Πώς το Heavy Metal έκανε επιτέλους την εμφάνιση του στη Μέση Γη με τη μεγάλη μάχη του Rings of Power
RINGS OF POWER

Πώς το Heavy Metal έκανε επιτέλους την εμφάνιση του στη Μέση Γη με τη μεγάλη μάχη του Rings of Power

Όσοι είσαστε λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία, ίσως να θυμάστε την εποχή πριν κυκλοφορήσει η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τις συζητήσεις γύρω από τις ταινίες πριν καν τις δούμε. Υπήρχαν τότε λοιπόν κάποιοι που έλεγαν πόσο θα ταίριαζε το metal της εποχής (τύπου Blind Guardian), στις ταινίες και είχαν την ελπίδα ότι μπορεί να ακούσουμε κάτι παρόμοιο στους κινηματογράφους.

Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού η μουσική της τριλογίας ήταν εξ ολοκλήρου ορχηστική, με το μεγαλειώδες soundtrack του Howard Shore, που έγραψε φυσικά τη δική του ιστορία. Fast-Forward περίπου 25 χρόνια μετά και το heavy metal έκανε την άφιξη του στη Μέση Γη μέσα από το Rings of Power.

Η σειρά της Amazon μπορεί να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η πρώτη σεζόν μας άφησε στην καλύτερη περίπτωση μέτρια αποτελέσματα, όμως η δεύτερη σεζόν που βρίσκεται λίγο πριν το φινάλε, έκανε άλματα βελτίωσης, που μόνο κάποιος με παρωπίδες δεν μπορεί να αποδεχθεί. Ναι, προφανώς και υπάρχουν ακόμα μεγάλα μειονεκτήματα, κυρίως με τα storylines των Harfoots και του Νούμενορ, όμως τα όσα συμβαίνουν στο Εργέγκιον με τα δαχτυλίδια, τον Σάουρον, τα ορκ και τον Κελεμπρίμορ έχουν απογειώσει τη σειρά.

Και εκεί επικεντρώθηκε το έβδομο επεισόδιο, που περιλαμβάνει τη μεγάλη μάχη και την πολιορκία του Ερέγκιον. Την ώρα που η μάχη κορυφώνεται, μέσα από το δάσος κάνει την εμφάνιση του ο Damrod το τεράστιο Hill Troll με στόχο να γκρεμίσει τα τείχη. Και κάπου εκεί αρχίζει να ακούγεται το metal που έφερε στη Μεση-Γη o μουσικός επιμελητής της σειράς Bear McCreary.

Ο McCreary που έχει χρόνια δουλειάς στο χώρο πίσω του (είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε την κλασική πλέον μουσικής αρχής του Walking Dead), έχει πολλές heavy metal επιρροές και πρόσφατα κυκλοφόρησε το προσωπικό του prog concept άλμπουμ με συμμετοχές από μεγάλα ονόματα όπως οι Slash, Serj Tankian και Corey Taylor.

«Το ακραίο μέταλ ανήκει στη Μέση Γη. Και ανήκει στη Μέση Γη λόγω του Μέλκορ, λόγω των Ορκ, λόγω της μουσικής και της ρυθμικής παράδοσης που έχει δημιουργηθεί στις σελίδες του θρύλου του Τόλκιν για εκείνη την πλευρά του ηθικού φάσματος» δήλωσε ο Bear McCreary σε συνέντευξη του για το θέμα στο περιοδικό Empire.

«Είδα τη στιγμή που ο Damrod βγαίνει στο πεδίο της μάχης και αρχίζει να διαλύει τους πάντως. Ήξερα σε εκείνο το σημείο ότι είχα χρησιμοποιήσει όλα τα κόλπα που έχω στα φαρέτρα μου.  Είχα πλήρη ορχήστρα. Έχω αυτό το οπλοστάσιο κρουστών. Έχω synths από κάτω, προσθέτοντας αυτή τη βαθιά απειλή που η ορχήστρα απλά δεν μπορεί να κάνει. Έχω μια χορωδία στη Βιέννη, έχω μια χορωδία κραυγών, μια χορωδία 40 ανδρών που ειδικεύονται απλώς να ουρλιάζουν κάνοντας όλες αυτές τις φωνές των Ορκ.

Κι όμως, έπρεπε να το ξεπεράσω! Ο Damrod ήταν αυτή η νέα δύναμη που μπαίνει στο γήπεδο, και σκέφτηκα, είναι μόνο ένα πράγμα από το οποίο μπορώ να αντλήσω, και αυτό είναι το extreme metal. Και ήμουν σίγουρος ότι θα κατάφερνα να το κάνω να ταιριάξει στον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Το τραγούδι που ακούγεται ολοκληρωμένο στους τίτλους τέλους του επεισοδίου όταν κάθε ελπίδα φαίνεται να έχει χαθεί, έχει τίτλο The Ballad of Damrod και τα φωνητικά είναι άμεσα αναγνωρίσιμα στους φίλους του extreme metal. Ο άνθρωπος που ακούγεται δεν είναι άλλος από τον Jens Kidman των Messhugah.

«Όταν ο Jens είπε ότι ενδιαφέρεται, έγραψα το Damrod, με τη φωνή του στο μυαλό μου», αποκαλύπτει ο McCreary. «Τα ακραία μέταλ φωνητικά είναι πραγματικά συγκεκριμένα. Πρέπει να βρείτε κάποιον που μπορεί να εκφράσει κάτι, που ηχητικά, πολλοί άνθρωποι ακούνε απλώς ως ουρλιαχτά, κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει. Αυτό το είδος φωνητικής πρέπει να γίνει από έναν μάστερ, και έτσι όταν ο Jens είπε ότι θα το έκανε, ενθουσιάστηκα πολύ».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το τραγούδι στο βίντεο που ακολουθεί. Το φινάλε της δεύτερης σεζόν του Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στο Prime Video στις 3 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.