Η λεπτομέρεια στην πρώτη φωτογραφία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που μας έστειλε αδιάβαστους!

Roxx |

Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκαν επιτέλους οι πρώτες λεπτομέρειες για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που ετοιμάζει εδώ και τέσσερα χρόνια η Amazon. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου του 2022 για τη δούμε στις οθόνες, με το οκτώ επεισόδια να προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση και όχι όλα μαζί όπως στο Netflix.

Κάτι που αξίζει να σημειώσουμε επίσης πριν πάμε στο… ζουμί είναι ότι η σειρά πιθανότατα θα αποκτήσει νέο όνομα αφού αυτό υπονοείται στην ανακοίνωση. Πάμε λοιπόν στο ζουμί.

Μαζί με την ανακοίνωση που μπορεί να διαβάσετε ολόκληρη εδώ, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη επίσημη φωτογραφία της σειράς που μας βάζει ξανά στον κόσμο του Τόλκιν και βλέπουμε μία μεγαλοπρεπή πόλη, περιτριγυρισμένη από δέντρα και ένα ποταμό.

Μία άγνωστη φιγούρα κοιτάει προς την πόλη και βλέπουμε την πλάτη του, πιθανολογώντας ότι είναι ένα ξωτικό, αφού όπως έχει διαρρεύσει τα περισσότερα ξωτικά σε αυτή τη σειρά θα έχουν κοντά μαλλιά. Όλα καλά μέχρι εδώ και χαζεύουμε το όμορφο τοπίο, μέχρι που το μάτι πάει πίσω από την πόλη στην πηγή του φωτός που αρχικά νομίζαμε ότι είναι ο ήλιος…

Τελικά δεν είναι ο ήλιος και παρατηρούμε ότι το φως έρχεται από δύο δέντρα. Το μυαλό των φανατικών του Τόλκιν αρχίζει και δουλεύει σε εκατομμύρια στροφές, όταν συνειδητοποιεί ότι αυτά τα δύο δέντρα δεν είναι άλλα από τα δέντρα του Βάλινορ. Και πως γίνεται αυτό διάολε, αφού τα δέντρα του Βάλινορ τοποθετούνται χρονικά στην πρώτη εποχή και εμείς ξέρουμε ότι η σειρά θα εξελίσσεται στη δεύτερη; Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα δέντρα και η ιστορία τους είναι σημαντικό μέρος του Σιλμαρίλλιον.

Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε, είναι ότι θα ταξιδέψουμε χρονικά στην πρώτη εποχή στον πρόλογο της σειράς με κάποιο φλάσμπακ, όπως ακριβώς έγινε και στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Τι παίζει με τα δέντρα όμως;

Το χρυσό δέντρο προς τον βορά έχει το όνομα Laurelin και το ασημένιο στον νότο είναι το Telperion και αποτελούσαν τις πρώτες πηγές φωτός στο σύμπαν. Το Βάλινορ είναι η περιοχή που κατοικούσα οι Βάλαρ όταν η μουσική του Ιλούβαταρ έσπασε τη σιωπή και δημιούργησε το σύμπαν. Τα χρυσά μαλλιά της Γκαλάντριελ ήταν ακριβώς στο χρώμα του δέντρου Laurelin.

Η ομορφιά των δέντρων προκάλεσε τη ζήλια του μοχθηρού Βάλαρ, Μέλκορ (αργότερα γνωστού ως Μόργκοθ) που ζήτησε και πήρε τηβοήθεια της γιγαντιαίας αράχνης Ungoliant (προγόνου των αραχνών της  Μέσης Γης όπως η Σέλομπ) για να τα καταστρέψει. Η αράχνη εισέβαλε στην περιοχή και καταβρόχθισε τα δέντρα, δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα της ρίζες τους. Τα μόνα που έμειναν ήταν μερικά χρυσά και ασημένια φύλλα που παρείχαν πλέον το φως στο σύμπαν.

Από τις ακτίδες φωτός των δέντρων ο Φέανορ έφτιαξε τα τρία Σιμαρίλς, για τα οποία έγινε και το μεγαλύτερο νταβαντούρι στη πρώτη εποχή της Μέσης Γης που τελείωσε με τον μεγάλο πόλεμο με τον Μέλκορ για τα πετράδια.

Το τι από αυτά θα δούμε στη σειρά όταν κάνει πρεμιέρα, είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα, αλλά σίγουρα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους φανατικούς του Τόλκιν για το σύμπαν που θα παρουσιαστεί στη σειρά.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, το Amazon έχει συμφωνήσει με το ίδρυμα του Τόλκιν για μέρος των δικαιωμάτων από το Σιλμαρίλλιον αλλά και από το Unfinished Tales κάτι που σημαίνει ότι έχουν μπόλικο υλικό στα χέρια τους για εκμετάλλευση.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ