Netflix: Έρχεται η μεγάλη ληστεία στην κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας
TV

Netflix: Έρχεται η μεγάλη ληστεία στην κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας

Στις 16 Μαρτίου, μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ για μία από τις πιο εντυπωσιακές ληστείες στη Βραζιλία έρχεται στο Netflix. Με ακυκλοφόρητες μαρτυρίες της αστυνομίας και των εγκληματιών, καθώς και μια πληθώρα αρχειακού υλικού, το Hei$t: Η Μεγάλη Ληστεία στην Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας κάνει μια αναπαράσταση της ιστορικής ληστείας της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας που βρίσκεται στη Φορταλέζα στην πολιτεία Σεαρά. Τον Αύγουστο του 2005, μέσα από ένα τούνελ μήκους σχεδόν 80 μέτρων, ληστές κατάφεραν να μπουν στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας και να φύγουν παίρνοντας μαζί τους πάνω από 160 εκατ. ρεάλ, με άλλα λόγια, σχεδόν 3,5 τόνους φυσικού χρήματος.

Μέσα σε τρία 50λεπτα επεισόδια, το ντοκιμαντέρ αναβιώνει σημαντικές στιγμές της καταδίωξης ανάμεσα στους ληστές και την ομοσπονδιακή αστυνομία στο πλαίσιο μιας έρευνας που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες τράπεζας στην ιστορία της Βραζιλίας – και στον κόσμο. Η εκπομπή αποκαλύπτει επίσης συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη ληστεία, καθώς και τις τραγικές συνέπειές της. Ήταν φαινομενικά το τέλειο έγκλημα, αλλά οι εκβιασμοί, οι απαγωγές και οι φόνοι που ακολούθησαν έκαναν ακόμα και τους ληστές να πιστέψουν ότι τα χρήματα ήταν καταραμένα.

Σε παραγωγή της Mixer Films για το Netflix, το Hei$t: Η Μεγάλη Ληστεία στην Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ντανιέλ Μπίλιο. Ο Χοντρίγκο Αστίζ υπογράφει την επίβλεψη της σκηνοθεσίας, ενώ η Κλαούντια Μπελφόρτ είναι επικεφαλής της έρευνας. Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφουν οι Αντριάνα Μάρκες, Ίρις Σοντρέ Μέντες και Μαουρίσιο Ιράτα Φίλιο. Την παραγωγή ανέλαβαν από κοινού η Gavulino Filmes και ο Μάρκος Ταρντίν.

Περισσότερη Βραζιλία στην οθόνη

Το Hei$t: Η Μεγάλη Ληστεία στην Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας είναι μια ακόμα βραζιλιάνικη παραγωγή στην υπηρεσία streaming του Netflix για το 2022. Η σειρά είναι μέρος του ολοκαίνουργιου βραζιλιάνικου περιεχομένου αποκλειστικά για την υπηρεσία streaming – από μυθοπλαστικές σειρές και ντοκιμαντέρ μέχρι και ταινίες και ριάλιτι σόου. Πρόκειται για τις καλύτερες ιστορίες που έχει να προσφέρει η Βραζιλία, σε διάφορα είδη και φορμά, για κάθε γούστο και διάθεση.

Σχετικά με τη Mixer Films

Η Mixer είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρισμένες εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου στην αγορά, χάρη στο πρωτοποριακό της πνεύμα που τη βοήθησε να επεκταθεί, από το αρχικό της αντικείμενο στη διαφήμιση, στην ανάπτυξη και την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου για όλες τις οθόνες. Εκτός από πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, η Mixer Films έχει προταθεί για τέσσερα διεθνή Emmy, πέντε βραβεία Grand Prix στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βραζιλίας για τις ταινίες “Besouro” και “Corações Sujos”, ενώ έχει βραβευτεί και συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ. Η εταιρεία έχει κάνει παραγωγή σε πάνω από 50 σειρές για την τηλεόραση και τις πλατφόρμες streaming, όπως τα “O Negócios” (HBO), “Mothern” (GNT), “Escola de Gênios” (Globoplay/Gloob), “A Garota da Moto” (SBT/Fox), “Rio Heroes” (Fox Premium), “Águias da Cidade” (Discovery Channel) και “Ο Ένας” (Netflix).


Διαβάστε ακόμα: 

To τέλος του Stranger Things είναι πολύ κοντά 

Θα προλάβει να βγει μέσα στη χρονιά το House of the Dragon; 

Πότε κάνει πρεμιέρα η τελευταία σεζόν του Peaky Blinders


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: