Ο ξένος στο Rings of Power βγήκε το όνομα του  - Ήταν αυτός που περιμέναμε;
TV

Ο ξένος στο Rings of Power βγήκε το όνομα του – Ήταν αυτός που περιμέναμε;

Το Rings of Power έριξε την αυλαία της δεύτερης σεζόν του, με το φινάλε που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη και σε αντίθεση με το προτελευταίο επεισόδιο, που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την πολιορκία του Ερέγκιον, εδώ κάναμε ένα πέρασμα από όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Και επιτέλους ήρθε η απάντηση, στο ερώτημα που μας συνόδευε εδώ και δύο χρόνια, από το ξεκίνημα της σειράς. Ποιος είναι ο ξένος;

Ξέραμε ότι είναι μάγος, φανταζόμασταν ότι θα είναι ο Γκάνταλφ, αφού όλα τα στοιχεία έδειχναν προς τα εκεί και τελικά ήρθε η επιβεβαίωση.

Όλα ξεκίνησαν με τον αποχαιρετισμό του Ξένου με την Νόρι. Εκεί οι υπόλοιποι Stoors τον αποκαλούν Grand Elf, αφού δεν είχαν δει ξανά ξωτικό στη ζωή τους.  Το άκουσμα της φράσης «Grand Elf» ξεκλείδωσε κάτι στο μυαλό του Ξένου.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του Tom Bombadil, ήξερε πλέον πώς θα ήταν γνωστός ως στη Μέση Γη. Και φυσικά λίγο νωρίτερα, αμέσως μετά την κόντρα του με τον σκοτεινό μάγο είχε βρει το ραβδί του, που ήταν και ένα ακόμα από τα στοιχεία που έδειχναν προς τη μεριά του Γκάνταλφ.

Τώρα, για όσους έχουν βυθιστεί κατά καιρούς στον κόσμο του Τόλκιν, είναι γνωστό ότι η παρουσία του Γκάνταλφ στην δεύτερη εποχή είναι ξεκάθαρα έμπνευση των δημιουργών της σειράς, αφού κανονικά η άφιξη του έρχεται χιλιάδες χρόνια μετά κατά τη διάρκεια της τρίτης εποχής.

Όμως όπως φαίνεται υπήρξε αυτή η δημιουργική ελευθερία, ώστε οι πέντε μάγοι να κάνουν την εμφάνιση τους τώρα την ώρα που ο Σάουρον ετοιμάζεται να φτιάξει το ένα δαχτυλίδι. Αυτό που δεν μάθαμε ακόμα είναι το όνομα του σκοτεινού μάγου, όμως οι δημιουργοί της σειράς τόνισαν ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι ο Σάρουμαν, ενώ αν κρίνουμε και από τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του, αποκλείεται επίσης να είναι ο Ράνταγκαστ (που είδαμε στην τριλογία του Χόμπιτ).

Έτσι μας μένουν οι δύο μπλέ μάγοι που ήταν γνωστοί ως Παλάντο και Άλαταρ, αλλά η απάντηση θα έρθει λογικά στην επόμενη σεζόν της σειράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.