, όμως είχαν διάθεση να τρολάρουν και λίγο.

«Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις σχετικά με το “Γιατί μας λένε αυτό που μπορούμε ήδη να ακούσουμε;” Πρώτον, είμαστε τόσο ευγνώμονες που όλοι δείχνουν ενδιαφέρον. Αλλά δεν ήσασταν το κοινό που απευθυνόμαστε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να το συνειδητοποιήσουμε. Η κοινότητα των Κωφών μπορεί να επωφεληθεί τόσο πολύ από τους υπότιτλους που περιγράφονται με αυτόν τον τρόπο. Mε ενημέρωσε ότι υπάρχουν άτομα που ανήκουν στην κοινότητα των Κωφών που είπαν ότι αυτοί οι υπότιτλοι τους επέτρεψαν να βιώσουν τη σειρά με διαφορετικό τρόπο. Και αυτό είναι πραγματικά θετικό για εμάς που δουλέψαμε» αναφέρει η Karli Webster.

Όσο για το «tentacles undulating moistly» (πλοκάμια που κυματίζουν υγρά), που έχε συζητηθεί περισσότερο από όλα, ο Jeff TT δηλώνει ότι ίσως να τρόλαρε λίγο παραπάνω με το συγκεκριμένο περιμένοντας ότι θα ξεχωρίσει.

«Έχουμε περιορισμούς χώρου και έχουμε περιορισμούς ταχύτητας ανάγνωσης, εκτός από αισθητικά ζητήματα, όπως «Είναι κατάλληλη αυτή η γλώσσα;» Νομίζω ότι κάθε ευσυνείδητος υποτιτλιστής έχει μια τράπεζα λέξεων για την καλλιέργειά του. Έχω έναν δείκτη που καθορίζει «είδος», «ένταση» και «πολυπλοκότητα». Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να διαλέξουμε τη σωστή λέξη μέσα από αυτά» τονίζει.

Κλείνοντας να σας παραθέσουμε όλα τα διαφορετικά είδη synth μουσικής που μάθαμε ότι υπάρχουν πάντα μέσα από τους υπότιτλους. Κλικάροντας πάνω σε κάθε ένα από αυτά θα δείτε την εικόνα.

Emotional

Suspenseful

Ominous

Unsettling, brooding

Mid-tempo

Menacing

Triumphant

Tense

Menacing Industrial

Dark, Industrial

Intense

Dire

Optimistic

Spooky

Determined

Sinister Industrial

Quirky

Somber

Resolute

Enigmatic


Οι Prodigy επέστρεψαν στη σκηνή με laser-tribute στον Keith Flint

Iron Maiden: Οι οδηγίες για την είσοδο στο ΟΑΚΑ

Rage Against the Machine: Σκηνές από τη σαρωτική επιστροφή τους

Οι Slipknot στο Roxx: Όλα όσα μάθαμε για το νέο άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ