Χαμός με τις αλλαγές στο House of the Dragon: Η έντονη κριτική του George Martin και η απάντηση του HBO
TV

Χαμός με τις αλλαγές στο House of the Dragon: Η έντονη κριτική του George Martin και η απάντηση του HBO

Το είχε προανναγγείλει και το έκανε τελικά ο George RR Martin. O συγγραφέας του Fire & Blood πάνω στο οποίο βασίζεται το House of the Dragon, δημοσίευσε στο blog του, τα παράπονα που έχει από τις αλλαγές που έγιναν στην ιστορία και είδαμε στη δεύτερη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Martin επικεντρώνεται στην απουσία από τη σειρά του μικρότερου γιου της Helaena και πως αυτή επηρρέασε, τόσο την φετινή πρεμιέρα της σειράς (με το περίφημο στορυλινε Blood and Cheese), αλλά και πως αυτή η απουσία αλλάζει μέρη της πλοκής για τις επόμενες σεζόν.

Ο συγγραφέας, τονίζει ότι σε συζητήση που είχε με τον showrunner, Ryan Condal, είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι ο μικρός γιος της Helaena θα μπει στη σειρά, αργότερα, αλλά από τον τρόπο που καταλήγει τη δημοσίευση του δεν φαίνεται και τόσο αισιόδοξος για το μέλλον.

«Υπάρχουν μεγαλύτερες και πιο τοξικές… πεταλούδες στη συνέχεια, αν το House of the Dragon προχωρήσει με κάποιες από τις αλλαγές που εξετάζονται για την 3η και την 4η σεζόν» έγραψε.

Πάντως λίγη ώρα μετά και ενώ το θέμα είχε αρχίσει να παίρνει έκταση, ο Martin κατέβασε το blog του, αφού μάλλον δεν είχε σκεφτεί και τόσο καλά τις συνέπειες. Κι αυτό γιατί δεν μιλάμε απλά για ένα συγγραφέα που βλέπει ως θεατής τη δουλειά του να μεταφέρεται στην οθόνη. Ο Martin έχει μια συμφωνία με το HBO που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια και ο ρόλος του στη δημιουργία των πρότζεκτ είναι πολύ ενεργός. Αποκλείεται λοιπόν να μην υπάρχει μία ρήτρα σε αυτό το συμβόλαιο που θα τον αποτρέπει από το να κριτικάρει τόσο έντονα και δημόσια τις σειρές.

Το HBO, απάντησε με ανακοίνωσε που αναφέρει τα εξής: 

«Υπάρχουν λίγοι μεγαλύτεροι θαυμαστές του George R.R. Martin και του βιβλίου του «Fire & Blood» από τη δημιουργική ομάδα στο «House of the Dragon», τόσο στην παραγωγή όσο και στο HBO. Συνήθως, όταν προσαρμόζεται ένα βιβλίο για την οθόνη, με τη δική του μορφή και περιορισμούς, ο showrunner καλείται τελικά να κάνει δύσκολες επιλογές σχετικά με τους χαρακτήρες και τις ιστορίες που θα δει το κοινό.

Πιστεύουμε ότι ο Ryan Condal και η ομάδα του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και οι εκατομμύρια θαυμαστές που έχει συγκεντρώσει η σειρά τις δύο πρώτες σεζόν θα συνεχίσουν να την απολαμβάνουν».

Πάντως θα πρέπει να θυμίσουμε, ότι o George RR Martin ποτέ δεν ασκησε τόσο έντονη κριτική στο Game of Thrones, που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στο κοινό με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε. Μιλούσε τότε για την… τοξική πλευρά του internet.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.