House of the Dragon: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα
TV

House of the Dragon: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα

Τρία χρόνια μετά το φινάλε του Game of Thrones μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να δούμε στις οθόνες μας τον διάδοχο του, το House of the Dragon. Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ο George RR Martin τα γυρίσματα της 1ης σεζόν ολοκληρώθηκαν και για τα δέκα επεισόδια και το μόνο που απομένει πλέον είναι η δουλειά στο post production.

«Πολύ καλά νέα από το Λονδίνο, αφού με ενημέρωσαν ότι τα γυρίσματα για την πρώτη σεζόν του House of the Dragon, ολοκληρώθηκαν. Ναι, και για τα δέκα επεισόδια. Έχω δει τις πρώτες κόπιες από μερικά επεισόδια και μου αρέσουν πολύ. Αλλά φυσικά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά. Ειδικά εφέ, χρωματισμός, μουσική και όλα τα θέματα του post-production. Αλλά το σενάριο, η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες είναι όλα φανταστικά. Ελπίζω να σας αρέσουν όσο αρέσουν και σε μένα. Τα συγχαρητήρια μου στον Ryan τον Miguel και την ομάδα τους και στο φανταστικό μας καστ» δήλωσε ο συγγραφέας  αλλά στο κρίσιμο ερώτημα, προς το παρόν δεν είχε απάντηση.

«Θα με ρωτήσετε, πότε θα το δείτε. Πότε θα χορέψουν οι δράκοι; Μακάρι να μπορούσα να σας πω. Υπάρχει μπόλικη δουλειά που πρέπει να γίνει και όπως έχω ξαναπεί η πανδημία κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αυτή την Άνοιξη; Δύσκολα. Το καλοκαίρι; Θα μπορούσε. Το Φθινόπωρο; Ποιος ξέρει; Θα μάθετε όταν ξέρουμε και εμείς». 

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα;

Το HBO είχε ανακοινώσει από πέρυσι ότι η σειρά θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022, αλλά πλέον αυτό θα αποτελέσει μεγάλη σπαζοκεφαλιά για τους υπεύθυνους. Η θεωρητική ιδανική περίοδος της Άνοιξης, που ήταν για τις περισσότερες σεζόν το σπίτι για την πρεμιέρα του Game of Thrones, μοιάζει πλέον ανέφικτη.

Αν θέλουν λοιπόν να το βγάλουν φέτος, θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμο για πρεμιέρα στις αρχές του Καλοκαιριού, αφού φανταζόμαστε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να το ρίξουν πάνω στο Rings of Power του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου και θα καλύψει σχεδόν ολόκληρο το Φθινόπωρο.

Το House of the Dragon βασίζεται στο Fire and Blood του George RR Martin που κυκλοφόρησε το 2018, και τοποθετείται χρονικά 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones. Είναι η ιστορία για τον οίκο των Ταργκάρυεν και τον εμφύλιο πόλεμο που σημάδεψε την εποχή.

Αυτό είναι το πρώτο teaser του House of the Dragon: 

Αυτές είναι οι λεπτομέρειες για το καστ και τους ρόλους:

Ο Paddy Considine υποδύεται τον Βασιλιά King Viserys Targaryen. o Viserys επιλέχθηκε από τους άρχοντες του Γουέστερος για να διαδεχθεί τον Jaehaerys Targaryen στο μεγάλο συμβούλιο του Harrenhal. Ένας ζεστός, ευγενικός και αξιοπρεπής άνθρωπος, ο Viserys προσπαθεί να συνεχίσει την κληρονομιά του παππού του. Όπως έχουμε μάθει από το Game of Thrones, οι καλοί άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα και καλοί βασιλιάδες.

Ο Steve Toussaint υποδύεται τον Λόρδο Corlys Velaryon (The Sea Snake). Ο άρχοντας του Οίκου των Velaryon που προέρχεται από τη Valyria και έχει ιστορία αντίστοιχη με των Targaryen. Το «φίδι της θάλασσας» είναι ο πιο ξακουστός ναυτικός όλων των εποχών και έφτιαξε τον Οίκο του με πλούτη μεγαλύτερα και από αυτά των Lannister, ενώ έχει τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη.

Η Eve Best υποδύεται την πριγκίπισσα Rhaenys Velaryon. Αναβάτης δράκου και σύζυγος του Λόρδου Corlys Velaryon η «γυναίκα που δεν στέφθηκε ποτέ βασίλισσα», παρακάμφθηκε στη διαδοχή του θρόνου  από το μεγάλο συμβούλιο που επέλεγε για τον θρόνο τον ξάδελφό της, Viserys, απλά επειδή ήταν άνδρας.

Ο Rhys Ifans υποδύεται τον Otto Hightower, το χέρι του Βασιλιά που τον υπηρετεί πιστά και θεωρεί μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη τον αδελφό του Βασιλιά, Daemon.

Η Sonoya Mizuno υποδύεται τη Mysaria. Έφτασε στο Γουέστερος φτωχή, την πούλησαν περισσότερες φορές από όσες μπορεί να θυμηθεί και ενώ θα μπορούσε να τα έχει παρατήσει, κατέληξε να είναι η πιο έμπιστη σύμμαχος του πρίγκιπα Daemon Targaryen, που είναι διάδοχος του θρόνου.

H Olivia Cooke υποδύεται την Alicent Hightower: Είναι η κόρη του Otto Hightower (χέρι του Βασιλιά) και μία από τις πιο ωραίες γυναίκες των επτά βασιλείων. Μεγάλωσε στο Red Keep οντά στον βασιλιά και τον κλειστό κύκλο του και είναι ταυτόχρονα μια ευγενική παρουσία με κοφτερό πολιτικό μυαλό.

Η Emma D’Arcy υποδύεται την Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen. Το πρώτο παιδί του βασιλιά. Η καταγωγή της είναι από τη Valyria και έχει δικό της δράκο. Πολλοί θα έλεγαν ότι γεννήθηκε έχοντας τα πάντα, αλλά δεν γεννήθηκε άντρας.

Ο Matt Smith υποδύεται τον Πρίγκιπα Daemon Targaryen. Ο μικρός αδελφός του βασιλιά και διάδοχος του θρόνου, είναι ατρόμητος πολεμιστής με δικό του δράκο. Αλλά λένε ότι κάθε φορά που γεννιέται ένας Ταργκάρυεν οι θεοί στρίβουν ένα νόμισμα.

Ο Fabien Frankel υποδύεται τον Ser Criston Cole. Με καταγωγή από το Ντορν ο Ser Christon είναι γιος του φύλακα του Λόρδου του Blackhaven. Δεν έχει αξιώσεις σε γη ή τίτλους. Tο μόνο που έχει είναι η τιμή του και ο τρομερός χειρισμό του σπαθιού.

Μέσα από το Fire and Blood του Martin μαθαίνουμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Viserys μπήκαν οι πρώτοι… σπόροι για τον εμφύλιο πόλεμο που ήρθε αρκετά αργότερα και είναι γνωστός ως ο χορός των δράκων. Πρωταγωνιστές σε αυτή τη μάχη ήταν τα παιδιά του. O Aegon Targaryen ο δεύτερος που τον διαδέχθηκε και η  Rhaenyra Targaryen.


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ