Μήνυση στο Netflix για παραπλάνηση των επενδυτών
TV

Μήνυση στο Netflix για παραπλάνηση των επενδυτών

Μετά την πρώτη απώλεια συνδρομητών μετά από δέκα χρόνια και την κατρακύλα της μετοχής του, που οδήγησε σε πτώση της συνολικής αξίας του κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια, το Netflix έχει μπροστά του άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα.

Μέτοχοι της εταιρείας κατέθεσαν μήνυση στα κορυφαία στελέχη για παραπλάνηση των επενδυτών και της αγοράς σχετικά με τη δυνατότητα του να αυξάνει τους συνδρομητές. Όπως αναφέρει το Reuters, η μήνυση κατετέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο με όσους συμμετέχουν να ζητούν αποζημίωση για την πτώση της μετοχής.

Ο λόγος είναι, όπως τονίζουν, η απόκρυψη από πλευράς κορυφαίων στελεχών, του αργού ρυθμού ανάπτυξης που οδήγησε τελικά στην απώλεια 200.000 συνδρομητών στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το Netflix απέδωσε τα αποτελέσματα στον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό αλλά και στην αποχώρηση του από τη Ρωσία που του κόστισε 700.000 συνδρομητές, ενώ η πρόβλεψη που έδωσαν ήταν για νέα πτώση το επόμενο τρίμηνο που μπορεί να φτάσει και στα τρία εκατομμύρια. Για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, η πρόβλεψη που υπήρχε τόσο από την εταιρεία όσο και από τις αγορές, ήταν πώς θα υπάρχει αύξηση συνδρομητών που θα ξεπερνούσε τα δύο εκατομμύρια κάτι που φυσικά δεν συνέβη.

Οι πρώτοι τριγμοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στον τρόπο λειτουργίας του Netflix που αναμένεται να κατεβάσει αρκετά το μπάτζετ για νέες παραγωγές μειώνοντας παράλληλα το ρίσκο. Ο τομέας του animation είναι αυτός που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πλήγμα αφού υπάρχει σχεδόν καθολικό «πάγωμα».


Διαψεύδεται η περιοδεία των Rammstein με την Ελλάδα

Netflix – Μάιος 2022: Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται

Οι Korn τραγουδάνε Backstreet Boys

Disney Plus: Ανακοίνωσε προσφορά για την Ελλάδα και πολλά νέα για την πρεμιέρα


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: