Roxx |
Οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που η Amazon αγόρασε τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών.

Από τότε και εκτός από ανακοινώσεις για το κάστινγκ αλλά και την έναρξη των γυρισμάτων, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το τεράστιο πρότζεκτ, σε μία από τις πιο μυστικές «επιχειρήσεις» που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο.

Ήρθε όμως η ώρα να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες που μας έρχονται μέσα από διαρροές που έχει επιβεβαιώσει το onering.net το site που ασχολείται με θέματα του Τόλκιν εδώ και σχεδόν 25 χρόνια.

Ξεκινάμε με το σημαντικότερο θέμα που είναι η ημερομηνία πρεμιέρας. Προφανώς και κανένας δεν περίμενε να τη δούμε φέτος στις οθόνες μας, έτσι το 2022 φάνταζε πολύ πιο πιθανό. Αυτό που διαρρέεται λοιπόν είναι ότι τα περισσότερα γυρίσματα για την πρώτη σεζόν έχουν ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο που μας πέρασε και ο στόχος είναι να κάνει πρεμιέρα η σειρά στα μισά της επόμενης χρονιάς.

Εμείς θα προσθέσουμε, ότι λογικά στην ακριβή ημερομηνία θα παίξει ρόλο και η απόφαση του HBO για την έναρξη του House of the Dragon που και αυτό αναμένεται στα μισά της επόμενης χρονιάς, αφού κανένας από τους δύο δεν θα είναι ήθελε να πέσει πάνω στον άλλο με σειρές παρόμοιας αισθητικής και θεματολογίας.

-Στο θέμα της υλοποίησης, ακούγεται ότι το ίδρυμα Τόλκιν είναι πάρα πολύ ικανοποιημένο από την πρόοδο και πως αυτή είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται τόσο πολύ σε πρότζεκτ που αφορά δουλειά του συγγραφέα.

-Τρεις ειδικοί στη στο έργο του Τόλκιν δουλεύουν από κοντά ε την παραγωγή και όπως προκύπτει αυτή είναι η πρώτη φορά που δόθηκαν δικαιώματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κομμάτια από το Silmarillion και το Unfinished Tales. Λογικά αυτά τα κομμάτια αφορούν το Νούμενορ και τα δαχτυλίδια της δύναμης που αναφέρονται και στα παραρτήματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

-Άλλες πληροφορίες που έρχονται μέσα από την παραγωγή λένε ότι οι άνθρωποι, τα ξωτικά και οι νάνοι έχουν διαφορετικές μονάδες παραγωγής κάτι που από κάποιους ερμηνεύεται ως διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στα timeline που κινούνται και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

-Τα σενάρια δεν τυπώνονται και μοιράζονται ηλεκτρονικά μόνο σε όσους συμμετέχουν στις σκηνές, ενώ υπάρχει ολόκληρη ομάδα «ψεύτικού» συνεργείου που γυρίζει σκηνές που δεν θα χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές για το περιεχόμενο.

-Τα επεισόδια που έχει σκηνοθετήσει ο J.A. Bayona είναι standalone και δεν μπλέκουν με τη κύρια πλοκή της σειράς θυμίζοντας ξεχωριστές ταινίες, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλοι γνωστοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί που δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής.

-Τέλος, αν και αναμένεται να αποτελέσει ξανά την κεντρική απειλή για τους ήρωες της σειράς, ο Sauron δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του πριν τη δεύτερη σεζόν και ίσως να υπάρξει μία μικρή παρουσία του στο φινάλε της πρώτης.

Αυτή είναι η περίληψη της σειράς που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα: 

H σειρά φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής 2ης εποχής της Μέσης-Γης. Τοποθετείται χρονικά χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του J.R.R. Tolkien,  Hobbit και The Lord of the Rings και θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μία εποχή που μεγάλες δυνάμεις σφυρηλατήθηκαν, βασίλεια απέκτησαν δύναμη και κατέρρευσαν, απρόσμενοι ήρωες πέρασαν δοκιμασίες, η ελπίδα κρεμόταν από μία κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που δημιούργησε η πένα του Tolkien απείλησε να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο με σκοτάδι. 

Ξεκινώντας από μία εποχή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μία ομάδα χαρακτήρων, γνωστών αλλά και νέων, ενώ αντιμετωπίζουν την επιστροφή του κακού στη Μέση-Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, μέχρι τα μεγαλειώδη δάση στην πρωτεύουσα των ξωτικών, το Lindon, μέχρι το νησιώτικο βασίλειο του Νούμενορ που κόβει την ανάσα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του χάρτη, αυτοί οι χαρακτήρες θα φτιάξουν τις ιστορίες που ζουν πολύ μετά από αυτούς.

Ο μεγάλος κακός που αναφέρεται στην περίληψη είναι φυσικά ο Σάουρον, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε το πως δημιουργήθηκαν τα δαχτυλίδια και πως οι βασιλιάδες των ανθρώπων κατέληξαν να γίνουν Ringwraiths. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε στην οθόνη το Νούμενορ που αναφέρεται και στην περίληψη.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ